
Denne tunnel fører hen til indgangen. Herefter er der yderligere 100 meters vandring ind i bjerget, før man befinder sig i selve datacentret.
Schneider Electric

Der kræves både adgangskort med kode og fingeraftryk for at få adgang. Slusen vejer tilmed personen, for at sikre, at ikke mere end én person går ind ad gangen.

Ethvert datacenter med respekt for sig selv har en batteri-celle, der kan tage over i tilfælde af strømsvigt. Denne celle kan holde Green Mountain kørende i ti minutter.
Schneider Electric

Én af Green Mountains 1800 kvadratmeter store haller, der skal huse kundernes serverrum. Billederne af de mange tomme haller er ikke et udtryk for manglende aktivitet - snarere et forbud mod affotografering af fungerende serverrum.

Dansk islæt. Softwaren bag Green Mountains strømstyring er udviklet i Danmark - Her ses en Grundfoss-pumpe, som hjælper til med at fordele vandet, der bruges til at køle centret.

Der er ingen tvivl om, at man befinder sig inde i et bjerg.
Schneider Electric

Den altafgørende UPS (uninterrupted powersupply) sørger for at skifte strømkilde, hvis uheldet skulle være ude. Og så er softwaren udviklet i Danmark.

Hele datacentret har en kunstigt sænket iltprocent på 15 procent. På den måde kan der umuligt opstå brand og atmosfærens iltindhold måles og vedligeholdes konstant.

Igennem dette virvar af rør løber det kølige vand fra den nærliggende fjord, som holder temperaturen i serverrummene nede.
Schneider Electric

Uvedkommende gæster er ikke velkomne og af samme årsag overvåges området uden for bjerget med bevægelsesfølsomme kameraer.