Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Derfor bør du bruge Twitter

11. maj 2012 kl. 10:5323
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Du tager fejl, hvis du tror, at Twitter mest handler om at pleje din selvoptagethed og tweete morgenmadsopdateringer. For det hurtige sociale netværk kan så meget mere.
Selvfølgelig er det den nemmeste sag at følge en masse af det selvoptagede lort, der kan hentes der (på den måde ligner det blogs ;-).

Og man kan få en cheap thrill på Twitter, når man ser, hvor mange ynkelige forsøg der er på at markedsføre organisationer. Det sker eksempelvis, når virksomhedens kommunikationsafdeling vender tilbage fra Twitter-kursus og tvinger den administrerende direktør til at lægge navn til en række tåbelige tweets, som skal markere, at man som organisation er helt oppe på netværksbeatet.

Det er al hypen om blogs all over again. Men Twitter kan mere.
For det er verdens måske bedste sted til at finde information om lige nøjagtig de informationer, som du interesserer dig fagligt eller af andre årsager for.

Den navlepillende platform

Jeg oprettede min konto på Twitter den 27. marts, 2007. Men der gik faktisk flere år inden tiøren endelig faldt, og det dæmrede for mig, hvordan jeg kunne få reel værdi ud af den globale og dog så primitive tjeneste.
Den seks år gamle tjeneste har udviklet sig til stedet, hvor 140 millioner brugere producerer og konsumerer 340 millioner tweets om dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du træder nemlig ind i et univers, som ikke bare er selvomsluttende, rygklappende og konsensussøgende som Facebook, når det er værst.
På Twitter er de informationer, som interesserer dig, i den grad crowdsourcede. Bidrager du selv med links til andres gode informationer eller dine egne tanker, så skal dine folllowers nok finde dig.
Tænk på Twitter som den crowdsourcede kollektive intelligens, hvor dine nyheder bliver skabt gennem menneskelig filtrering og selektering og så tilmed i realtid.
Den kvalitet er svær at matche gennem traditionelle RSS-feeds fra dine yndlingsmedier eller diverse Google-søgninger.

Here to stay

Det tog tid for mig at indse Twitters styrker og jeg genfinder dele af det samme i eksempelvis Google+. Men Twitter bygger på et klart koncept og er helt i top, når det drejer sig om et socialt netværk baseret på et enkelt fokus. Med mindre Twitter lader sig forvandle til en ufokuseret Alleskönner, tror jeg på, at tjenesten også i fremtiden har en fast plads på min desktop, min tablet og min smartphone. Mit Twitter-id er @kwesth. Kommentarer?

23 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
14. maj 2012 kl. 13:36

Jeg bruger twitter til at networke. Dem der sammenligner RSS feeds med twitter har til dels ret.

Men så ikke alligevel, mit twitter feed består af folk i mit fag jeg synes skriver interessante ting, det er både direkte info fra personer, men også profiler der retweeter / deler tweets videre. Tænk interaktive modulære RSS feeds.

Facebook er til sjov og spas med vennerne, mens twitter i mine øjne er til den professionelle der ønsker at holde sig opdateret og have mulighed for at kommunikere udenom den normale "kommandovej" med personer som man normalt ikke ville være i kontakt med.

18
14. maj 2012 kl. 11:09

Det er rigtigt, at man kan google alt, men hvad nu hvis du ikke ved, hvad du skal google ?

Jeg bruger Twitter som et nyhedsmedie, og dem, jeg følger, tweeter nyheder, som jeg aldrig ville finde, hvis ikke de kastede dem efter mig. Nye interessante whitepapers, opdateringer til software (som ikke er i repositories), artikler på alverdens etablerede nyhedsmedier, blog posts.

Og jeg skal ikke ansøge om at blive "venner" med de her gutter. Jeg gider ikke Facebook, og hvis jeg gjorde, så er jeg ret sikker på, at de ikke ville være mine venner...men det problem findes ikke på Twitter.

17
13. maj 2012 kl. 20:44

jeg bruger dagligt twitter til at følge med i mange emner, fordi der dukker dejligt korte beskeder op som er relevante for mig

og de er relevante fordi jeg selv vælger hvilke jeg følger - og i mange tilfælde er det ikke personer men organisationer som kiva.org, projekterer sourceforge og firmaer som jeg ved laver nogle spændende ting cymru og juniper

der er også en del som jeg følger der videresender interessante ting, professor Spafford eller mikko og på den måde er JEG pludselig på forkant med nyheder som først rammer danske medier langt senere

prøv at sufe forbi min profil og check de 365 jeg følger, måske kan det give en ide om hvad man kan bruge twitter til - mit twitterid er kramse

godt indlæg forøvrigt

16
13. maj 2012 kl. 11:24

Jeg benytter det som en udvidet RSS feed. Man får et par ord mere end en overskrift og et link. I starten var det blot for at følge NFL. Det er stadig i den verden største parten af dem jeg følger hører hjemme, men der er nu begyndt at snige lidt andre ind, både fra sportens verden og den tekniske. Det rart at kunne få "live updates" med hvordan fodboldholdet spiller, når de ikke er højt nok placeret til at blive fulgt på de forskellige websites, andet end med scoringer.

Men jeg kan også mærke man ikke skal have for mange (hyper aktive) man følger. F.eks. i NFL kan den samme nyhed godt blive tweet'et af 5-8 forskellige med tilhørende opfølgende tweets - det bliver hurtigt uoverskueligt.

10
11. maj 2012 kl. 23:30

Jeg bruger det til at følge et par komikere, nogen venner/kolleger i branchen og så ellers udelukkende sikkerhedsleverandører, sikkerhedseksperter o.lign. Jeg får ofte nys om ting før der bliver skrevet artikler om dem og jeg bliver foreslået artikler om sikkerhed af folk der ved hvad de taler om.

Det er uvurderligt for mig i mit daglige arbejde, at jeg hurtigt kan få ny information og finde nye artikler. Så på den måde er det genialt. Jeg gør mig ikke så meget i at følge for mange berømtheder og lign.

Hvis man er interesseret i sikkerhed kan man bl.a. finde Rik Ferguson fra Trend, Mikko Hypponen fra F-Secure og James Lyne fra Sophos på Twitter. SECURITYHULK kan også varmt anbefales. Hulk smash \m/!

9
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den fre, 05/11/2012 - 17:42

Jeg kan forstå at det er spændende for extroverte personer, der finder det spændende. Hvad det giver, forstår jeg stadigvæk ikke helt, men det dækker tydeligvis nogen behov.

Jeg er nok for meget kældernørd, til at det siger mig noget.

15
13. maj 2012 kl. 09:25

Hej Thomas og Carsten,

Jeg kan forstå at det er spændende for extroverte personer, der finder det spændende.

Jeg har faktisk aldrig tænkt over det på den måde tidligere - men jeg tror, at du har fat i noget rigtigt. Twitter et utroligt ubarmhjertigt medie, for hvis du ikke "giver noget igen", så får du ikke noget/meget ud af det. Omvendt er FaceBook helt anderledes "fjernsynsagtig", for her kan det give masser værdi blot at følge venner og bekendte og kigge med i deres billeder og aktiviteter.

Med andre ord: hvis du ikke har lyst til at "give noget af dig selv", så er Twitter ikke mediet for dig.

For mit eget vedkommende svinger min aktivitet enormt meget på Twitter. Det gør det sådan set også på Facebook, men forskellen er her, at når jeg ikke skriver særligt meget på Twitter - så har jeg heller ikke megen værdi i at læse. Omvendt er det med Facebook, hvor min aktivitet også svinger meget, men selv i perioder hvor jeg ikke selv skriver en masse og deler en masse, så læser jeg alligevel en masse derinde.

2) anything that gets invented between then and before you turn thirty is incredibly exciting and creative and with any luck you can make a career out of it;

Det tror jeg du har ret i. Twitter er ikke anderledes end alt muligt andet. Kunne man så bare blive fri for alle kommentarerne, der tydeligvis blot er skrevet for at kunne løfte et bedrevidende øjenbryn over en teknologi, som man ikke forstår helt og ikke helt har fattet pointen med.

PS: jeg er ikke helt enig med Kurt i nogle af de ting han siger. Eksempelvis kunne jeg aldrig finde på at lede efter information på Twitter. Her giver en konventionel søgemaskine langt bedre resultater. I forhold til at få hjælp til noget er Facebook i mange tilfælde endnu bedre end Twitter ... men det skyldes nok en kombination af en begrænsning på 140 tegn samt at mit netværk er langt større på Facebook end på Twitter. Og selv i de tilfælde, hvpr jeg positivt ved, at jeg følger (eller bliver fulgt af) flere kvalificerede mennesker i et givet område på Twitter end på Facebook, så er hjælpen ofte bedre og hurtigere på Facebook. I mine øjne er dette et udslag af, at den personlige relation er vigtig ifht at hjælpe andre. Og endelig til Carsten, det er en misforståelse og en forvanskning at se Twitter som "en masse mennesker, der taler i munden på hinanden". Ifht at specifikke tweets er uden kontekst, så var det primært et problem for et år eller to siden. Men i dag har de klienter jeg har været i nærheden af haft mulighed for at se den "tråd" det enkelte tweet indgår i (primært den indbyggede Twitter-klient i iPhone).

/Jesper

... der er på Tweet 6264.

21
14. maj 2012 kl. 14:59

PS: jeg er ikke helt enig med Kurt i nogle af de ting han siger. Eksempelvis kunne jeg aldrig finde på at lede efter information på Twitter. Her giver en konventionel søgemaskine langt bedre resultater.

Nu er informationssøgning et ret bredt begreb. Hvis jeg søger på et aktuelt emne på Twitter, så finder jeg ofte både relevante og kvalificerede resultater, blandt andet, når jeg ser, at folk jeg følger på Twitter kan poppe op i søgeresultaterne. Kombinationen af relevant info og den tillid, som du har investeret i de folk, som du følger er stærk. /kurt

12
12. maj 2012 kl. 08:01

Hvad det giver, forstår jeg stadigvæk ikke helt, men det dækker tydeligvis nogen behov.

Thomas, jeg kan se på dit tidligere indlæg, at du ligesom jeg er gammel i gårde. Så jeg tror bare vi to falder ind under kategori 3 i Douglas Adams' opdeling af "menneskers alder og tilgang til ny teknologi":

  1. everything that’s already in the world when you’re born is just normal;

  2. anything that gets invented between then and before you turn thirty is incredibly exciting and creative and with any luck you can make a career out of it;

  3. anything that gets invented after you’re thirty is against the natural order of things and the beginning of the end of civilisation as we know it until it’s been around for about ten years when it gradually turns out to be alright really.

:-)

http://cultureby.com/2011/05/douglas-adams-on-generational-rhythms-in-the-adoption-of-tech.html

/ Carsten

13
13. maj 2012 kl. 04:52

Spot on! Det virker som om vores trang til at udforske nye og spændende teknologier er omvendt proportionel med vores alder ;O)

...på den anden side,har jeg stadig tilgode at se fidusen med Twitter O_o :O)

6
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den fre, 05/11/2012 - 16:44

Hvad giver det dig ? Hvilke mekanismer er det du beskriver og hvad gør de for dig. Hvad bruger du det resultat til, som du får ud af at Twitte ? Hvor er substansen ?

5
11. maj 2012 kl. 16:28

Twitter er en service, der på papiret lyder tåbelig, men når man har brugt det dagligt en måneds tid begynder man at forstå de mekanismer der netværket så godt.

Når det så er sagt er Twitter ikke specielt brugervenlig og kan på mange måder sammenlignes med IRC, hvor man lige skal sætte sig ind i tingene, før der er megning med galskaben.

4
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den fre, 05/11/2012 - 16:18

Jeg er måske " Thomas et barn man ikke kan nå " I sammenhæng med Twitter og FB, men så oplys mig. Jeg har været med, helt fra den tid hvor jeg selv måtte lodde mit første modem sammen. Jeg har drevet eget Bbs og været FIDO node. Jeg har haft egne domæner, så længe det har været muligt. Blogget om alt melle himmel og jord, inden for det som interesserer mig. Men jeg har aldrig forstået hvad der er SÅ spændende ved at Twitte eller være på FB.

Jeg kan godt se, at jeg kan bringe noget til de sites, men jeg kan overhovedet ikke se hva samme sites kan bringe til mig. Er det muligheden for at være social, så er det mere end rigeligt dækket her på f.eks Version2. Så jeg fatter simpelthen ikke, hvad der tænder folk, i forbindelse med Twitter og FB. Det er ingen kritik af nogen eller noget, men hvad kan de bidrage med, hvad har jeg evt. ud af dem ?

2
11. maj 2012 kl. 14:54

Twitter, Tweetdeck og hvad de andre API'er hedder er lidt mere intelligent til at søge og filtrere med end Facebook, hvis du spørger mig.

Google Reader er lidt for upålidelig efter min mening.

Hilsen @skovfoged

1
11. maj 2012 kl. 14:42

Jeg kan stadigvæk ikke se hvad det smarte i Twitter er, og særligt udtalelse som "For det er verdens måske bedste sted til at finde information om lige nøjagtig de informationer, som du interesserer dig fagligt eller af andre årsager for." har jeg svært ved at se? Hvis jeg søgte informationer så kunne jeg jo enten bruge Google, eller hvis man fulgte nogle på Facebook, så kunne de nå at skrive lidt mere brugbart end 140 tegn hvor man også skal bruge tegn på linket. Det smarte ved Facebook er at du også godt kan skrive 140 tegn, men du kan også skrive flere hvis du har lyst.

Hvis det er informationer jeg søger så kan jeg også få dem ved at følge en på Facebook og dermed have muligheden for at læse mere om det, inden jeg trykker mig videre på et eller andet link. Plus Facebook også har preview af det link jeg trykker på, gerne med noget billede og beskrivelse fra siden der linkes til. Eller jeg kunne vælge at bruge et RSS-feed.

3
11. maj 2012 kl. 16:12

Jeg kan stadigvæk ikke se hvad det smarte i Twitter er

Jeg er helt på bølgelængde med dig - jeg kan simpelthen heller ikke fange, hvor værdien kommer i en masse mennesker, der taler i munden på hinanden. For det er sådan det virker på mig. Der er jo ingen sammenhæng mellem spørgsmål og svar. Når jeg ser et tweet fra en person til en anden, så kan jeg ikke automatisk se den kontekst, som svaret befinder sig i.

Måske bruger jeg en forkert klient? (twitter.com's egen website)

Eller også er jeg bare dum? :-)

/ Carsten

8
11. maj 2012 kl. 17:09

Jeg er stor twitterfan nu, men jeg havde også svært ved at se det smarte i twitter til at starte med.

Så skulle jeg hjælpe med at arrangere en it-konference og det første jeg gjorde var at følge de forskellige talere. Jeg svarede på et par af deres tweets og vi endte med at snakke en del over twitter, inden jeg så mødte de fleste af dem i det virkelige liv til konferencen. Til den tid synes både de og jeg at vi kendte hinanden og de inviterede mig med ud til de geniale sene snakke i hotelbaren. En oplevelse jeg ikke havde fået uden twitter og det var en særlig oplevelse at have snakket med nogle af it-guruerne på to-mandshånd.

Til selve konferencen var twitter også en fantastisk backchannel, og man fik både en ide om hvad der skete i de andre rum og fik en sammenhørighed med de andre konferencedeltagere. Et tweet er en god samtalestarter.

Udenfor konferencerne bruger jeg mest twitter til at dele gode links og finde interessante links - og ja, stadig til at snakke med diverse interessante mennesker, som man ofte kan komme tættere på via twitter end man kan ellers. Jeg tager også til tweetups, hvor man mødes i det virkelige liv med lokale tweeps - det er hyggeligt, selv om jeg sjældent har et lokalt fokus på mine tweets og derfor kender flere udenlandske tweeps end jeg kender lokale.

Da jeg var jobsøgende spurgte jeg ud på twitter efter kontakter og fik faktisk job på en af de anbefalinger jeg fik gennem twitter. Det er da også værd at tage med.

Twitter er stadig min favorit over Facebook og Google Plus - Facebook har givet gode muligheder her på det sidste med abonnementer (som virker ligesom follow på twitter), men jeg er ikke vild med facebooks anmassende natur ellers, så twitter er favoritten. Google Plus kunne godt blive lige så godt som twitter, men for mig er det der ikke endnu.

Håber det inspirerer nogen til at komme i gang med twitter.

20
14. maj 2012 kl. 14:53

Til selve konferencen var twitter også en fantastisk backchannel, og man fik både en ide om hvad der skete i de andre rum og fik en sammenhørighed med de andre konferencedeltagere. Et tweet er en god samtalestarter.

Thereses eksempel er rigtig godt, og jeg har selv gjort mig lignende erfaringer omkring nytteværdien af Twitter. Tweeter man under en konference, er sandsynligheden for at støde på folk, som har tweetet under asamme begivenhed stor. Derfor tager den efterfølgende samtale tit udgangspunkt i det man har tweetet om og dialogen kan dermed starte på et nivaeu, hvor man normalt ellers først befinder sig på efter en række indledende sonderinger ;-) /kurt

7
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 05/11/2012 - 16:58

Jeg må melde mig til koret der ikke helt forstår Twitter.

Jeg følger en række personer, så langt så godt. Der er en del støj, men ok det har man efterhånden vænnet sig til også på mail.

Det er når man begynder at søge efter hashtags osv at kæden springer over for mig - der er ufatteligt mange retweets med den fuldstændige identiske besked. Søger man mens de er vågne i asien, så er der et hav af japanske og kinesiske tweets - kan man virkelig ikke implementere en sprog filtrering?

Google+ derimod er mere min stil - en Twitter/Facebook for voksne. Der er måske ikke så mange derpå, men kvaliteten er meget højere.