Microsoft har nu afsløret den kommende Office 2013, og brugerfladen har fået en kraftig renovering, som skaber en hybrid mellem Metro-designet og Ribbon.
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henrik Rathje

Office 2010 er den usability mæssige største katastrofe i tekstbehandling.. ser ikke ud til MS har fattet at "pænt" ikke er lig med "brugbart" og fortæstter i office 2013.. heldigvis kan man stadig hacke menuen så man får 2003 menuen tilbage...

Office bliver ikke indkøbt hos os mere af samme grund. Det er for langsomt at bruge og umuligt at finde rundt i med mindre du er ekspert bruger. Dertil kommer at ALT for meget af skærmen går til det latterlige "ribbon".. jeg er målløs over at de holder fast i den katastrofe, eller ikke i det mindste gør der muligt at indstille hvilken menu man vil have (den gl. velfungerende eller den nye kæmpestore, opdelt på ulogisk vis).. lettere subjektivitet kan forekomme i ovenstående, da jeg har fjernet office 2010 og lignende bras fra min arbejds laptop, og installeret 2003.. I ved: den hurtige nemme og effektive version.

 • 8
 • 10
#4 Deleted User

Hold da op, hvor er du dog fantastisk positivt menneske at høre ... Har du overvejet at bestille tid til lægen med dit kommende mavesår?

Nu bruger jeg ikke selv office, men jeg syntes det ser spændende ud og det et da temmelig interessant at se, hvad microsoft når frem til nu, hvor de er blevet presset.

Kunne du overveje en konstruktiv tilgang til din kritik næste gang?

 • 10
 • 9
#5 Jesper Stein Sandal

Det er for langsomt at bruge og umuligt at finde rundt i med mindre du er ekspert bruger. Dertil kommer at ALT for meget af skærmen går til det latterlige "ribbon".. jeg er målløs over at de holder fast i den katastrofe, eller ikke i det mindste gør der muligt at indstille hvilken menu man vil have (den gl. velfungerende eller den nye kæmpestore, opdelt på ulogisk vis)

Jeg brød mig til gengæld aldrig om Office 2003, men foretrak længe Office 97. :)

Personligt finder jeg det meget nemmere at finde rundt i Ribbon, specielt når jeg skal finde funktioner i Excel, som jeg aldrig har brugt før. Der bliver man hjulpet bedre på vej af Ribbon til at opdage funktioner.

Desuden kan man jo vælge at skjule båndet, hvis man ikke vil se på det hele tiden.

Ribbon kræver lidt tilvænning, men jeg kan ikke gå tilbage til ikke at bruge det. Uden Ribbon bliver Fortryd-knappen hurtigt slidt. :)

Du behøver i øvrigt ikke helt fjerne Ribbon, men kan tilpasse din egen Ribbon-fane, så den indeholder de samme knapper som i 2003.

http://www.version2.dk/artikel/office-2010-saadan-taemmer-du-ribbon-brug...

 • 12
 • 2
#6 Henrik Rathje

hvorfor?... har du prøvet at nå ind til MS udviklings afdeling?.. jeg har.. det lykkes ikke.

MS gør hvad de synes er bedst.. problemet er at det synes brugerne ikke... ikke dem jeg omgås.

Og nu ER et jo frit for at sige sin mening?.. eller ?

Har skam sendt forslag til MS flere gange.. det samme har større bruger skarer over hele verden. Lytter de?.. næh..

Men hvordan kan jeg være mere konstruktiv end at foreslå et fix til menuen?

 • 6
 • 6
#7 Henrik Rathje

Du behøver i øvrigt ikke helt fjerne Ribbon, men kan tilpasse din egen Ribbon-fane, så den indeholder de samme knapper som i 2003.

Hej.. hehe..joo.. er sådan set enig.. 97 var endnu mere lean... men når man nu SKULLE opdatere, så var 2003 ikke helt i hegnet ;-)

jo man kan customize ribbon.. det fylder bare stadig alt for meget i højden.. så kan det autohide.. jo .. men det er belastende når man bruger word meget at skulle bruge musen hele tiden..

men for nogle virker det måske at customize ribbon.. jeg vil hellere have en helt tynd mager menu linje med alle keyboard shortcuts tilgængelige..

hvis de nu gjorde det muligt at gøre ribbon font typer og afstande customizable!.. SÅ ville det måske blive brugbart.. men det største problem synes jeg er at de bestememr hvilken opdeling der er i fanerne.. jeg mener f.eks. ikke at det er logisk, at "insert footnote" ikke er i "insert" tabben??.. jo hvis man som MS tænker "fonote er en reference, så den skal derind.." jamen som bruger så tænker man "jeg skal indsætte noget".. men den er ikke i "Insert".. bare én detlaje.. der er mange flere.

hvis folk synes godt om Ribbon og Word 2007+ så er 2013 sikkert fint.. det er jo pænt at se på.. bare ikke hurtigt eller intuitivt at bruge efter min mening.

 • 5
 • 2
#8 Thomas Johansen

3dsmax bla, har i mange år håndteret alle deres parameter og funktioner i en stor justerbar højresidet menu.

Og især i word vil sådan en menu være praktisk. Excel måske mindre, men alligevel tror jeg, jeg ville fortrække en i siden frem for i toppen.

Ibm's lotus version af openoffice, havde/har faktisk sådan en menu, dog mener jeg da jeg prøvede den at den havde sine fejl.

 • 2
 • 1
#11 ab ab

Apropos hele snakken om brugergrænseflader til Office-software på mobile platforme, så var det måske værd at nævne, at der netop er udgivet en Release Candidate af SoftMaker Office Mobile til Android-tavler, som kan downloades gratis:

http://softmaker.com/english/ofa_en.htm

Jeg har desværre kun et enkelt skærmbillede at henvise til:

http://softmaker.com/english/images/softmaker-office-android-combo.gif

 • 1
 • 1
#12 Søren Lund

Der står "Sådan ser Word, Excel og de andre gamle kendinge ud..." og ikke "Sådan er Word, Excel, ... blevet nemmere/bedre/lettere at bruge".

Jeg har endnu ikke fundet forbedringer i 2007/2010, der øger produktiviteten. Mange af de oprindelige genvejstaster virker ikke mere, så jeg skal have fat i musen langt oftere. Og selvom jeg nu nogenlunde har lært de nye genvejskombinationer (ofte to tastetryk), så er jeg stadig langt fra mit niveau før "Ribbon"...

 • 4
 • 2
#14 Deleted User

Vi bliver udfordret på hastigheden af forandringer. Når vi er vandt til at gøre tingene på en bestemt måde, og så pludselig skal skifte vaner p.g.a. microsoft opdateringer. Så er det da irriterende. Første gang jeg skulle lære at bruge et regneark, var jeg på kursus i 3 dage. Derfor fandt derfor hurtigt ud af de mange fordele. Udgangspunktet var jo også strimmelregneren og en sekretær bagefter. Når der sker en opdatering går min erfaring tabt, og jeg skal begynde forfra. Men selvom komplexiteten stiger med hver opdatering, bliver de nye kursus kortere. Så kan man jo spørge sig selv, om det bare er mig, der syntes at det bliver stadig vanskeligere at følge med, eller om Microsoft m.fl. der er ved at løbe fra deres brugere. Jeg erkender gerne at jeg, som forandringstræt bruger, er en del af problemet. Men Microsoft m.fl. sidder også en ikke uvæsentlig andel. Og næste gang der skal købes nyt software, ved jeg godt hvem jeg tager mest hensyn til. Så jeg håber og tror, at gnidningsfri kontiunitet vil blive et konkurrenceparameter.

 • 3
 • 0
#15 Klaus Ellegaard

Reelt har de vist konstateret, at al deres GUI-udvikling siden Windows 3 var en fejl, så nu er de tilbage i Windows 3-mode igen: fladt, kedeligt 2D uden farver.

Bevares, når man skal lave et fælles GUI, der kører lige godt på en ultra-lowpower telefon og verdens største pc, så kommer sidstnævnte til at kede sig ihjel. Men at fjerne 20 års GUI-udvikling nærmest med en kommentar om, at Windows 7 var en alvorlig fejl... det er måske at lige at provokere de ellers så trofaste brugere en slat for meget.

Min næste desktop bliver i hvert fald ikke Windows 8. Snarere Ubuntu. Godtnok synes jeg ikke, Unity er verdens 8. vidunder, men Microsofts nye Windows 3.11 med Office-vedhæng har jeg heller ikke lyst til at køre.

 • 3
 • 1
#16 Peter O. Gram

Alle vil have forbedringer og (næsten) ingen vil have forandringer!. Den sætning kunne sikkert også bruges her. Under alle omstændigheder har MS en udviklingsafdeling på G ved hvor mange tusinde mennesker. De skal have løn både nu og i al fremtid, og derfor kommer vi til at se nye versioner af Word med jævne mellemrum i al evighed fremover - også selv produktet var 90% færdigudviklet for 25 år siden.

 • 3
 • 0
#17 Anders Troi

Tak til Søren Lund m.fl. der udtrykker alle de frustrationer der er kommet siden Ribbon mm. blev introduceret.

Hvem gavner ændringerne? De erfarne brugere kan ikke finde rundt i de nye menuer, unge brugere fravælger MS, så måske er det bestilt af kursusudbyderne ? :) Der findes nu så mange forskellige programmer og betjenings grænseflader at vi alligevel skal tage stilling til hvert produkt for sig, standardisering er vist aldrig blevet et tema i IT branchen, men OK alt skal fornyes..

Der er dog to større anstødsstene der burde kunne implementeres i alle opdateringer: - Microsoft har ikke opdaget at skærme bliver bredere og ikke højere, men insisterer på at fylde menuer i toppen i stedet for f.eks ved siden af det aktive felt! - de "kendte" Genvejstaste kombinationer forsvinder, så man er henvist til at bruge musen ( meget langsommere)

Konsekvens1 af begge: manglende overblik og langsommere betjening. konsekvens2 : mindre markedsandel for MS (?)

 • 3
 • 0
#18 Jesper Stein Sandal

De erfarne brugere kan ikke finde rundt i de nye menuer

Arh, det er vist ikke helt rigtigt. Jeg har brugt Office-programmerne (og flere konkurrerende produkter) i 20 år, og jeg synes, Ribbon giver mig en klar forbedring og er lettere at bruge.

Et godt eksempel er Quick steps (Hurtige trin) i Outlook, hvor jeg eksempelvis har lavet genveje til at gemme en mail som en kalenderaftale med et enkelt klik.

 • 3
 • 1
#19 John Vedsegaard

Microsoft elsker åbenbart at lave nye designs hele tiden, det samme er sket med Windows, selv om det mest logiske og bedst opbyggede i virkeligheden var Win95.

Nye designs tjener kun til forvirring hos brugerne, det er dyrt for virksomhederne når medarbejderne skal sætte sig ind i noget nyt, særligt når det ikke er væsentlige nye funktionaliteter.

 • 3
 • 1
#20 Andreas Ibsen

Det er interessant at høre om tanker og data bag Office 2007 redesignet fra hestens egen mund - Jensen Harris fra Microsoft:

http://vimeo.com/3305642

Om ikke andet skal MS have credit for at forsøge at gå nye veje (også med Metro vs iOS/Android). Ikke at det i sig selv nødvendigvis er en styrke, men om ikke andet giver det mulighed for til at finde frem til noget, som er bedre end det eksisterende.

Helt personligt var Ribbon og features såsom live preview noget nær en interface-mæssig åbenbaring, blandt andet fordi det føltes meget nemmere at bruge end tidligere versioner, var mere visuelt og mindre menuteksttungt. Men når det er sagt, er det langt fra en perfekt løsning (det ser ikke ud til at fungere særligt godt i den kommende Win 8 Explorer: http://www.engadget.com/2011/08/29/microsoft-details-windows-8-explorer-...), og det er klart, at det ikke er meget værd (og direkte frustrerende) for folk, som har tillært sig 100 genvejskombinationer fra præ-2007 versionerne.

 • 0
 • 0
#21 Finn Christensen

Under alle omstændigheder har MS en udviklingsafdeling på G ved hvor mange tusinde mennesker. De skal have løn både nu og i al fremtid....

Fn fyring af - skal vi sige 70% - samt at de resterende skal rette alle fejl og tåbeligheder først og først derefter lave næste version, det vil automatisk stoppe galskaben. Samtidig kan prisen tilmed sættes minimum 50% ned, til gavn for de trofaste brugere... sorry, kom til at drømme :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere