Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Basaren i Bruxelles

3 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg25. januar 2016 kl. 20:47
errorÆldre end 30 dage

Eric S. Raymonds metafor om open source-udvikling som en basar, bliver sjældent mere virkelig end den årlige FOSDEM-konference i Bruxelles: 2 dage (næste weekend), 25 samtidige spor med i alt 617 foredrag, 55 stande hvor open source-projekter kan vise deres projekt frem og cirka 5000 deltagere. Alt det uden tilmelding, man møder bare op.

Jeg er ved at lægge mit eget program for weekenden og det virker en smule uoverskueligt. Med så mange muligheder hvad skal man vælge.

Det lette valg først: Søndag skal jeg nok bruge på Perl-sporet, som er min primære community og jeg kender en del af deltagerne fra andre Perl-konferencer gennem årene. Sporet er en blanding af Perl5- og Perl6-foredrag. Jeg ser specielt frem til Daisuke Makis Crust foredrag om webudvikling i Perl 6. Det er dog også planen at få tid til et enkelt foredrag om Go, jeg har mest kig på Sergii Khomenko "Building Data applications with Go: from Bloom filters to Data pipelines".

Lørdag er derimod sat af til at snuse rundt til mange forskellige ting. Blandt det der trækker mest er et foredrag om Genode, et om ElasticSearch og lua og et om Movim, som er endnu et forsøg på et decentralt socialt netværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre andre foreslag. Så hvis der er nogen der kan anbefale nogle interessante foredrag er jeg lutter ører.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. januar 2016 kl. 09:23

Jeg havde planer om at skulle se Lennart Poetterings systemd-keynote, men den falder lidt sammen med Genode-talken som måske trækker lidt mere.

Som så mange andre har jeg et lidt anstrengt forhold til systemd-projektet, men på den anden side er det efterhånden et del af systemet jeg er holdt op med at bekymre mig om. Derfor ville det dog have været interessant at høre et foredrag på Keynote-niveau til forskel fra de detalje-diskussioner jeg ellers har mest af min konkrete viden fra.

Så jeg tror jeg sætter systemd på listen over foredrag jeg nok bør se optagelsen af senere.

1
25. januar 2016 kl. 22:45

Jeg håber meget på at se "systemd and Where We Want to Take the Basic Linux Userspace in 2016" men den ligger tidligt lørdag og historien har vist at jeg bare ikke er kommet så tidligt op efter en tur på cafe delerium.

Jeg skal se Michael Kerrisk med "How to design a Linux kernel API". Han er forfatteren bag den udemærkede bog "Linux Programming Interface". Det bliver spændende at høre hans indsigt i at designede API'er.

Jeg vil også gerne se "HDMI CEC: What? Why? How?" fordi CEC er rigtig smart til f.eks. at tænde fjernsynet automatisk via HDMI-kablet. Det vil jeg gerne lege lidt med fra min raspberry pi.

Ellers skal jeg mingle lidt med mesa og llvm udviklerne, og så skal jeg se hvad den nye GNOME builder kan. Jeg vil også anbefale at se foredraget om Cockpit. Stef gav en demo til systemd-konferencen og det er et ret imponerende værktøj.