Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

ACTA død i EU?

10 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg4. juli 2012 kl. 14:03
errorÆldre end 30 dage

I dag blev ACTA nedstemt af EU parlamentet. Det var en overbevisende afvisning med stemmerne ‎478 mod, 39 for og 165 afstod.

Flere af medlemmerne stod derefter med skilte, hvor der stod: "Hello democracy, goodbye ACTA".

Karel De Gucht har dog senest udtalt at en afvisning i dag ikke er slutningen på ACTA - EU parlamentet skal spørges igen.

Det bliver spændende at se, hvor dette fører hen... Flere har fremført, at vi har brug for en digital grundlov til at holde fremtidige angreb på internettets frihed tilbage.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
10. juli 2012 kl. 14:05

Fy for helvede hvor er det "demokratiske" system gennemsyret af korruption! Men tak for linket... Det er på tide at få gjort opmærksom på dette så det ikke bliver indført.

9
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den fre, 07/13/2012 - 09:08

Tror desværre, at den bliver gennemført uanset hvad..

Har ikke lige den helt store tiltro til, at "folkets bedste" er på dagsordenen i EU.

Der er jo også en del flere 4 bogstavsforkortelser, man kan lave ved at ændre de 2 første bogstaver, hvis den stadig skal hedded noget med Trading Aggreement.

10
13. juli 2012 kl. 12:54

TPP (Trans-Pacific Partnership) lever også stadig.http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Strategic_Economic_PartnershipUddrag:

  1. Require criminal enforcement for technological measures beyond WIPO Internet Treaties, even when there is not copyright infringement, impose a legal regime of ISP liability beyond the DMCA standards.

  2. Require legal incentives for service providers to cooperate with copyright owners in deterring the unauthorized storage and transmission of copyrighted materials.

  3. Require identifying internet users for any ISP, going beyond U.S. case law, includes the text of the controversial US/KOREA side letter on shutting down web sites.

  4. Require adopting compensation for infringement without actual damages.

  5. Require criminal punishment of commercial and non-commercial copyright and trademark infringement.

Den har ikke umiddelbart danske kontakter, men den slags har en tendens til at sætte en global standard.

5
6. juli 2012 kl. 12:42

...vi skulle hellere bruger ressourcerne på, at rydde op og luet ud i vores eksisterende tillægs lovgivning, så den overholder grundloven mere bogstavligt.

§ 77 Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres. ...aaag lige på nær, når der er nogle som syntes det skade bundlinjen på deres forældet forretningsmodel.

§ 73 Stk. 1. Ejendomsretten er ukrænkelig. ...aaag lige på nær, hvis der er hvis pålagt en licens.

Det her er jo meget naivt udlagt. Måske er det dét, vi trænger til.

4
5. juli 2012 kl. 15:37

Det vil være naivt at tro at de der ønskede ACTA giver op nu. De skal nok prøve igen, og igen, og igen. Enten med ACTA, eller med noget der ligner til forveksling.

Alerede nu til December er International Telecommunications Regulations (ITR) oppe til revision, for første gang siden 1988. Der er løbet meget vand i åen siden '88, og ikke ret meget i telebranchen ser ud som dengang. Vi kan roligt regne med, at ganske mange der står til at tjene eller tabe penge har ideer til, hvad der skal ske - og det vil ikke undre om det kan blive solgt som en "digital grundlov".

De to sager der står lige for er copyright / ACTA-lignende regularing, og tarif spørgsmål - f.x. teleselskabers våde drøm om at kunne få content-providers til a betale for "brug af" last mile frem til forbrugerne.

2
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tor, 07/05/2012 - 10:52

Tror desværre ikke, at ACTA er helt død..

Den vender sikkert tilbage med en anden, fræk forkortelse..

Er ikke så forhåbningsfuld mht. til, at udviklingen kommer til at tilgodese brugerne, men derimod de store firmaer..

1
4. juli 2012 kl. 19:18

Det ville være super!

Men kan vi så ikke lige få et punkt ind om at ingen fremtidige anti-terror paragrafer må kunne omgå denne? o.O (For det VIL ske... Gad vide hvornår det bliver til en terror handling at hente en film på nettet...)

3
5. juli 2012 kl. 15:08

Nationers sikkerhed har ikke en røget rævefis med private firmaer at gøre !

  • Rent faktisk har det KUN med nationens sikkerhed at gøre.

Jeg er fuldstændigt ligeglad med hvad Dansk STASI ved om mig , - såfremt deres ENESTE formål er at sikre statens sikkerhed, og jeg har en garanti om at disse indsamlede informationer IKKE går til banker,forsikringsselskaber,og andre (semi)private selskaber. Naturligvis heller ikke til andre stater uden en meget god grund.

Derfor bør en digital grundlov stadfæste friheds rettighederne, - uden forbehold eller andet.

Indsamlede oplysninger kan kun benyttes i forbindelse med statens sikkerhed.

Der må gerne være et afsnit som omhandler aktiv bekæmpelse af børneporno - men kun i offentligt regi, og at denne funktion ikke kan 'outsources'.

Dette burde kunne fylde ca 1/2 A4 side, og alle kan gennemskue det.

K