Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

40.000 grunde til at starte firma i Chile

2. maj 2011 kl. 10:0710
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvad kan Danmark gøre for at blive et bedre iværksætterland?

Vi kunne starte med at lære af Chile.

Chile har investeret i deres startup-community ved at lanchere "Startup Chile" - et internationalt koncept, der skal tiltrække gode startups til Chile. Sidste år inviterede Chile 23 startups til Chile og gav dem arbejdstilladelser og 40.000 dollars hver uden at kræve andet end at de skulle flytte til landet og deltage i kurser og det community som Startup Chile er.

Målet er at tiltrække mere end 1000 udenlandske startups til Chile i perioden til og med 2014 - i 2011 har de netop godkendt 110 startups, hvoraf Danmark kun står på listen en enkelt gang med "Wedoist".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man kan undre sig over at der ikke er flere danske iværksættere, der kunne tænke sig at prøve at bo i Sydamerika og få 40.000 dollars til deres startup, men det kan jo have noget at gøre med hvor meget opmærksomhed projektet har fået i Danmark? Heldigvis kan man jo søge igen til næste år - det vil jeg i hvert fald overveje at gøre med mit nuværende projekt.

Men hvad får den Chilenske regering så ud af dette projekt? De giver jo trods alt 110 x 40.000 dollars væk, så noget forventer de nok at få igen... Tjaa, udover at de giver deres eget startup community internationale kontakter og inspiration, så vil jeg også gå ud fra, at de forventer at en del af de udenlandske iværksættere bliver i Chile efter projektet, skaber jobs og betaler skat og det lyder jo ikke helt usandsynligt. Hvis iværksætterne tager hjem er det så internationale kontakter til de chilenske iværksættere, hvilket også har en stor værdi. Det lyder som win-win-win i mine ører.

De har selv lagt kortene på bordet i denne lille video:

Målsætningen var at acceptere 300 startups i 2011 og det er kun blevet til 110, så det tyder på at de ikke har fået nok kvalificerede ansøgere. Mon ikke kendskabet til initiativet bliver udvidet år for år og de antager endnu flere til næste år?

Måske var det noget for dit startup' Ville du flytte til Chile for 40.000 dollars i tilskud til dit startup'

Skulle/kunne Danmark gøre noget lignende og blive nord-europas startup-centrum?

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger