Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Den kan opdateres!

Af Kurt Westh Nielsen8. april 2015 kl. 11:151
Artiklen er ældre end 30 dage


En T5-skruetrækker, lidt lirkeri og omhyggelighed er forudsætningerne for en vellykket opgradering af kapaciteten i en aldrende lydoptager som iHP-120.

Den var mere end ti år gammel, den transportable harddiskoptager med en ganske unik digital lydindgang. Dens skæbne stod på spil, da jeg for en måneds tid siden besluttede mig for at forsøge at udskifte en gammel, larmende og strømslugende 1,8” Toshiba harddisk på 20GB med et lidt mere opdateret og mindre trangt lagermedie i form af en 128GB SDD. Tak iøvrigt for kommentarer og konstateringer, da jeg postede mit første indlæg.

Før da havde jeg allerede pillet ved iHP-120’eren, som trofast har leveret lyd siden 2003. Kort tid efter anskaffelsen blev originalfirmwaren udskiftet med open source-firmware fra open source-projektet Rockbox.org, som er værd at opsøge for alle gadget- og lydinteresserede, idet projektet understøtter en lang række hardware.

Den procedure gav mig masser af fede features, som ikke var mulige fra starten. Eksempelvis optagemulighed for den udmærkede, indbyggede FM-tuner. Den feature havde iRivers udviklingsfolk ikke selv havde implementeret.
Jeg monterede en ny Kingspec SSD-enhed på 128GB. Indkøbt via Amazon til cirka 700 kroner var den jo ikke billig. Men inspireret af en god beskrivelse af montagen fra en bruger på et af Rockboxs fora gik jeg i gang. Inden da var den nye SSD fat32-formatteret og indholdet kopieret inklusive Rockbox-installationen fra den gamle harddisk til SDD.

Operationen lykkedes

Processen kræver patching af bootloader gennem download af originalfirmware fra et internetarkiv, så det var med sommerfugle i maven, at jeg gennemførte proceduren. Selve operationen med at fjerne otte Torx5-skruer i iHP-120-kabinettet og erstatte den gamle harddisk var meget nem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den veloverståede reparation har bragt fordele med sig. Nu kan jeg optage flere timer lange digitaloptagelser i maksimal kvalitet. Den indbyggede mikrofon sikrer optagelser, som ikke længere er plaget af hvinende spinup-lyde og mekaniske klik fra Toshiba-drevet. Bootup og databaseopdatering sker langt hurtigere, og SDD’ens langt lavere strømforbrug giver lang batterilevetid. Med lidt omhyggelighed og en stor tak til den kollektive viden på nettet, som Rocbox-brugere blandt andre har leveret i denne sag, kan jeg kun anbefale den slags eksperimenter. Og så var det sjovt.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. april 2015 kl. 11:45

Tillykke med opdateringen - mere plads, bedre udnyttelse af batteri og mere robust overfor fysisk mishandling - det er ren win-win-win :)

Skulle lige til at sige at du så bare mangler at udskifte batteriet, men kan se du har været der for ikke så mange år siden :)