Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Debugging konference - for rigtige programmører

9. oktober 2013 kl. 21:4528
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kenneth Geisshirt og jeg har fået en hel del indspark til vores debugging konference 26. oktober hos Ingeniøren.
Vi har desværre måtte sige nej tak til er par foredrag, men mange fik plads i programmet.

Jeg er meget tilfreds med programmet. Vi har både fokus på erfaringer, værktøj og uddannelsesaspektet. Taler-rækken er

 • Bo Holst-Christensen, Ekstern lektor DTU
 • Rasmus Villefrance, Platform Manager, iPower og Arne Lynge Madsen
 • Klaus Kolle, Associate Professor, Aarhus University School of Engineering, Science and Technology, Herning
 • Ivan Skytte Jørgensen, Senior software developer at VoluBill
 • Peter Makholm, Systems developer at one.com og blogger ved version2
 • Michael Rasmussen, Software Developer at MAN Diesel & Turbo
 • Jesper Steen Møller, Jesper arbejder i NineConsult med diverse selvbetjeningsløsninger, primært til det offentlige (Java og Groovy), men er aktiv som frivillig udvikler på Eclipse JDT (Java compiler) og XSLT/XPath tooling.
 • Fredrik Simonsson, Experienced Embedded Systems Engineer
 • Kim Christensen, udvikler hos Telenor Wholesale.
 • Sune Vuorela, software udviklertil containerer-skibsfart og som en sidebeskæftigelse er han involveret i udviklingen i open source-projekter med Qt, KDE og Debian.
 • Thomas Ammitzbøll-Bach, Indehaver af UU.DK
 • Lars Jarnbo Pedersen, Partner, CI Dev & Automation Enthusiast - Switch Gears
 • Jesper Dangaard Brouer, Linux Kernel Developer at Red Hat
 • Poul-Henning Kamp, blogger ved version2, FreeBSD og Varnish hacker

Vi har fået Danske Commodities ind som sponsor, så det bliver gratis at deltage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bemærk, at der kun er 100 pladser til arrangementet - og vi fordeler billetter ud fra hvad I kan byde ind med efter interesse.
Skriv hvorfor netop DU skal med, og der er ingen forskel på om du byder ind med erfaringer fra Windows, Linux, BSD mv.
Vi prøver at samle en god flok af programmører med interesse for debugging, eller dem som gerne vil få mere erfaring.

Tilmelding og program kan læses på denne URL.

/pto

28 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
23
14. oktober 2013 kl. 22:02

Jeg er stadig ikke med, er jeg velkommen som studerende, eller? Det er som Ivan Johansen siger, ret svært at finde ud af om jeg skal kunne holde et 20min oplæg om et eller andet smart værktøj, eller om jeg kan komme og lære noget.

24
14. oktober 2013 kl. 22:18

Jeg vil absolut mene du er velkommen hvis du er over en eller anden basis-niveau. Om du er videre end copy/paste 'hello world' i et sprog eller to. Om du kan kende forskel på en pointer i c/c++ og en sko (sådan en du har på fødderne) hvis det er et af 'dine' sprog.

Jeg tror jeg vil forvente af mit primære publikum (gdb, segfaults og sårn (og derfor c/c++)) at de har skrevet et program. at de ikke stiller spørgsmål om hvad * eller & betyder i forbindelse med datatyper. At jeg ikke skal forklare 'new'. At vi ikke havner i en diskussion om byggesystemer. Omvendt, hvis man hyppigt bruger conditionals i gdb eller bare skriver x/i 0xdeadbeef og løser dit problem, så er der en chance for at man kommer til at kede sig. (Sidstnævnte kommer jeg ikke ind på da det ikke er en del af min værktøjskasse)

Men jeg er kun oplægsholder, ikke arrangør.

/Sune

20
14. oktober 2013 kl. 09:24

Hej PTO

Bare lige til info så kan vimeo videoen på konference-siden ikke vises - den står tilsyneladende som markeret "private".

28
15. oktober 2013 kl. 14:03

Hej Pelle Vi beklager fejlen, vi er bevidst om denne og det vil blive rettet hurtigst muligt!

Vh. Michelle Bea Lund-Müller, community og event, Mediehuset Ingeniøren

19
14. oktober 2013 kl. 08:27

Jeg synes det er synd og skam med al den kritik af arrangementet på forhånd. Det er ærgeligt, når nu nogen (PTO) tager så godt initiativ. Må jeg foreslår PTO og Version2, at målgruppen for arrangementet tydeliggøres langt mere end det er sket i det her tilfælde? Lyt til den kritik som de fleste kommer med (de føler sig ikke velkomne, hvilket vel i sagens natur ikke kan være sandt, da de er Version2 læserer, og arragementet jo holdes i Version2 regi).

Så PTO, kan du ikke tydeliggøre målgruppen og komme eventuelle misforståelse til livs? Og så har vi vist lært det til en anden gang. Det er synd og skam hvis et sådant godt initiativ skal lide under manglende målgruppe definition, og ligeså bliver manglen på fremtidige initiativer muligvis størrer, da ingen orker denne form for kritik inden arragementet er blevet holdt.

21
14. oktober 2013 kl. 17:32

Annoncerings titel kunne måske misforstås som at det kun var professionelle programmører som var velkomne. Det er ikke tilfældet. Det er henvendt programmører som ved at debugging kan være nødvendigt. Vedr. tilmelingsskemaet som har felterne "arbejdsplads" og "branche" som obligatoriske felter: Jeg tror at det blot var skema-designerens mangel på fantasi. Man kan jo skrive "arbejdsløs" eller "studerende", samt sin tidligere eller foretrukne branche, eller blot "N/A" der. Vedr. kommercielle interesser: konferencen kunne enten være koste noget at deltage i, eller et sponsorat kunne bruges. Der blev valgt det sidste. Så nu kan folk med få penge også deltage.

Når man laver et arrangement, så må man foretage valg. De valg vil ikke være optimale for alle. F.eks. ville det være bedre for mig hvis konference blev holdt i Holbæk, helst lidt senere på dagen, og med aftensmad bestående af pattegris og zwickelbier ad libitum. Men det gør den ikke.

22
14. oktober 2013 kl. 19:06

Jeg tror mest at det er følgende der er problemet:

og vi fordeler billetter ud fra hvad I kan byde ind med efter interesse. Skriv hvorfor netop DU skal med

Det lyder som om det kræver nogle specielle kompetencer at deltage.

Men jeg syntes det er et rigtig godt initiativ og det er ærgerligt hvis det bliver ødelagt af dårlig kommunikation.

27
15. oktober 2013 kl. 10:32

Jeg bifalder dit arbejde for at arrangere dette. Men ud fra responsen her, så burde du måske i stedet for at forsvarer dig, bare melde ud at formuleringerne måske ikke var de bedste.

At sende mulige deltagere til 'audition' hvor de skal sige hvad de kan byde ind med af erfaring, er måske ikke lige måde at sende signalet om at alle er velkomne. Specielt når der ikke nævnes at det er irrelevant om det er erfaring med 'Hello World' eller et eller andet kompliceret system.

18
13. oktober 2013 kl. 19:34

Jeg har ganske vist ikke tilmeld mig da jeg på nuværende tidspunkt hverken er selvstændig eller i arbejde, og da det er den eneste muligheder, så har jeg ikke ret mange andre muligheder ud over at lyve og vælge selvstændig hvilken jeg ikke har lyst til, så den konference er nok ikke for folk uden arbejd.

17
13. oktober 2013 kl. 19:33

Jeg har ganse vist ikke tilmeld mig da jeg på nuværende tidspunkt hverken er selvstændig eller i arbejde, og da de muligheder er de, har jeg ikke ret mange andre muligheder ud over at lyve og vælge selvstændig, så den konference er nok ikke for folk uden arbejd.

15
11. oktober 2013 kl. 18:27

Jeg bryder mig heller ikke meget om præmissen, men har dog ansøgt. Det startede med, at én person (PTO) tog initiativet, og nu er der lige pludselig allehånde kommercielle interesser inde over. Bl.a. den med at man skal acceptere at Danske Whatever måske kontakter én...

10
11. oktober 2013 kl. 09:51

Jeg har ud fra de oprindelig oplæg valgt at fortolke "rigtige programmører", som betydende "folk, som programmerer rigtige programmer", og jeg falder selv i den kategori, som taler og tilhører. Jeg ser det ikke som en reference til kompetenceniveau, erfaring eller arbejdsområde.

Mit indlæg er ihvertfald både konkret og bredt funderet, så meget som det kan lade sig gøre under overskriften Java og Eclipse (med et strøg af web applikationer).

-Jesper

9
11. oktober 2013 kl. 01:29

Hvis det kun er peter toft-kloner og phk-kloner der kommer som tilhørerer så vil jeg i hvert fald føle mig fejlcastet som taler :)

/Sune

11
11. oktober 2013 kl. 10:18

Mit foredrag tror jeg vil kunne gøre god gavn for nybegyndere og hobby-programmører, det er ihvertfald min hensigt

12
11. oktober 2013 kl. 10:53

Mit foredrag tror jeg vil kunne gøre god gavn for nybegyndere og hobby-programmører, det er ihvertfald min hensigt

Men fra slutningen af pto's blogindlæg:

Bemærk, at der kun er 100 pladser til arrangementet - og vi fordeler billetter ud fra hvad I kan byde ind med efter interesse. Skriv hvorfor netop DU skal med, og der er ingen forskel på om du byder ind med erfaringer fra Windows, Linux, BSD mv. Vi prøver at samle en god flok af programmører med interesse for debugging, eller dem som gerne vil få mere erfaring.

Jeg synes det ligner at 'nybegyndere og hobby-programmører' er uønskede....

14
11. oktober 2013 kl. 17:45

Jeg fik samme tanke som Eskild da jeg læste den passage. Har derfor heller ikke 'ansøgt' - ved ikke videre meget om generelle metoder til test og debugging.

8
10. oktober 2013 kl. 23:29

Nu jeg ganske vist kun hobby programmør, og havde da håbede på at lære noget mere om fejlfinding eller debugging, da finder det pågældende område interessant, men hvis det kun er for programmør i job, så må jeg vel håbe på at en video bliver tilgængelig, havde ellers glædet mig til arrangementet.

4
10. oktober 2013 kl. 11:50

Jeg har fulgt med fra side linjerne og synes det er ærgerligt at når argumentet for at starte konferencen oprindeligt lød: studerende bliver ikke ordentligt oplært i debugging. Med en deltagerliste der umiddelbart virker begrænset til at gøre de gode bedre er fundamentet hermed rykket væsentligt væk fra udgangspunktet. Det eneste håb der er for de som er svage i debugging må så være hvis der falder lidt krummer fra brødkurven i form af video optagelser. PS: Jeg forstår godt at økonomi kan være en væsentlig faktor, det ændrer bare ikke ved det jeg konstaterer.

7
10. oktober 2013 kl. 22:16

Jeg beklager at det her nok lyder meget negativt. Jeg håber det kan tages som lidt konstruktiv kritik, og ikke bare en gang brok.

Jeg må være enig med Morten Hansen, specielt titlen ligger op til at det kun er for folk der allerede ved hvad der foregår, og det kun er for de dygtige, de "rigtige programmører".

Det er en ret uheldig udmelding må jeg sige. Det økonomiske aspekt med begrænsede antal pladser har jo en naturlig konsekvens, men det bekræftes så af din kommentar om at man skal komme med en god forklaring om hvorfor man skal med, og man skal byde ind med erfaring, at det kun er for folk der har erfaring, og ikke er for folk der gerne vil lære.

Hvad er pointen med det hvis det ikke er for at dele erfaring ud.

Jeg ville egenligt gerne have været med, men det var for at lære mere om emnet. Det der ligges op til, som jeg læser det, er mere at dygtige folk klapper hinanden på ryggen over at de er dygtige og så ellers griner af alle de andre.

3
10. oktober 2013 kl. 11:00

Når man tilmeder sig via linket er der et felt til "øvrige kommentarer". Er det der i gerne vil have at man skriver hvorfor man skal med? Det har jeg i hvert faldt gjort.

1
10. oktober 2013 kl. 10:36

Bliver det muligt at se foredragene på video efterfølgende? Det vil gøre det muligt for mere end 100 personer at få noget ud af konferencen :)

6
10. oktober 2013 kl. 19:59

Måtte jeg foreslå Ingeniøren og Version 2 at de får investeret i video udstyr således at konferencer kan (1) optages til senere visning i høj kvalitet og (2) vises direkte med livestream for dem der måtte være interesseret i dette. Inspirationskilden hertil er som ikke så langt væk. Bare se hvordan Copenhagen Suborbitals og deres yderst professionelle support gruppe ordner sagerne.

2
10. oktober 2013 kl. 10:49

Keld Simonsen fra KLID har meldt sig på banen, så de kommer senere.