Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Dansk it-direktør forsøgt myrdet

1. september 2020 kl. 08:005
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Helsingør, 1987: Indehaveren af et it-firma modtager en pakke. Han tager pakken med hjem til sin kæreste, hvor han åbner den. Pakken indeholder et ringbind. Da han åbner det, udløses en mekanisme, så en pistol bliver affyret mod ham. Mens ambulancen er på vej, når han at opstille en liste over fire personer, han mistænker for forbrydelsen.

Hvis du er til true crime, kan jeg anbefale podcastserien Ringbindsattentatet af Third Ear. En ægte whodunnit, der følger opklaringen af en sindrigt udført forbrydelse med en lille gruppe mistænkte, et falsk spor, en storstilet anholdelsesaktion og et overraskende plot twist. De mulige motiver kredser om had, hævn, jalousi og penge.

Historien er bygget op om interviews med flere af de involverede i sagen, blandt andet hoved­efterforskeren fra Rigspolitiets rejsehold samt offerets kæreste. Og så offeret selv, Bent Skjold Nielsen, indehaver af Impex Data. For han overlever nemlig mordforsøget.

Øverst på Bents liste over mistænkte er direktøren i det konkurrerende edb-firma T.O. Data, hvor Bent tidligere har været ansat. Striden handler om Impex Datas salg af Epson-printere. Podcastens lyttere tages blandt andet en tur med til Datahistorisk Forening i Ballerup, hvor vi får lov at høre den sprøde lyd af en Epson nåleprinter. Og vi hører nogle artige historier fra den danske edb-branche i 1980’erne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undervejs i efterforskningen retter mistanken sig desuden mod Bents kæreste, hendes eksmand og hendes søn. Og er Bents adfærd umiddelbart efter skuddet ikke også bemærkelsesværdig?

Politiet modtager et tip om pistolens ejer. Det viser sig, at den har skiftet ejer flere gange, og dette spor fører til sidst frem til gerningsmanden. Men historien slutter ikke der.

Det skal ikke afsløres her, hvordan det hele ender. Lyt selv.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
10. november 2020 kl. 15:37

Tak. Jeg har rettet linket i artiklen.

3
4. september 2020 kl. 08:38

Third ear har generelt mange gode podcast episoder, så kig også i deres tidligere historier.

Ellers kan nævnes This American Life - de har også lavet nogle fremragende podcast episoder i samme genre - bare i USA

2
3. september 2020 kl. 00:01

Man et vel nysgerrig...? Men jeg føler mig snydt!

1
2. september 2020 kl. 16:01

Spændende lytning, ikke mindst når man selv bor i området hvor handlingen udspiller sig. Så er der baggrundsunderholdning til et par arbejdsdage.