Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ansæt flere til juniorroller indenfor IT-sikkerhed!

17. august 2022 kl. 09:322
Artiklen er ældre end 30 dage

Håber I allesammen har haft en god sommer.

Nu starter efteråret, de nye studerende strømmer ind på KEA - KEA - Københavns Erhvervsakademi blandt andet til kurser jeg holder på Professionsbachelor i IT-sikkerhed (fuldtidsstudie) og Diplom i IT-sikkerhed (Aftenkurser 17-2030).

Det glæder mig, men samtidig ved jeg at vi ikke har nok, der er ikke nok hænder, ikke nok at ansætte. Kort og godt, der er ikke IT-sikkerhedsfolk nok til opgaverne foran os.

Ikke overraskende, og i tråd med hvad jeg har sagt flere gange i år. Vi har et usundt IT-arbejdsmarked pt. særligt indenfor IT-sikkerhed ser jeg skyhøje lønninger der får folk til at skifte rundt, måske fra stressede afdelinger med overbelastning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal jeg selvfølgelig ikke sige imod, folk SKAL passe på sig selv - også DIG, tag en slapper, gå en tur rundt om huset! Desværre giver det så en manglende resource i gruppen, firmaet, afdelingen. Denne rolle kan svært besættes, for igen, der er mangel, man skal op med den store pengepung, måske får man først en ansat om måneder, og vedkommende trækker først rigtigt et læs efter endnu flere måneder.

Kan I se balladen? Jeg synes det står malet med meterhøje bogstaver. Samtidig hører vi CfCS der snart ikke kan finde på flere måder at skrige RØD RØD RØD på. Fordi vi allesammen konstant udsættes for angreb og en lind strøm af overlappende sikkerhedshændelser i dagligdagen.

Hvad er løsningen så?

Mit forslag er at ansætte juniormedarbejdere, gerne indenfor firmaet. Find nogen med lys i øjnene, der gerne vil arbejde indenfor IT-sikkerhed. Giv dem plads til at boltre sig, giv dem overskuelige opgaver. Det kan eksempelvis være at dokumentere flere af opgaverne, så I mister mindre NÅR I mister ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Juniormedarbejdere skal selvfølgelig have en rimelig løn, med ved at uddanne og give gode forhold kan I måske nemmere opbygge kompetencer som matcher jeres organisation.

Hvis I vælger den vej vil jeg også gerne tilbyde mine evner, ressourcer og gøre hvad jeg kan for at sparre med jer omkring projektet. Det kan være ressourcer som jeg selv bruger i undervisningen på KEA, alle mine materialer er på Github/kramse under open source. Link til bøger omkring sikkerhed, pege folk i den rigtige retning!

Faktisk kommer jeg gerne ud til en hackerdag, eller medvirker til hackerdage, hvor vi kan sidde 10-17 på en lørdag og arbejde med egne projekter og communitybuilding. Det har vi gjort både på KEA, i hackerspaces, hos PROSA, hos mig privat og andre steder. Hvis vi får nogle aftaler igang omkring dette vil jeg annoncere det på NWWC.dk. Eneste krav hvis jeg skal gøre det uden beregning er at det skal være åbne arrangementer uden betaling.

 

Note: jeg skrev i al hast dette indlæg og postede på LinkedIn igår, men tænkte at flere måske kunne have glæde af det.

 

 

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. august 2022 kl. 10:10

Fin idé

Forestiller du dig én juniorrolle i alt eller 6 specialer:

(client|server)*(Windows|Linux|iOS)?

1
17. august 2022 kl. 11:01

Det er et godt tilbud Henrik - det håber jeg nogen tager i mod.