Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

‎10 grunde til at hade 'Big Bang Theory'

9. maj 2012 kl. 14:5942
Artiklen er ældre end 30 dage

Min kammerat Lars Andresen samlet en liste, som meget præcist sætter ord på, hvorfor jeg aldrig har brudt mig om tv-serien Big Bang Theory (kører på Kanal 5 i Danmark), selvom det jo ellers er en serie, der både omhandler nørdkultur og ofte bliver rost af erklærede celebrity-nørder. Så jeg har fået lov til at viderebringe Lars' glimrende 10-punktsliste, så det ikke kun er Facebook-publikummet, der får glæde af den:

"Jeg er begyndt at hade Big Bang Theory. I starten blev jeg suget ind i den hypnotiske og repetetive underholdning, som den repræsenterer, men så skulle jeg skrive en artikel om, hvordan rollespil, liverollespil og nørdkultur bliver behandlet i Hollywoodfilm og tv-serier - og så begyndte jeg at tænke over Big Bang Theory, og det skulle jeg nok ikke have gjort.

 1. De fremstiller Magic (som de ikke engang kalder for Magic, hvilket ikke giver mening, for de bruger både WoW, Dungeons & Dragons og Settlers i serien) som et spil med et strategisk indhold på niveau med Fisk. Det er ekstremt tydeligt at se, at forfatterne ikke aner en bjælde om den type af kortspil. I stedet for at lave jokes, der både tiltaler både nørderne og normals, handler det kun om at give kortene fjollede navne. Det er så dovent. Det ville snildt kunne lade sig gøre at lave jokes om Magic, der fungerede på flere niveauer, så både normals og nørder ville finde det morsomt.

 2. Nørderne spiller WoW ved at sidde og hamre på deres keyboards uden mus. Det er bare dovent og dumt lavet. Man sidder ikke og HAMRER løs på sit keyboard, når der er action på drengen i WoW. Og de har heller ikke styr på detaljerne i spillet. Man kan for eksempel ikke loote sine faldne kammeraters udstyr i WoW, men det ved forfatterne ikke - eller også er de bare ligeglade.

 3. Kvinder portrætteres på en heeelt forfærdelig måde. Chuck Lorre - manden bag Big Bang Theory og andre sitcoms - har et ubehageligt kvindesyn. Kvinder defineres ud fra mændenes begær efter dem i Big Bang Theory og er totalt overfladiske i forhold til mændene. Det minder mig om de tidligste kvinderoller i rollespilsscenarier, hvor kvinderne oftest bare skulle give mændene mulighed for at være helteagtige eller noget i den stil.

 4. Nørdkultur ødelægger almindelige mennesker. I et afsnit begynder den kvindelige og ikke nørdede hovedrolle at spille et online spil, hvilket ødelægger hendes hygiejne, selvkontrol og evne til at arbejde. Det er det sørgeligste og mest åbenlyse angreb på nørdkultur, jeg nogensinde har set.

 5. Stereotypt portræt af jøder, indere og whatever. Serien går til grænsen af det racistiske. Den bruger metoden med, at det er inderen selv, der gør grin med og nedgør den indiske kultur. Det er inderne selv, der spøger med arrangerede ægteskaber, og det er jøden selv, der håner sin race ... og så er det jo ok.

 6. Seriens popularitet går ud over Community, der modsat Big Bang Theory er lavet af seje nørder, der forstår, hvad det er for et materiale, de har med at gøre.

 7. Dåselatter. Nuff said.

 8. Dårlig og doven brug af cameos. For eksempel optræder den indiske karakter på et tidspunkt i en artikel i Times, og han sidder på en café og siger henvendt til ryggen af en person "Dude, I'm in Times Magazine," hvorefter Charlie Sheen vender sig og siger noget i stil med "Vend tilbage, når du er på forsiden," hvorefter folk jubler og hujer. For helvede altså. Chuck Lorre laver jo også 2 1/2 Men eller hvad fanden den hedder, så han har fri adgang til Charlie Sheen. Fna.

 9. Mishandling af Dungeons & Dragons. Gruppen sidder og spiller D&D. Sheldon (der har Aspergers og derfor kun kan forholde sig til ting i faste regler og systemer) er DM. De møder en grim og behåret troll. "Hvad gør I?" Jøden svarer: "Jeg siger 'Hej mor, hvad skal vi spise i aften'", hvorefter Sheldon ruller på en tabel og siger, at trolden griner og lader dem gå.

  For det første: D&D handler om at slå monstrene ihjel. Ingen vil lade en trold slippe.

  For det andet: En metajoke fører ikke til et diplomati-rul - og slet ikke, når det er den mest regelrette person, der er DM. Det er out of character.

  Og det er det, som er så usselt ved serien. De fucker både deres materiale og deres hovedpersoner for at kunne score en hurtig og billig joke i stedet for bare at lave en joke, der viser, at de har forstået materialet og som ikke fucker deres hovedpersoner. Rahh ... fuckers!

 10. Ingen fede nørder. Helt ærligt. Hvordan kan I lave en nørdserie uden at have en fed nørd med - der er så mange oplagte, nedladende fedejokes, der bare ligger og venter."

42 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
46
18. maj 2013 kl. 15:49

Ja det kan da godt være at det er lidt urealistisk men hvis alt hvad perfekt så var det jo ikke sjovt og værre endnu så ville du jo heller ikke have noget at brokke dig over

41
26. december 2012 kl. 16:07

glem ikke at nævne at seriens navn fuldstændigt ødelægger ens søgen efter information omkring "Big Bang"......

35
23. december 2012 kl. 22:52

@Jesper Stein Sandal.

Gud fader fri mig vel, hvor er du et fjols at høre på-

Hvis du virkeligt ikke har andet at gå op i, eller fordrive din tydeligvis temmelig kedelige tilværelse med, så kan man da kun råde dig til " Get A life "

Det er en underholdene serie, ikke en sovjet, russisk dokumentar om livet under zaren.. Hvor jeg da ville kunne forstå din kritik, hvis den ikke var en korrekt fremstilling af virkeligheden.. Men det her er en SOAP.. Grin af humoren fjols..

Jeg er fanme godt nok glad for at jeg ikke kender dig personligt, for det lyder sku da til, at du kan ødelægge og suge ALT sjov og Humor ud af enhver situation og totalt spolere fornøjelsen for andre...

om sagt: GET A LIFE " FJOLS

36
25. december 2012 kl. 08:12

Steen Larsen, Hva' dælen har du røget/indtaget?

God jul og et godt nytaar til alle

37
25. december 2012 kl. 16:32

Jeg har et liv, det er nok det der forvirre dig..

Er i / har været ivrig rollespiller genem MANGE år, Har spillet D&D AD&D Call Castle falkensteine, Starwars, Vampire, Indiana Jones, DragonLance og et hav af andre rpg systemer.

Har deltaget på Fasta et utal af gange, har spillet WOW og mange andre online spil, udover det har jeg haft min egen rolle og brætspilsforretning, så jeg kender en del til emnet og er og har været en del af den kultur i over 30 år, så lad vær med at spille dig kunstigt op som en helvedes nørd, for det tro jeg simpelthen ikke du er, du vil gerne være det, gerne fremstå som det, men er det ikke..

Din kritik er i den grad forfejlet, og tjener kun et formål, at forsøge at fremstille dig selv som en der har styr på RPG pnp og online, hvilket jeg tvivler alvorligt på at du har..

Du har tydeligvis ikke fattet at BBT er en Soap komedie, og ikke skal afspejle virkeligheden, for havde du fattet det, ville du ikke skrive som du gør..DU KAN IKKE FINDE EN ENESTE film, eller komedie, hvor du ikke kan finde lignende fejl--- Hvis du skal hidse dig op over alle disse ting, kan du aldrig igen se en film eller en soap---

Som sagt tror jeg i virkeligheden, at du kun skrive alt dit fordrukken sluder, fordi du gerne vil vise dig selv frem som den ultimative RPG / Computernørd, og gerne ville ses som en "Sheldon Cooper", hvilket du langt fra er.. Dit kendskab til RPG tør jeg ligeledes også gerne udfordre og stille spørgsmålstegn ved-- SÅ kom du bare an..

Vil i øvrigt lige tilføje, at hvis du virkeligt spiller AD&D / D&D på den måde du beskriver, så har du totalt misforstået konceptet.. Ja, der var engang, hvor D&D gik ud på at rende rundt i huler og smadre monster, men hvis du ikke er kommet længere i din udvikling end det, så bør du nok ikke forsøge at fremstille dig selv som super ad&d nørd...

40
26. december 2012 kl. 15:50

Aaaaaaaaaaaaaaaaaav hvor den sved..... Hva... Men med det som kritik, kan jeg vist tage det ganske roligt...

34
28. august 2012 kl. 14:11

Taget betragtning af dine elendige grammatiske evner, og din konstante brug af engelske ord istedet for danske, som når du skriver troll istedet for trold, er det nok den største gang flueknepperi jeg nogensinde har læst. Det virker som om du og din ven bevist har søgt efter fejl og problemer i serien.

31
10. maj 2012 kl. 15:07

Jeg gider ikke de Amerikanske Sitcom serier, om de hedder Big Bang Theory, venner eller Sex And the City. Jeg er bare ikke til den slags. Det virker for lale glad, og for gennemskueligt, men vi skal lige have 1000 afsnit først.

Måske er jeg bare ikke i målgruppe. Så jeg zapper væk, og ser bare ikke de serier.

30
10. maj 2012 kl. 11:15

Lad os lige slå fast, det er en skide sitcom... og siden hvornår har man nogensinde skulle tage sitcoms seriøse? Man kan lige så nemt rive "Friends" istykker, "Married with Children", "2½ men" og... men hvad får man ud af det?

Faktum er, det er et underholdningsunivers man kan slappe af til og indleve sig i når og hvis man har brug for et pusterum fra hverdagen. Jeg hader Big Brother, Paradise og hvad alt det andet reality crap ellers hedder, men har ingen illusion om at det skal repræsentere nogen dybere sandhed, jeg lader bare være med at se det.

Beklager hvis nogen føler deres rollespilsunivers fejlrepræsenteret (listen både starter og slutter med dette univers), men folk bør måske lade være med at tage sig selv så seriøse og selvhøjtidelige.

Miguel de Igaza (Gnome, Mono etc.) skrev for et års tid siden et interesant indlæg omkring nørder, deres selvhøjtidiglighed og hang til at præcisere selv om det er hamrende ligegyldigt. Det skulle du måske tage at læse: http://tirania.org/blog/archive/2011/Feb-17.html

28
10. maj 2012 kl. 11:00

Personligt finder jeg IT Crowd meget underholdende idet jeg ofte føler mig ramt.

26
10. maj 2012 kl. 10:57

Så jeg har kun browset BBT, men synes at den parodierede autist er en ufattelig og lærerig introduktion til den autistiske kultur - selv om den er parodieret. Men nok ikke mere end den kvindelige svenske politibetjent i broen - hun var også hylende morsom.

27
10. maj 2012 kl. 10:58

Personligt ville jeg generalisere det udsag til: "Nu har jeg set de første sæsonner af , og så virker lidt tamt".

Det gælder også for mange andre par af serier såsom Friends/Coupling og StarTrek/Hyperdrive...

32
10. maj 2012 kl. 18:44

Tak tak tak tak tak! Troede jeg var den eneste der kendte Coupling!!

23
10. maj 2012 kl. 09:51

Først og fremmst: Hvad pokker har det her blog indlæg med "spiludvikling" at gøre?

 1. Det ville være hamrende uinteressant at kigge på et rigtigt spil Magic. Selv i "action packed" turneringer kunne vi sidde og nedstirre hinanden i flere minutter.

 2. Nej man kan ikke berøve en anden spillers lig i WoW. Det kan man til gengæld i mange andre MMO'ere. Serien namedropper blandt andet WoW, fordi det er noget folk kender. Det ville være fedt for os gamle nørder hvis Meridian 59 eller Ultima Online blev nævnt, men det kan man dårligt forvente i 2012. Det var for øvrigt muligt at snuppe folks udstyr i Ultima Online.

 3. De fleste af pigerne er højtuddannede. Det i sig selv er fantastisk dejligt at se.

 4. Nørder der er opslugt af et eller andet og ikke lige får taget et bad. Øh ja, dem findes der mange af. Det er ikke et angreb.

 5. Store dele af den amerikanske underholdningsbranche ejes af jøder. De har gjort det godt, og givet os nogle af de bedste TV grin igennem nyere tid. Hvis de havde et problem med udstillingen af deres religion/kultur, på HBO af alle kanaler, så var det nok ikke kommet ud til folks stuer. Den moderne inder (jeg kender mange af dem) synes selv deres kultur er alt for gammeldags. At joke med ens egen religion/kultur er der altså ikke noget nyt i. Pas på med at være vagthund overfor en kultur/religion du ikke selv er del af, bare fordi du tror det kunne ske de ville blive forargede. Pas din egen tallerken.

 6. Community .. Kender den ikke, men det er en gevaldig påstand at sige de to serier ikke kan sameksistere.

 7. Dåselatter? Hvor?

 8. Se serien. Der er rigtigt mange gode cameos. Jeg mener at huske en af dem er nobelpris modtager. Det er slet ikke så skidt endda.

 9. Som Pen & Paper rollespiller igennem snart 20 år, så kan jeg garantere at gå Out Of Character fra tid til anden gør spillet meget mere interessant. D&D handler OGSÅ om at slå monstre ihjel. Det kan godt være du ikke vil lade en trold slippe, men så holder din karakter nok heller ikke så længe. Slet ikke med tanke om at en almindelig trold i rigtigt mange rollespilssystemer kan rykke dig fra hinanden på 1 tur. D&D handler mindst lige så meget om storytelling, diplomati og puzzles. D&D 4th. edition har handlet ufatteligt meget om kamp, men sådan har det ikke altid været. Med andre ord. Hvis du spiller D&D med tanke om at dræbe alt på din vej: "you're doing it wrong".

 10. Nu er du jo bare desperat. Det er ikke kønt.

21
10. maj 2012 kl. 09:31

Når de punkter du nævner frusterer dig, så tag et kig på "The Guild", der specielt fra sæson 2 er rigtig god.

Det er en gratis webserie. Bare smid det ind på Google, så finder du det.

20
10. maj 2012 kl. 08:21

Jeg synes at du ligger for meget i en sit-com. Du har da friheden til at skifte kanal, eller helt at slukke.

19
10. maj 2012 kl. 07:10

Serien bliver filmet foran et live publikum. Latteren bliver post-processed for at fjerne høje udråb osv men det skulle være rigtige mennesker der ser på og griner. Mener der var et 100 episode highlight reel tilgængeligt, hvor de også nævnte det.

Forfatteren af listen har lige brug for at grave den pind ud af bagdelen. ;-)

18
10. maj 2012 kl. 00:07

Hvis eksemplet med Charlie Sheen var seriens standard, så ville jeg give Jesper og Lars ret i kritikpunktet om doven og dårlig brug af cameos. Det er en ligegyldig cameo for en lidt ligegyldig joke.

Hvis man nu skal fremdrage konkrete eksempler på seriens brug af cameos, så ville jeg nok vælge sæson 2 episode 17 hvor Summer Glau og George Smoot optræder med betydende roller.

Wil Wheaton er vel nærmest at betragte som regular og Danica McKellar var ren fanservice. Heldigvis var man for doven til at give Mayim Bialik en cameo, jeg tror ellers de har haft hende i tankerne lige så længe som McKellar.

Men det er selvfølgelig rent dovenskab at man ikke fik den rigtige The Woz til at komme. Godt den anden var i nabolaget - næsten lige så godt.

Efter min mening er cameos gennemført virkelig smukt i The Big Bang Theory. Måske lige med undtagelse af 5 sekunder med en afdanket filmstjerne som ellers ikke har noget med seriens præmis at gøre.

24
10. maj 2012 kl. 10:09

Jeg har "glemt" mange... Desuden har jeg ikke set femte sæson, så derfor har jeg ganske specifikt ikke glemt Hawking.

Det er på ingen måde en udtømmende liste; det er et rent subjektivt uddrag af dem som jeg kan relatere til (ok, ikke så meget George Smoot og Bialik) og huske nok til at kunne uddybe hvorfor de er nævneværdige i sammenhængen.

Det efterlader i hvert fald en alenlang liste af Star Trek-skuespillere og fysikerer. Der er sikkert også dem der er forfærdet over at jeg kan glemme Stan Lee...

17
9. maj 2012 kl. 22:29

Misforståelsen er da til at forstå - hehe, men

 1. google: big bang theory live audience
 2. youtube: see big bang bloopers

Man kan bla. tilsyneladende købe billetter til taping af big bang - nu ser sæsonens sidste afsnit dog desværre optaget. Der foreligger naturligvis den mulighed, at det er er billet-scam-site ;-)

I bloopers kan man i et klip se Penny reagere på publikums lidt forunderlige latter. Udover det, så er bloopers ganske underholdende :-)

Det sker formodentligt, at der redigeres i publikums latter, så man kan høre, hvad der bliver sagt. Det foresvæver mig, at det ikke altid lykkes helt perfekt.

Der er stærke indicier for live audience.

Og ja, det er bare en komedieserie. Den er næppe ikke tiltænkt nogen dybere mening. Det er 2½ Men nok heller ikke rigtigt...

16
9. maj 2012 kl. 21:15

Normalt er det en god idé at vente med at frembringe tynde argumenter som kritik af en serie, indtil EFTER folk har glemt hvor harm man selv var over at nogen havde kritiseret en serie man kunne lide på et tyndt grundlag.

Man kunne måske gå så langt som at kalde det hykleri.

15
9. maj 2012 kl. 20:34

Jesper Stein Sandal er vist den nye red shirt guy..

14
9. maj 2012 kl. 18:59

Jamen, fantastisk liste (som jeg overhovedet ikke er enig i), men hvad med de andre serier? Nævn nu lige nogle af de serier du kan lide, så vi andre kan pille dem fra hinanden og komme af med lidt sure maveopstød.

13
9. maj 2012 kl. 18:56

"it for professionelle" ...

10
9. maj 2012 kl. 17:18

... jeg har den liste stærkt mistænkt for at være et af Sheldons rants.

8
9. maj 2012 kl. 16:48

Nu var det Lars' liste, som jeg bragte videre, fordi jeg var enig i den. Men jeg har kun et overfladisk førstehåndskendskab til serien.

Mit problem har været, at nørderne ikke føles ægte. Der mangler nørdsjæl, og derfor bliver jeg fornærmet, når jeg en sjælden gang har forsøgt at se serien.

For jeg ville jo gerne kunne lide den. Jeg ved der er fysikerjokes i den, og det burde jeg jo elske.

Men der er bare lidt for meget det samme, som også er problemet med '2½ Men', nemlig en manglende forbindelse mellem seeren og rollerne. Og jeg føler, at skaberne af serien mest griner af seeren. Det er ufedt.

Det er der så millioner af seere, som ikke føler, og det er fint.

Jeg synes bare ikke, at BBT fortjener at blive ophøjet til at være en fantastisk serie for nørder, sådan som jeg har hørt den omtalt.

Det er dog muligt, at de senere sæsoner har højnet kvaliteten på både manuskriptsiden og skuespillet, og det er muligt, at jeg går glip af en god serie. Men mine dårlige erfaringer fra de første sæsoner får mig til at holde mig væk af de samme grunde, som Lars' opremser.

Mvh. Jesper

9
9. maj 2012 kl. 17:03

Nu var det Lars' liste, som jeg bragte videre, fordi jeg var enig i den

Nu er alt underholdning heller ikke for alle folk. Nogle kan lide Paradise Hotel, andre kan ikke.

Men 'gengiver' man en andens liste ukritisk, så står man også inde for den liste, og den liste lugter langt væk af en der ikke har tænkt sine argumenter igennem (da nogle argumenter strider mod andre, rammer alle serier, eller rammer humor generelt m.fl.) eller blot er pigesur over ikke at kunne lide serien hvor andre kan.

7
9. maj 2012 kl. 16:27

Normalt er jeg god til at udlede sarkasme, men jeg er nu nervøs for at dette indlæg er ..... seriøst. Hvis det er tilfældet, så må det være det ekvivalentet til 'get a life'.

Men i det tilfælde indlæget er seriøst:

Big Bang Theory er glimrende sit-com som netop tager udgangspunkt i det absurd overdrevene 'nørd kultur'. Den er ikke lavet for at give dig et billede af hvad du tror er 'faktisk' nørdkultur - men .... netop overdrevet.

 1. Mystic Warlords of Ka'ha er ikke Magic: The Gathering.

 2. De spiller WoW ja, men det spiller også andre spil. Serien handler ikke om disse spil så de benyttes mest som namedrop ifb. med populær kultur. Deres hamrende på tastatur er ikke en tutorial i at spille WoW, men en sterotyp på 'button mashing' spil generelt.

 3. Kvinderne i serien er faktisk i størstedelen af tilfældene 'stærke' - hvilket nok er fordi de portrætteres overfor svage, nørdede, usikre mænd. Det er 'mændene' der portrætteres forfærdelig. Der er få 'nørdet men sejre' mænd med.

 4. Det er ikke nørd kulturen der bemærkes på. Det er overdrevet brug af en virkelighedsflugt ... som der også bemærkes i seriens episode.

 5. Sterotyper er sjove. Det er fundamentet i en meget stor del af humor, lige fra jyder og københavner til nordmænd og svenskere til teoretiske fysikere og praktisk fysikere.

 6. Næppe.

 7. Well, okay - men det er så en grund til heller ikke at kunne lide episke serier som MASH.

 8. Kan ikke se et problem med sådan cross-over cameo.

 9. Det er netop pointen i serien. Tage det nørdede, lave jokes hen over det som netop nørder forstår.

 10. Captain Sweatpants. Nuff' said.

Morsomt nok - dette indlæg - når man tager in mente den for nylige indlæg på V2 omkring hvordan Politiken hadet 'fantasy' fordi de ikke kunne lide Game of Thrones - fordi de ikke forstod den.... måske er det lidt det samme her. Måske er BBT blot for dyb for dig?

12
9. maj 2012 kl. 18:34

7) Well, okay - men det er så en grund til heller ikke at kunne lide episke serier som MASH.

Larry Gelbart og Gene Raynolds kæmpede vist hårdt for at blive fri for dåselatteren og med tiden blev det en del mere nedtonet. Jeg ved dog ikke om det var en effekt af at fokus ændrede sig fra komedie til drama. Nogle TV-stationer har altid udeladt dåselatteren og på DVD'erne kan man fravælge den.

Morsomt nok - dette indlæg - når man tager in mente den for nylige indlæg på V2 omkring hvordan Politiken hadet 'fantasy' fordi de ikke kunne lide Game of Thrones - fordi de ikke forstod den.... måske er det lidt det samme her.

Var netop også min tanke og når Jesper selv siger at han kun har overfladisk kendskab til serien og halvdelen af kritikpunkterne nærmest er definerende for sitcom-genren er der ikke lagt til at stemme fail.

6
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den ons, 05/09/2012 - 16:26

Tag fjernbetjeningen -> sluk eller skift kanal ->Problem solved

Jeg ser den stadig, og syntes stadig det er en god serie at afkoble til. Er der "dåse / studie" latter - ja, men den er ikke slem i den serie. Prøv at se den nye serie med Tim Allen - der kan man virkelig snakke om dåselatter.

4
9. maj 2012 kl. 16:22

Grund nr. 1 er forkert. De kalder det netop ikke Magic, fordi det ikke er Magic.. der er en lang række kortspil der minder om Magic, så efter al sandsynlighed er det blot et af dem eller et selvopfundet et, fordi de ellers blot havde nævnt Magic ligesom de gør D&D.

Grund nr. 2 er heller ikke korrekt - De sidder tydeligvis og trykker voldsomt på deres laptopmus midt i keyboardet.. hvilket i høj grad minder om alle de gange jeg har prøvet WOW på en laptop ;-) http://www.youtube.com/watch?v=OEkmO3gQQAs

Grund nr. 3 - Nej! Kun én kvinde deri er smådum og et sexobjekt (og det kun i ringe grad).. De andre er PhD'er, Postdocs, verdenskendt hjerneforsker, overvægtige (Howards mor) og en advokat (så vidt jeg husker det Rajs søster er).. Og f.eks. Amy er på ingen måde et sexobjekt.. tværtimod nærmest. .. Jeg vil nærmere sige serien fremstiller normale mænd som værende komplet idioter - i.e. enten er de højtuddannede nørder eller komplet idiotiske tumper.. Kvinderne er meget nuanceret fremvist.

Grund nr. 4 - At han føler sig fornærmet over at hun bliver hooked på et spil er lidt hans eget problem. Mange bliver netop hooked på sådan noget første gang de prøver det.. tænk tilbage til teenageårene hvor man første gang prøvede et fedt spil (i mit tilfælde Final Fantasy 7) - der gik sandsynligvis et par dage uden bad der.. ;-)

Grund nr. 5 - Han har vist lidt ondt i røven. Ham der spiller Raj er rent faktisk inder (ja - det sker ikke så tit - I know) og flere af de resterende personer i serien er faktisk jøder.. Forfatteren til de 10 grunde skulle nok tage at skrue lidt ned for den politiske korrekthed.

Grund nr. 6 - His opinion. Community er for mig kedelig, enormt far fetched og en komplet misrepræsentation af uddannelsessystemet.

Grund nr. 7 - Sure.. men den samme kritik kan siges om stortset alle sitcoms, inkl. Friends.

Grund nr. 8 - ? Det virker bare som om han skulle få antallet til at ramme 10 med den her..

Grund nr. 9 - Som en der har spillet en del D&D i sine yngre dage må jeg sige: Bullshit! D&D handler ikke bare om at slå monstre ihjel.. Det var da noget af den mest tåbelige misrepræsentation jeg længe har hørt.

Grund nr. 10 - Så han er sur over at den, i hans egne ord, stereotype serie, ikke er stereotyp omkring overvægtige nørder?

I vote fail!

11
9. maj 2012 kl. 18:14

Grund nr. 6 - His opinion. Community er for mig kedelig, enormt far fetched og en komplet misrepræsentation af uddannelsessystemet.

Og der er vi så helt uenige. Vi har nok forskellig smag, og det er også fair nok.

Jeg kan meget bedre identificere mig med Abed end med nogen personer fra BBT. Men det forudsætter, at man bryder sig om, at serien helt bevidst både følger konventionerne for en sit-com og gennem meta-jokes bryder konventionerne. For nogle er det helt sikkert for konstrueret (eller flagrende), og de bryder sig nok heller ikke om Family Guy, men foretrækker The Simpsons.

3
9. maj 2012 kl. 16:20

Kritikpunkt 1: De viser et spil som ikke kaldes Magic som ikke følger reglerne for Magic. Øhhhh?!?

Kritikpunkt 3: Jeg finder fremstillingen af kvinder i serien i overensstemmelse med hvordan den (uoplyste) del af nørdkulturen normalt fremstiller kvinder. Det er konsistent med at kvinderne i serien hovedsagligt er støtteroller.

Kritikpunkt 4: s/Nørdkultur/afhængighed/. Et afsnit om afhængighed er nærmest et must-have for sitcoms (se emnelinjen).

Kritikpunkt 6: Whiner!

Kritikpunkt 7: Se emne-linjen.

Kritikpunkt 8: Se emne-linjen.

Kritikpunkt 9: En meget bogstavlig forståelse af noget der er tiltænkt som værende en joke er konsistent med ideen om ag Sheldon har Aspergers. Det kan sagten have forrang for regler og systemer.

2
9. maj 2012 kl. 16:15

Undskyld men udfra denne artikel virker det meget som om 1. du har ikke set serien 2. du ligger alt for meget i en simpel og underholdende serie.

Til dine forskellige punter

 1. Hvilken episode henviser du til?

 2. Hvor er det lige du ser at de ikke har en mus når de spiller?

 3. Her kan jeg tildels godt være enig men det et frickin TV-show, senere kalder du selv figuren Howard for Jøden, så du fandeme da racist!

 4. The Big Bang Theory viser på ingen måde at nørdkulturen ødelægger almindelige mennesker, der tager du ganske fejl, derimod hiver de nogle af de stereotyper frem som oftes associeres med hvad en nørd er, blandt andet den degenerede gamer type.

 5. Dette må være en opfattelse ting, for jeg vil vove at påstå at serien tværtimod forsøger at vise at der skal være plads til os alle sammen lige meget religion, race, nørdehed osv.

 6. Hvilke seje nørder er det du snakker og hvem fanden har givet dig magten til at afgøre hvad der er sejt og not, ved du overhovedet noget om nogen af de folk der er involveret i The Big Bang Theory

 7. What ?

 8. Hvorfor gør dette serien dårlig?

 9. Har du aspergers, har du hørt om noget der hedder humør? udover det så du sku da racist

 10. Undskyld men du beskylder serien for at være racistisk og nu vil du have den skal gøre grin med overvægtige, du har fandeme nogle problemer, har du overvejet at søge hjælp?