Et væld af kodeord, telefaxer og taxikørsel er blandt de udfordringer, som sundhedspersonalet i dagens Danmark kæmper med.
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Det er syv år siden jeg i en artikel i Ingeniørens netavis den 17. december 2005 skrev en kritisk artikel: En skitse til et landsdækkende system til en patient journal. Baggrunden for artiklen var, at EPJ Observatoriet i dets Årsrapport 2005 oplyste, at de daværende amter tilsammen opererede med i alt 15 forskellige EPJ systemer, der ikke var kompatible. Sammen med tilsvarende kritik fra Den Almindelige Danske Lægeforening medførte det, at Indenrigsministeriet besluttede sig for at udvikle et EPJ system fælles for hele Danmark. Som det fremgår af artiklen oven for, har dette ikke ført til det ønskede resultat. Efter mere end 20 års arbejde er man stadig langt fra målet. Det må være en indlysende opgave for vor sundhedsminister, Astrid Krag, at skære igennem alle politiske og administrative bortforklaringer og få sat skub i arbejdet.

  • 2
  • 0
#2 Carsten Olsen

Hvis man sender en patient til et andet sygehus, skal røntgenbillederne følge med patienten. I har glemt at skrive at problemet med at overfører røntgenbillederne elektronisk er at det kræver meget høj billedkvalitet.

Hvis billedet kan sendes på CD-rom kan man jo bare sende ISO filen vedhæftet i en mail. Man kan vist også mounte en .iso fil som en mappe. Dette fåes også til Windows og koster gratis, men måske skulle vi sende nogle af dem der underviser i PC kørerkort på kursus i gratis åben source programmer!

  • 0
  • 0
#3 Brian Fisker

...har ingen hold i virkeligheden. Hvordan det er lykkedes nogen (politikere?) at omsætte et "Nationalt Patient Index", som værende svaret på et landsdækkende EPJ-system er mig en gåde.

Status er, at hver region er på vej til at få ét regionalt EPJ-system. Yderpunkterne i denne proces er, at Region Midt er 95% igennem øvelsen, hvorimod Region Sjælland og Hovedstaden står overfor et udbud, hvor de skal til at vælge sundhedsplatform. Med udgangspunkt i data i disse EPJer, etableres NPI. Lidt forsimplet - betragt NPI som en telefonbog, hvor der findes referencer til relevante data ude i de respektive EPJ-systemer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere