Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Åben datalogidag på Århus Universitet

18. juni 2009 kl. 10:439
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Igen i år har datalogi i Århus valgt at åbne for offentligheden til Computer Science Day i morgen fredag d. 19 juni kl. 13.15-16.30.

Programmet består af præsentationer omkring de forskellige forskningsområder som datalogerne i Århus bruger tid på og det inkluderer eksempelvis programmeringssprog, pervasive computing, bioinformatik, kompleksitetsteori og sikkerhed.

Det hele foregår i IT-husets store auditorium på Katrinebjerg og der er både indlagt kaffepauser og planer for en enkelt fællesøl/sodavand bagefter.

Ses vi?

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. juni 2009 kl. 16:28

Ja, regner med at kigge forbi, hvis jeg ellers kan finde kørsel, da jeg bor lidt udenfor Randers. Men som 2.g'er fra HTX, på absolut begynderniveau indenfor alle datalogiske discipliner, vil du mene at man har en chance for at følge med? :)

2
18. juni 2009 kl. 17:22

Jeg gætter på, at du sagtens kan følge med. Som regel kan man regne med at niveauet er tilpasset folk som ikke er velbevandret i de forskellige grene af datalogien - men man skal regne med at der også er noget kedeligt "dette er de folk vi har siddende" i præsentationerne.

Vi ses forhåbentlig!

3
18. juni 2009 kl. 18:20

Så kigger jeg forbi :)

5
19. juni 2009 kl. 08:59

Jeg håber vi ses, Nicholas - eksamenslæsningen kommer selvfølgelig først, men man skal jo også huske at holde pauser.

4
18. juni 2009 kl. 20:33

Det kunne være sjovt at se hvad I laver oppe på DAIMI, hos de langhårede og -skæggede dataloger :o) Desværre tror jeg min eksamen i objektorienteret analyse og design kommer i vejen... Men fedt initiativ!

//Thomas

6
19. juni 2009 kl. 09:02

Held og lykke med eksamen, Thomas!

Det bliver festligt :-). Synd at datalogidagen lige skal falde sammen med eksamenstiden...

8
19. juni 2009 kl. 09:32

Man skulle vist være et skarn for ikke at kunne rive en time eller to ud af læseplanen. Det er altid sjovt at se hvad folk pusler med i de forskellige kroge af DAIMI og så er der jo kage/kaffe i pauserne :)

9
19. juni 2009 kl. 21:37

Det var jo en interessant dag.

Jeg var især glad for Ivan Damgårds gennemgang af kryptologi og sikkerhed og så Anders Møllers gennemgang af Programmingssprog. Ivan får altid selv de mest komplicerede ting til at se nemme ud og Anders Møller beskæftiger sig med nogle yderst interessante ting og formår også at få humor ind i præsentationen - fantastisk.

De værste præsentationer var nok dem der ikke formåede at videreformidle deres forskning til den almene nørd. Både dem der ikke nåede ind til det intessante i deres forskning på den korte tid og dem der ikke formåede at forklare deres forskning uden komplicerede begreber, som ikke er alment kendte. Ingen nævnt, ingen glemt :-).

7
19. juni 2009 kl. 09:30

Jeg vil da komme forbi, lyder som en rigtig god undskyldning for at tage en pause i læsningen :)