Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Datacentret, der skrumpede

4. juni 2013 kl. 18:3810
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På hovedkontoret er der som regel en professionel struktureret tilgang til datacentret. Man har et sikret rum med den rette temperatur, og støj og andre gener er gemt pænt væk fra kontormiljøet. Men når vi bevæger os ud til filialerne eller fjernkontorerne, ser scenariet til tider lidt anderledes ud. Ledninger, der stikker i alle retninger, og hardware i alle tænkelige størrelser forbundet med kabler til fare for arbejdssikkerheden.
Jeg er sikker på, at mange af jer har skrækanekdoter fra såkaldte mindre datacentre, som ville få de fleste it-administratorer til at hive sig i håret. Konvergeret infrastruktur, virtualisering og skyen har gjort sit for hovedkontorets datacenter. Men ude på de mindre afdelingerne/kontorer er it-løsninger stadig præget af ”byg-selv”.

Forestil dig så dette. Et datacenter på hjul, ikke meget større end en gammeldags stationær computer, alligevel indeholder den fire fuldfede Blade servere, op til 48 TB storage og integreret netværksinfrastruktur. Du kan sagtens tale hen over det uden at hæve stemmen, så det kan stå i et åbent kontorlandskab uden at forstyrre mere end en printer. Du kan løfte det og tage det med i bilen. Som mindre virksomhed har det alt, du har brug for. Som større virksomhed er det oplagt til fjernkontorer.
Det lyder måske lidt utopisk, men nu har Dell præsenteret en gamechanger. Det er ikke meningen, at der skal gå Dell markedsføring i den her på bloggen, men de sidste måneder har jeg levet med den her innovative nye, lille fyr, og jeg bliver nødt til at dele min begejstring med jer over:


PowerEdge VRTX – et datacenter i miniformat. Med fuld integration af servere, storage, netværk og administration på kun 5U. Kodeordene er ekstrem pladsbesparelse, fleksibilitet, lavt lydniveau og tilgængelighed. Ideel til skoler, hospitalsafdelinger, advokatkontorer, grafiske virksomheder – you name it.
Hvad siger I? Fordele, ulemper? Kan I se VRTX på jeres arbejdsplads?

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
5. juni 2013 kl. 17:03

der er ikke meget info hos dell.

er storage delen shared sas eller en MDi i for klædning ? , er blade switche på bagsiden eller er 8 porte "bare" 2 uplink pr blade

10
5. juni 2013 kl. 23:49

Shared SAS; Fine diagrammer påhttp://bladesmadesimple.com/2013/06/a-detailed-look-at-dell-poweredge-vrtx/Men, http://www.storagereview.com/dell_poweredge_vrtx_shared_infrastructure_announced bør da også læses.. Men ja, det er bare et lille bladecenter, som findes af mange andre producenter. Lydniveau måling med alle blades og harddiske(10k/15k) kørende i maks., mellem og lavt niveau, ville da være interessant at få at vide..

6
5. juni 2013 kl. 11:02

Den er da feee, hva kost' arn.

7
5. juni 2013 kl. 12:06

hva kost' arn.

Det er en hemmelighed. Men du kan ringe til Dell og få et eller andet uoverskueligt tilbud på en individuel konfiguration.

Når de har trukket de helt personlige rabatter fra, som du kun får fordi du er sådan et rart menneske og i øvrigt har valgt deluxe service aftalen, er der nok omkring 100.000 kr i avance til Dell. Læg hertil markedsprisen for det hardware du køber.

4
4. juni 2013 kl. 22:09

Jeg beklager manglen på entusiasme, men jeg kan altså ikke se hvordan det skiller sig særligt ud fra almindelige rackservere, eller masser af andre kabinetter i mere eller mindre standardiserede formater.

Jeg ved ikke rigtigt med at stille det udenfor et dedikeret serverrum. Det giver mere støv som blæserne kan samle op, og alt efter bygningens øvrige sikkerhed kan det være en god ide at have en ekstra låste dør foran nogle pænt pebrede maskiner. Som du selv er inde på er det en relativt transportabel løsning, hvilket indbrudstyve helt sikkert vil sætte pris på.

5
5. juni 2013 kl. 09:53

infrastrukturen er helt og aldeles indbygget i selve kassen det er ikke et serverkabinet, men et bladechassis med indbygget switching, og storage - med andre ord. du har et komplet serverrum i kassen. du skal blot have en switch for at klare LAN og WAN. Derfor også den "ideelle" løsning til branchoffices eller bare generelt små virksomheder som ikke har muligheden for at bruge et kosteskab som serverrum. Ideen er sådan set god nok - køb en kasse og en eller anden tekniker kan remote koble sig op og installere alt. når han logger af så er hele din backend installeret. Eller det kan være installeret fra HQ og når det kommer ud til fjernkontoret - så kan en hvilken som helst medarbejder proppe strøm og netværk til og de er kørende. Ikke noget med at finde ud af hvilke kabler der skal hvor hen og hvordan det skal skrues sammen fysisk og virtuelt.

8
5. juni 2013 kl. 12:29

det er ikke et serverkabinet, men et bladechassis

Det kan godt være at du har en indædt aversion mod at kalde en skovl for en skovl, men uanset om du putter barberblade, samuraisværd eller smøreknive i kassen så er det altså et serverkabinet når man snakker dansk, det ændrer eventuelle underkategorier eller markedsføringsudtryk ikke på.

1
4. juni 2013 kl. 19:19

..UPS og køling :)

Martin.

2
4. juni 2013 kl. 20:17

Er det mangler som i "klarer sig uden indbygget..." eller som i "uden disse essentielle komponenter er den ubrugelig"?