Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

ChatGPT Plus på dansk

11. februar kl. 12:30
ChatGPT
Illustration: ChatGPT.
Artiklen er ældre end 30 dage

AI krigen med Microsoft og OpenAI på den ene side og Google på den anden siden er i fuld gang, og det er med globale implikationer. Jeg var noget forbavset over at se at min seneste artikels advarsel rettet mod Googles modsvar til ChatGPT, blev en realitet så hurtigt. 1-0 til Microsoft.

Mens vi ser på i spænding fra lille Danmark, bemærker vi at selv om ChatGPT understøtter dansk, så er resultaterne ikke så stærke og velformede som de er på engelsk. Er det fordi dansk er et ”lille” sprog, som ikke kan mønstre den samme mængde træningsmateriale? 

Måske, men man må ikke glemme at den manuelle (menneskelige) finetuning i ChatGPTs RLHF (Reinforcement Learning Human Feedback) strategi, er gjort i bestemte, udvalgte sprog, og så kunne det jo være interessant at vide hvilken indsats der er lagt i at dansktalende lingvister har været, eller kommer til at være, en del af modellens løbende forbedring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg har ikke kunnet finde noget information om dette, og spørger man ChatGPT, får man også et svar der viser at OpenAI for nu holder denne information tilbage:

Illustration: ChatGPT.

Det har dog ikke forhindret OpenAI i at udrulle ChatGPT plus (den betalte version af ChatGPT, som tidligere kun var tilgængelig i USA) til Danmark, til prisen 25$ om måneden. Det skete 10. Februar, 2023. En vigtig Feature er at man er garanteret adgang, hvor gratis-brugere allerede har oplevet ikke at kunne komme til, fordi der er for mange samtidige forespørgsler fra ChatGPTs brugere.

Skal du abonnere på ChatGPT plus? Eller ved du mere om det danske bidrag til den manuelle finetuning af ChatGPT? Så skrive endelig en kommentar til artiklen!

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger