Sponseret indhold

Denne medarbejder-pc er aldrig blevet hacket

Virksomheder verden over sparer tid og penge på alt fra indkøb, implementering, drift, sikkerhed og licenser med Chromebook og Chrome OS.
Af TECH RELATIONS for COMM2IG

Alle virksomheder har i en eller anden udstrækning brug for computere til sine medarbejdere. Men de skal udskiftes med alarmerende hyppighed. De kræver antivirus-programmer, der både skal købes og udrulles, og der skal købes Office-licenser, før medarbejderne kan klare de mest basale arbejdsopgaver.
Oven i det kan Patch Tuesday betyde en rigtig dårlig og langsom start på en helt almindelig onsdag, når arbejdscomputeren lige skal tygge sig igennem opdateringerne, før mødet kan begynde.

Men der er en løsning. En løsning, der sparer tid på implementering og drift og sparer penge på indkøb af både enheder, Office- og antivirus-licenser, fortæller Per Bakhauge, business manager hos COMM2IG, der blandt andet hjælper virksomheder med at optimere deres drift med Chrome Enterprise.

»Vi ser typisk på totalomkostningerne sammen med vores kunder og laver en beregning, som både tager højde for indkøb, drift og vedligeholdelse. Ofte ender de med at spare op til halvdelen af udgifterne til deres it-løsning ved at skifte til Chrome Enterprise – blandt andet fordi det er meget enklere at administrere og skaber bedre rammer om produktiviteten med en device, der endda er væsentligt billigere, end hvad de fleste allerede bruger.«

Aldrig hacket

En af de ting, der gør en Chrome Enterprise-løsning billigere og nemmere at administrere, er sikkerheden. Der er nemlig ikke brug for at bruge tid og penge på antivirus-løsninger, når man bruger Chrome Enterprise.

Chrome OS er ganske enkelt aldrig blevet hacket, og der findes til dato ikke et eneste kendt tilfælde af sikkerhedsbrud på en Chromebook. Det på trods af at brugerne ikke kun er medarbejdere i milliardforretninger som Spotify, Toyota og DHL, men også millioner af skolebørn verden over – en brugergruppe der ikke er berømt for sit fokus på compliance og faste rammer for online-sikkerhed.

Det kan lade sig gøre på grund af den måde, Chromebook og Chrome OS er opbygget.

»Sikkerheden er indbygget på en måde, så virus slet ikke kan leve på en Chromebook. Så gængs anti-virus er ikke et krav. Den verificerer sikkerheden ved start-up og kører alle applikationer og individuelle browser-tabs i sandbox,« uddyber Søren Eskild Jensen, der er solution advisor hos COMM2IG.

Sammenholdt med det 100 % cloudbaserede Chrome OS giver det en fantastisk beskyttelse imod ransomware-angreb, der kan koste både penge og prestigetab.

Aldrig mere Patch Tuesday

En af helt store tidsrøvere i medarbejderes hverdag er implementering af opdateringer, som enten helt låser computeren eller æder processor-kraft og genstarter midt i en arbejdsopgave. Det er en saga blot med Chromebook, forklarer Søren Eskild Jensen.

»En Chromebook kører med to operativsystemer. Et aktivt, hvor medarbejderen arbejder, og et passivt hvor alle opdateringer foregår. Så brugerne bliver ikke forstyrret af opdateringer. De får bare en notifikation om, at opdateringerne er installeret og er klar efter næste genstart.«

Tid til andre opgaver

Det er ikke kun brugerne, der sparer tid. Det gør it-afdelingen bestemt også. For der er simpelthen færre arbejdsgange involveret i at rulle Chromebooks ud til medarbejdere og drifte dem, end der er med klassiske løsninger. Det frigør tid og hænder til andre opgaver.

»Med Chromebook bruger vi en tredjedel af den tid, vi bruger med vores gamle løsninger. Det er super nemt at vedligeholde dem. Det er et par klik i en webbrowser, og så er den klaret. Men den største fordel for os er, at vi kan sætte en Chrome Enterprise-enhed op remote. Så det er lige meget om brugeren er på kontoret, hjemme eller ude at køre.« fortæller Patrick Just, systemadministrator hos COMM2IG.