Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Abekongens død

24. januar 2008 kl. 21:536
Artiklen er ældre end 30 dage

Mit juleprojekt med at reducere tre maskiner til to gik ikke helt problemfrit, men det lykkedes dog alligevel.

Selve installationen af hardwaren tog godt halvanden dag. De indkøbte ram-klodser gjorde at pc'en ikke ville boote, så der måtte en bios-opgradering til (selvfølgelig EFTER, at jeg havde prøvet at skifte alt andet) før der var bare lidt liv i maskinen.

Men endnu værre var det, at jeg måtte erkende, at jeg var nødt til at konvertere alle mine arkiverede cd'er.

Da jeg, for efterhånden en del år siden, besluttede mig for at arkivere mine cd'er, valgte jeg det tabsfri Monkey's Audio-format.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var god Windows-understøttelse og både fil-størrelse samt cpu-forbrug under afspilning var blandt de allerbedste.

I dag er den seneste opdatering til programmet godt 2 år gammel og der er ikke nogen officiel Linux-understøttelse.

Det harmonerede ikke særligt godt med mit ønske om, at køre en virtuel linux-baseret server, der blandt andet skulle streame musikken.

Derfor besluttede jeg mig for at konvertere hele min arkiverede cd-samling til FLAC-formatet, hvor der er langt bedre understøttelse af flere platforme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil videre har jeg forsøgt at streame musikken med Gnump3d og det virker da også nogenlunde (i hvert fald med VLC-afspilleren), men jeg kan ikke rigtigt få det til at spille ordentligt.

Jeg konverterer musikken "on the fly" til mp3 i 192 kbit/s og den del virker fint.

Men VLC ignorerer playlister og gentager musik den har spillet før i stedet og andre sjove ting. Og det bliver ærligt talt noget trættende i længden, at høre det samme nummer Igen & Igen &.

Så er der nogen derude der kender en Linux-baseret streaming server (og eventuelt tilhørende medie-afspiller), der kan håndtere FLAC-formatet problemfrit?

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. januar 2008 kl. 12:26

En anden mulighed er et Sonos system. Det er vildt lækkert og jeg er rigtig glad for det jeg har, men den har desværre en hamper pris.

http://www.sonos.com

5
25. januar 2008 kl. 14:27

Jeg er den lykkelige ejer af en Squeezebox.

Squeezebox har understøttelse for FLAC direkte. Det hele styres vis opensource systemet "slimserver", der kører på unix/windows.

Selv hvis man ikke køber en Squeezebox kan man med fordel benytte slimserver til at streame sin musik, enten via "softsqueeze" (squeezebox emuleret i en fin JAVA ting) eller til winamp/iTunes. Desuden fin remote management ajax webgui.

Slimserver kan desuden transcode on the fly fra FLAC til mp3 (hurra for LAME) hvis man vil det.

ikke mere salgsgas fra min side, læs selv videre her:

http://www.slimdevices.com/

4
25. januar 2008 kl. 12:25

Jeg bruger personligt mediatomb på min soekris. Og det virker fint. Det er en upnp server så du skal "bare" finde UpnP clienter. Dette er ikke noget problem i linux, kører det pt. på en nokia N800 som client, og en soekris som server og det fungere upåklageligt. Det eneste problem jeg har haft er min stakkels windows maskine da jeg ikke umiddelbart kan finde nogle gratis klient programmer der virker. Men hvis dine klienter er baseret på linux er det intet problem..

3
25. januar 2008 kl. 10:28

Har du kigget på FLAC's website? De er ret flinke til at opdatere når der er nyt hardware eller software der supporterer formatet.

2
25. januar 2008 kl. 09:59

Jeg har været utrolig glad for Music Player Daemon ( http://www.musicpd.org ), men har dog aldrig brugt den som streamingserver. Ved dog at der er mange der benytter sig af den, sammen med icecast, som den understøtter native. Den spinkle dæmon kan derefter styres over nettet, ved hjælp af én af de mange forskellige klienter der er til rådighed.

1
25. januar 2008 kl. 09:34

Jeg sværger til Ampache, en open-source php applikation. Den har både en medfølgende flashplayer og muligheden for at sende en stream til din fortrukne musik afspiller.

Alt hvad du skal bruge er en maskine der køre Apache og MySQL.

Tjek den ud på http://ampache.org/