Det føltes som en western
Min forretningsmakker gennem 13 år (og ven gennem 35) og bestyrelsesformanden bankede på min hoveddør en morgen. Det føltes som en god, gammel western.
De kom for at fyre mig fra mit eget firma. En halv time senere gik de efter veludført kongemord, som en journalist senere formulerede det.
Så er man da også igang med dagen.
Jeg kan huske, at jeg tænkte to klare tanker, mens de snakkede løs helt ovre på den anden side af mit spisebord:
Hvis man kommer hjem en dag, og ens hus er brændt, så må man bygge et nyt. Man kan ikke sætte sig ned og vente på, at en voksen fra Big Mother State kommer tilbage med det gamle.
Jeg må jo lave et nyt firma.
Sidst på dagen kom min gamle ven Ole Erecius forbi og sagde: "Så kan vi måske endelig lave noget sammen, Nørgaard?". Og jeg svarede: "Det vil jeg gerne!".
Denne blog skal handle om, hvad der så er sket siden, og hvilke tanker/overvejelser vi har gjort os sammen med et hav af venner og bekendte, der har bidraget til festen.
PÅ DEN ENE SIDE er det ikke sværere end ovenstående, at starte en ny biks: man er, hvad man gør. Det nytter ikke noget at deltage i et CBS-sponseret, politisk korrekt, 24-måneders, offentligt finansieret, ordflommet forløb om opstart af virksomhed, coaching, mentoring og masser og masser af businessplaner og workshops og whiteboards og awards og besøg af fede katte fra store bikse.
Her er min simple startup-test: hvis du er villig til at miste alt, hvad du ejer (i mit tilfælde huset, pensionen og aktierne i min gamle biks), så er du parat og har en god chance for at lykkes.
Meget få danskere er villige til dette, og derfor bruger vi mange offentlige penge på pjank og pjat i væksthuse og andre mærkelige tiltag, uden at der kommer firmaer, arbejdspladser, endsige eksport ud af det.
PÅ DEN ANDEN SIDE er det kompliceret at starte en ny biks: man skal etableres, man skal have noget at sælge og man skal have nogle kunder. Thi intet slår et salg.
Og det er ligesom at få børn: man må under ingen omstændigheder vide på forhånd, hvor besværligt det er, for så kommer man da aldrig igang :-).
Velkommen til Dagbogsbloggen og skabelsesberetningen om firmaet Fair and Square.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.