Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Amazon: Ack!! Pfthh!

10. januar 2011 kl. 10:5818
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For mange år siden, var jeg medlem af DKUUGs bladudvalg og vores NeXT-kørende redaktør introducerede mig til tegneserien "Bloom County" og pingvinen Opus der er waaaaaay mere cool end Tux nogensinde kan gøre sig håb om at blive.

For noget tid siden opdagede jeg at Bloom County er udkommet i samlebind, ligesom mange andre klassiske tegneserier, startende med Radisserne.

Alle tre bind røg på min Amazon Wishlist, som dels er der for at folk kan sende mig ting fra dem, men også temmelig meget som en privat huskeliste.

I familien har vi en soopersekret wiki hvor folk blandt andet skriver deres ønskelister til jul og fødselsdage og der har jeg naturligvis lagt en link til amazon listen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så langt så godt.

Jeg har tidligere opdaget at ting forsvinder fra sådan en ønskeliste og efter lidt samtale med en Amazon-insider fandt vi ud af hvordan det sker:

En eller anden opdager på ønskelisten en bog de selv vil læse. De klikker igennem og køber den, men ændrer leveringsaddressen til dem selv, men Amazon registrer stadig bogen som solgt fra min ønskeliste.

Det er faktisk meget almindeligt at gøre, for så at overrække gaven in-persona til modtageren, så Amazon mener det er bedst at markere "solgt" i det tilfælde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I mit tilfælde lader det til at min wish-list virker som inspiration for en eller anden bogklub, for nogen gange bliver der solgt 3-4 exemplarer af ting fra listen, uden at jeg nogensinde ser nogen af dem.

Hvis man har sådan en wish-list skal man derfor regelmæssigt checke hvad den påstår der er købt imod hvad man faktisk har modtaget.

Men denne jul har afsløret en anden svaghed ved disse ønskelister.

Nogle familiemedlemmer havde set sig varme på Bloom County som julegave og købte dem i en eller anden dansk tegneserieshop.

Det opdager ønskelisten naturligvis ikke.

Samtidig havde en varnishbruger sendt mig en julegave, gæt selv hvad.

Men det er OK, så har vi også et sæt til sommerhusets mælkebøtteterapi.

Men en anden varnishbruger, dennegang fra Europa, sendte mig også bind 2, men fra Amazon.co.uk, ikke fra Amazon.com hvor jeg har min ønskeliste.

Jeg tror det bind bliver doneret til boghylden hos Labitat, der er sikkert mange unge mennesker der ikke ved hvem Opus er.

Tænk at noget så konceptuelt simpelt som en ønskeliste kan være så svær at implementere med IT.

Eller som Bill The Cat ville sige det: Ack!! Pftthh!!

phk

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. januar 2011 kl. 11:51

Hvad med at tilføje kindle bøger til din wish list. Så dukker de vel op på den, når folk køber dem ...

Det må da være ok.

Kræver self. at man har sådan een.

2
10. januar 2011 kl. 12:31

Jeg prøvede faktisk at købe en Kindle fra amazon.co.uk, men de insisterer på at man skal købe den fra USA hvis man bor i Danmark.

Jeg gider ikke engang prøve a forklare dem hvor stor Post Danmarks dummebøder er for toldekspeditioner...

Poul-Henning

5
10. januar 2011 kl. 15:20

Jeg gider ikke engang prøve a forklare dem hvor stor Post Danmarks dummebøder er for toldekspeditioner...

Da jeg bestilte min Kindle fra amazon.com lagde de automatisk et "Import Fees Deposit", og den gik så fint udenom postdk. Jeg fik oven i købet DKK 22.08 af de $50.62, fordi de havde taget for meget.

6
10. januar 2011 kl. 21:28

Jeg er gået væk fra ønskelister. De formaliserede bestillingslister og de formaliserede overrækkelsestidspunkter, fjerner en væsentlig del af hele grundtanken i at give gaver: at vise værdsættelse og at glæde en anden. Ja, en ønskeliste er konceptuelt meget simpelt. Desværre overskygger den det konceptuelt simple i selve gaven. Måske ønskelister simpelthen bare løser det forkerte problem?

7
10. januar 2011 kl. 22:08

Jeg har med succes anvendt www.shopusa.com til netop at bestille en Kindle. Der ligger en demo på deres site der beskriver i detaljer hvorledes handlen foregår.

Kort fortalt opretter man sig som bruger og får en amerikansk adresse, som firmaer indenfor USA sender pakken til. Forsendelsen videresendes dernæst til din danske adresse.

-Gitte

8
10. januar 2011 kl. 22:27

Den Kindle, som de leverer fra USA til Danmark er desværre også et ringere produkt end UK-versionen, som heldigvis er nem at købe herovre.

UK-versionen med 3G har nemlig fri 3G-adgang i hele Europa – både til Kindle-shoppen og til nettet i øvrigt. Dermed kan man også lige tjekke sin webmail og lignende.

Versionen leveret til DK har en voldsomt begrænset 3G-funktion.

10
11. januar 2011 kl. 00:27

Versionen leveret til DK har en voldsomt begrænset 3G-funktion.

Det er ikke løgn! Det eneste det kan bruges til, så vidt jeg har erfaret, er gratis at kunne downloade de eBøger man måtte købe hos Amazon. Du kan ikke engang så meget som tjekke nyhederne!

Tilsvarende: Når du aktiverer din Kindle, får du samtidig to personlige e-mail-adresser til konvertering og levering af dokumenter til din Kindle - en gratis og en hvor du skal betale. Benytter du den hvor du betaler et (beskedent, bevares) beløb, får du filen leveret gratis over 3G (eller WiFi), men der har du alligevel betalt. Benytter du den gratis udgave, kan du kun hente den konverterede fil via WiFi - dvs. heller ikke her har du voldsomt glæde af deres fantastiske "whispernet".

Selvom prisforskellen ikke er voldsom, ville jeg bestemt nøjes med WiFi-only versionen, hvis jeg skulle købe igen! Jeg kan simpelthen ikke se fordelen i 3G-versionen.

12
11. januar 2011 kl. 00:39

Og hvem har skylden for den dårlige 3G version ?

Hint: Hvem har udstedt sim-kortet ?

Poul-Henning

13
11. januar 2011 kl. 00:49

Hvem har udstedt sim-kortet

Pas. Jeg er ikke stødt på et sted at putte et i (eller tage et ud, for den sags skyld). Det fremgår heller ikke hvilket mobilnet den er på.

Tror de gerne vil skabe den illusion at man er på, hvad de selv kalder Whispernet, og ikke tænker i udbydere, roaming osv.

Det lød også godt: fri dækning worldwide uden roamingafgifter. Men det gælder altså kun betalingsindhold.

14
21. februar 2011 kl. 13:23

Er med nogen forsinkelse nået til Amazon: Ack!! Pfthh! artiklen med alle kommentarerne.

For ca. 3 uger siden købte jeg hos Amazon UK en 3G/WiFI model til min kone. Hun har altid gang i mindst 3 bøger. Da der ikke altid ver plads til alle bøgerne på sengebordet, tasken, bilen, skriveboret, tv-bordet, og jeg som ny pensioneret og aktiv home husband, (med ansvarfor bl.a."oprydning"), fik jeg den geniale idé at købe en e-book reader. Valget faldt på Kindle 3G/WiFi modellen. Som vanlig et hurtigt check på Amazon USA, og valgte så UK leverandøren, som den prisbilligste. Efter levering måtte jeg lige prøve (med forlov), og kan berolige alle læsere med, at produktet virker som annonceret. Når der ikke lige er et WiFi netværk i nærheden, så er Kindlen klar via 3G, alle steder, og til alle annoncerede tjenester. Det vil sige ikke kun til at købe bøger hos Amazon, men tillige til direkte brug til surfing på nettet. Det vil sige, når jeg sidder i bilen (og konen kører), så kan jeg læse/besvare mine mails, og på den måde holde min koncentration fanget om alt andet end hendes kørsel. mw

Alt det praktiske med bopæl =Amazon-leveringsadresse burde de fleste læsere vel kunne løse!!!

18
15. marts 2011 kl. 10:04

..kan bekræfte denne melding 100%.. Konen fik en 3G model i januar - virker upåklageligt!

Har faktisk foreslået Berlingske (og Ingeniøren?) at tilbyde elektronisk abonnement via Kindle.... Det ville bare være SÅ smart... Tror faktisk jeg selv skulle have en også så ;-)

19
15. marts 2011 kl. 20:30

Hvor er det dog dejligt, når der - på trods af reaktionære marketingskræfter - er noget nyt, der faktisk fungerer i lille Dannevang! Så mangler vi bare, at forlagene sætter priserne ned på e-bøgerne, og, ja, at aviserne følger trop.

15
6. marts 2011 kl. 13:05

Dejligt med en positiv beretning om køb og brug af Kindle i lille Dannevang. Jeg var lige ved at blive deprimeret, men nu bestiller jeg en! Er brug af UK-modellens 3G også gratis her hjemme, eller er det kun i England, at betegnelsen 'free' passer? - Thomas

16
15. marts 2011 kl. 02:02

alle steder, ikke kun i UK. Var netop en tur i Malta,hvor 3G forbindelsen også virkede fint, når jeg ikke lige kunne hægte den op på et "hot spot"

17
15. marts 2011 kl. 08:59

Gad vide om det simkort kan fjernes fra Kindle og smides over i fx en alm tablet og derved få gratis 3G uanset i hvilket land man er.... :)

9
10. januar 2011 kl. 23:34

Personligt var det Wifi versionen jeg var efter og derfor er deres krav om at man skal købe den i USA helt i skoven...

Poul-Henning

3
10. januar 2011 kl. 13:51

Ja, det er super "smart". Ligg præcis Kindle sælger Amazon.co.uk KUN til UK! :-(. 314 kr. kostede det min arbejdsplads i fortoldning.

Amazon, havde så i øvrigt været så venlige at forhåndsopkræve et "import deposit fee" på ca. samme beløb. Det tog næsten 4 måneder at få det refunderet!