Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Datalære - en lille bid af dansk IT Historie er bevaret

30. marts 2022 kl. 18:51
Artiklen er ældre end 30 dage
Illustration: Mikkel Mikjær Christensen.

En stor del af IT Udviklingen i Danmark blev drevet af skolesektoren, programmeringssproget Comal og flere af de dansk producerede datamater var direkte resultater af behovet for løsninger til skolesektoren, en stor del af den historie kan du finde i bladet Datalære der blev udgivet af Foreningen for Datalære og anvendelse af EDB i Undervisningen.

Bladet skiftede navn i 1989, ligesom foreningen idag hedder Danmarks It- og medievejlederforening, og de har altså givet os tilladelse til at offentliggøre deres historiske udgivelser. Vi har i første omgang valgt at starte med den overnnævnte periode, primært fordi vi var så heldige at få doneret en komplet samling der dækker denne periode - hvilket betyder at vi nu har 2 komplette samlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvorfor er det vigtigt at vi har to? Jo ... det er vigtigt fordi at måden vi scanner dem på er at vi skærer ryggen af dem, og kører dem igennem en særlig dokumentscanner - og det havde vi selvsagt ikke lyst til at gøre med vores eneste eksemplarer!

Derudover er vores bitarkiv også en relativt ny ting, og vi har endnu ikke perfektioneret præsentationen af tidsskrifter o.l. endnu. Så hvis der er nogen derude der syntes det kunne være sjovt at lave en løsning til søgning i og præsentation af dansk datahistorie, så kontakt mig endeligt :-)

Hvis bare du gerne vil fordybe dig i nostalgien, så har jeg lavet en midlertidlig løsning på vores wiki, som kan ses ved at klikke her: Dansk Datahistorisk Forening - Det Digitale Bibliotek - Datalære.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger