Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alarm i de blinde vinkler

18. februar kl. 11:1318
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vi har alle blinde vinkler, nogle af dem vælger vi at have, nogle af dem manipuleres vi til at have og endelig er der dem vi slet ikke kunne drømme om at kigge i.

Jeg bruger en del energi på at holde styr på mine blinde vinkler og derfor ignorerer jeg f.eks ikke min spam-mail indtil jeg mangler en email.

Spam-mail sendes som udgangspunkt af svindlere, med en forsvindende lille del fra mentalt forstyrrede personer.

Der er professionelle spam-svindlere, deres gig handler direkte om penge, dem venter vi lige med et øjeblik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er også penge-nabo svindlerbrancher. Mængden af spam om fantasimønter er f.eks en ganske god forudsigelse om at prisen snart vil falde, for med den indsigt handler det for svindlerne om at få læsset skramlet over på nogle dummernikker til en så høj pris som muligt.

Men der findes svindlere i alle brancher, men særligt i sælgersegmentet og når er ved at få kniven på struben, prøver de hvad som helst, herunder spam-mail.

Lige nu er der f.eks en fyr på en kinesisk fabrik for havespinklere der ikke har solgt hvad han har lovet. Den slags spam-kampagner stopper som regel med udgangen af måneden.

Når der sker store seismiske bevægelser, kommer svindlere i andre brancher i knibe og så er der, nærmest per definition, nogen af af dem der tyer til spam-mail.

Et godt eksempel er bolighajer der specialiserer i hit-and-run salg af ferielejligheder og time-share til fulde turister, det er en ret følsom indikator hvordan økonomien har det.

Når det bliver lidt værre, begynder der at dukke spam op for andre typer spekulativt byggeri, typisk industriparker og comdominiums omkring store metropoler.

Og når det går rigtig galt rykker penge-svindlerne ind på den modsatte banehalvdel og lover en billig udvej fra det økonomiske uføre folk har rodet sig ud i.

Fortolkningsproblemet består i at spam-mailenes indhold er en tredjeordens effekt: Det indhold (3. orden) som de tror vil lokke dummernikker til at gøre noget dumt (2. orden) som vil redde svindleren ud af hans eget problem (1.orden).

Men man behøver altså ikke have en Nobelpris i økonomi, for at regne ud hvorfor den seneste uge har budt på en masse spam med "fantastiske tilbud" til udenlandske investorer som bør "benytte sig af den unikke chance" i Australiens real-estate boom.

phk

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
18
25. februar kl. 03:22

hmmm jeg får en del fra Signes Julegaveideer for tiden. Måske burde man skrive til Signe og bede hende om at checke om spanserveren synkoniserer med en timeserver der er bagud pt? Det virker dumt uanset hvad

12
19. februar kl. 10:11

At flytte til Australien er en stakket frist. Der er nyligt indgået militær alliance mellem US, UK og Australien med sigte mod Kina, ikke Rusland https://www.theguardian.com/australia-news/2021/sep/15/australia-nuclear-powered-submarines-us-uk-security-partnership-aukus . Der er militær optrapning omkring Taiwan strædet.

Elon Musk har nok set rigtigt, der kommer efterspørgsel efter envejsbilletter til Mars. Jeg har dog endnu ikke set spam-mails som "Now is time to invest in a peaceful planet"

7
18. februar kl. 16:42

Spam-mail sendes som udgangspunkt af svindlere, med en forsvindende lille del fra mentalt forstyrrede personer.

Min spamfolder indeholdt 13 mails idag:

  • 7.7% fra IDA
  • 7.7% fra Sygeforsikringen Danmark
  • 84.6% fra Version2
5
18. februar kl. 15:02

Var der nogen der snakkede om web3? ;-)

3
18. februar kl. 13:06

Hønsenet og extruderede aluminiumsprofiler fra Kina. Det må så være en tam robot, der afsøger hjemmesider.

2
18. februar kl. 12:45

"Never test for an error condition you don't know how to handle." Daniel Keys Moran

1
18. februar kl. 12:32

Men man behøver altså ikke have en Nobelpris i økonomi, for at regne ud hvorfor den seneste uge har budt på en masse spam med "fantastiske tilbud" til udenlandske investorer som bør "benytte sig af den unikke chance" i Australiens real-estate boom.

Jeg har hverken nobelpris endsige uddannelse i økonomi ud over hvad jeg har brug for i min husholdning, så jeg må med skam melde at jeg ikke kan regne noget ud.

Men jeg er nysgerrig. Hvad tror du der er grunden til de "fantastiske tilbud" om fast ejendom i Australien ?