Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Danmark som SW-patent-helle

19. september 2012 kl. 08:268
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er lige an patent-troll der har sagsøgt Rackspace for at hoste Github. I kan læse mere overalt på nettet med de to indlysende søgeord.

Det har givet mig en ide til at få lidt gang i IT industrien i Danmark: Gør Danmark til SW-patent-helle.

Hvis firmaer opdager at de kan placere deres aktiviteter i Danmark og derved slippe af med patent-troll og andre tilsvarende parasitter, så vil det snart gøre underværker for jobskabelsen her i landet.

Danmark er allerede skattely for koncerner, så der er ikke noget umoralsk i det, men denne gang skal vi bare sørge for at det bliver arbejdspladserne og ikke kun postkasserne der flytter Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ideen er hermed, patent-frit, givet videre.

phk

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
19. september 2012 kl. 17:26

En anden mulighed, er at gøre patenter gratis, for arbejdsløse, studerende, og pensionister. Ved at gøre patenterne gratis, så er meningen, at de skal kunne anmelde et stort antal patenter, og derved blive selvfinanserende. Vi sparer SU, folkepension, og understøttelse. Eventuelt, kan vi give gratis kursus i "patentering" for alle på overførselsindkomst, så de lærer, hvordan de kan lave et gratis patent, og få penge ind på den.

Og da det jo er en fordel for staten, at kunne spare penge til forsørgelse, så bør patentstridigheder, falde til den "svages fordel". Altså, reelt at staten får valutta for investeringen i gratis patenter til alle danskere på overførselsinkomster.

1
19. september 2012 kl. 09:06

Selvom ideen er udmærket kommer vi nok til at melde os ud af EU før dette kan ske. Suk.

4
19. september 2012 kl. 09:22

Selvom ideen er udmærket kommer vi nok til at melde os ud af EU før dette kan ske. Suk.

Ikke nødvendigvis (og formentlig nej). Den største SW-patent trussel p.t. er enhedspatentet, og det er primært en mellemstatslig aftale mellem EU landene som de enkelte lande skal tilslutte sig. Der er EU lande som ønsker stå uden for (Italien og Spanien), og det kan Danmark også gøre. Hvis vi vil..

Regeringen vil dog gerne deltage, men da Danmark afgiver suverænitet skal der være 5/6 flertal i Folketinget eller en folkeafstemning. Før sommerferien ville DF og Enhedslisten ikke stemme for ratifikation. Det er uklart hvad der er regeringens strategi, men det er nok at "overtale" et af de to partier fremfor at tage en folkeafstemning.

7
19. september 2012 kl. 15:34

Hvornår er det sidst lykkedes at overtale enten Ø eller O til at stemme for at afgive suverænitet til EU?

Især Ø, der som bekendt både er imod suverænitetsafgivelse OG imod softwarepatenter.

Folkeafstemning får vi ikke de næste mange år, nu hvor finanskrisen har gjort EU upopulært igen i befolkningen.

En mere sandsynlig løsning bliver at gøre aftalen tilstrækkelig uklar til at man kan holde masken mens man siger at der ikke er tale om suverænitetsafgivelse, og der derfor hverken er behov for en folkeafstemning eller mere end almindeligt flertal. Det er trods alt en strategi der har været anvendt før med stor success.

2
19. september 2012 kl. 09:08

Nej da, vi skal bare lade være med at flyde med strømmen, hvis Helle stritter nok imod i ministerrådet har EU slet ikke båndbredde nok til at gøre noget ved EU-patenterne i mange år.