Debatten

Har du et emne du gerne vil diskutere med andre læsere?

Opret din egen debattråd.

Anne-Marie Krogsbøll6. december kl. 13:57
3Ny version af EUs AI-lov: Alle udviklere omfattes, militæret slipper

Tak for uddybning, Therese.

Jeg synes slet ikke, det lyder godt. Det lyder nærmest uhyggeligt :-(

Brian Wengel6. december kl. 13:44
5Politikere ude med riven efter sommerens NemID-nedbrud: »Nets har ikke været sin opgave voksen«

Kontrakten må åbenbart være lavet så dårligt at det kan betale sig for Nets at levere på dette niveau. Dvs. den virkelige synder er den dårlige kontrakt. Havde man indført i kontrakten at det koster f.eks. 500.000 pr. ved nedbrud pr. påbegyndt time, så skal du se hvor smurt IT maskineriet lige pludselig kører.

Carsten Stenberg6. december kl. 13:33
4Dansk Dell-chef: Danmark skal ikke have en it-minister

Det er godt nok nogle absurde argumenter Anja Monrad kommer med.

At der et udpeget ministre for specifiekke fagområder, friholder ikke andre ministrer for ansvar, selvom uvidenhed nu dage er tilstrækkeligt til ikke at have et ansvar.

Og at Finansministreret betegnes som stærkt er et sygdomstegn, fordi økonomien dermed sættes højere end fagligheden. Og netop derfor er Finansministreriet ikke det rigtige sted at placerer ansvaret for IT.

Poul-Henning Kamp6. december kl. 13:21
4Dansk Dell-chef: Danmark skal ikke have en it-minister

"Danmark skal ikke have en forsvarsminister" udtaler direktøren for Dansk Riffelsyndikat.

"Det er meget bedre at alle ministerierne køber våben hos os hver for sig"

Martin Arendtsen6. december kl. 12:57
4Dansk Dell-chef: Danmark skal ikke have en it-minister

Man kunne overveje at lave samme model som finansministeret. Hvert ministerium er ansvarlig for deres egen økonomi men er underlagt de retningslinjer og tildelinger som finansministeriet giver.

IT ministeren sætter retningslinjerne og hvert ministerium implementere som de ser bedst inden for deres fag område. IT haverikomisionen hører så til IT ministeriumet.

Anne-Marie Krogsbøll6. december kl. 12:35
9138.000 skyldnere ville betale gæld til staten - men Gældsstyrelsen ville ikke tage imod dem

En havarikommision behandler ulykker, hvordan er det at et IT-system der er løbet over budget, eller ikke bliver færdigt kan betragtes som en ulykke?

Det kan det da sagtens. Det sender ustandseligt utroligt mange mennesker ud i en ulykkelig situation. F. eks. gældsinddrivelsessystemet, som parkerer folk i Ribers uden grund, og milliardsvindel, som dræner de offentlige kasser. Det går faktisk også ud over nogen.

Hvis ikke vi lærer af skandalerne, og i nogle tilfælde drager folk til ansvar, vil de jo fortsætte. Hvordan den skal bemandes vil jeg overlade til nogen med mere forstand på den slags - det skal bare ikke være flere eksempler på Microsoft-direktører og den slags.

Nikolaj Brinch Jørgensen6. december kl. 12:11
5ITU-forskere vil tjekke om apps overholder persondatalove

Der er tale om helt almindelige brugere, ikke de få procent der synes Linux Desktop er fremragende. Ingen almindelige brugere af smartphones og apps kan eller gider gå igennem alle disse opsætningsskridt, så der skal altså findes en nem og anderledes måde at sikre dette på.

Nikolaj Brinch Jørgensen6. december kl. 12:07
16Skat indrømmer: Videreudvikling af Netcompanys EFI-afløser kan ikke løse centrale problemer

Det lyder som om man skal smide det der PSRM ud og tage fat i EFI igen. Så skal man have fat i Søren og så få gjort det lovligt. Endnu et "standard-system" kan ikke løfte nogen som helst opgaver, slet ikke når lovgivning er indblandet.

Jeg tænker at Oracle (igen) griner hele vejen til banken, med den danske leverandør der solgte systemet i hånden. Tilbage sidder kunderne (de danske borgere og virksomheder) slukørede og til grin, som taberne og betalerne.

Nikolaj Brinch Jørgensen6. december kl. 11:59
15Samme sted, ti år senere...

Havarikommisioner behandler ulykker. Det er der vel næppe tale om med hensyn til IT-systemerne hvor det konstant på version2 påberåbes behov for en IT-havarikommision.

Se evt. på defintionen af hvad en ulykke er.

Nikolaj Brinch Jørgensen6. december kl. 11:55
9138.000 skyldnere ville betale gæld til staten - men Gældsstyrelsen ville ikke tage imod dem

Nu nævner du IT-havarikommision, som så mange andre ihærdigt fremhæver her på version2. Kan du ikke uddybe hvad det nøjagtigt er den skal gøre, som vil gøre fremtiden bedre mht. udvikling af offentlige IT-systemer? Hvis ikke den markant kan gøre en forskel er det jo bare endnu et sted at dumpe penge, som så er spildte. Hvordan skal en sådan kommision bemandes? En havarikommision behandler ulykker, hvordan er det at et IT-system der er løbet over budget, eller ikke bliver færdigt kan betragtes som en ulykke?

En ulykke er en utilsigtet hændelse, hvor en eller flere personer kommer tilskade i større grad eller hvor materiel beskadiges i større grad, uden intention eller overlæg. Det kan man vel ikke på nogen måde sige om udviklingen af IT-systemer, af dem som der hele tiden råbes IT-havarikommision omkring her på version2.

Martin Dahl6. december kl. 11:52
7Jagten på det forsvundne Metaverse …

Dansk Erhverv etablerer i samarbejde med IT-Branchen et Metaverse Lab, som giver deltagerne mulighed for at få viden om nogle af de teknologier, som understøtter metaverset – bl.a. virtual-/augmented reality og blockchain/web 3.0.

Jeg håber Dansk Erhverv i 2023 og årligt efterfølgende vil estimere, hvad deres medlemmer har investeret i Metaverserne og hvad afkastet har været.

I mellemtiden peger intuition og realiteter på et eklatant spild af GDP:

https://slashdot.org/story/22/12/05/162227/eu-hosted-24-hour-party-in-its-400000-metaverse-very-few-people-turned-up

Har oplægsholderne et enkelt eksempel på en sund eksisterende forretning i et Metaverse? Eller er hypen baseret på den usandsynlige success-præmis at brugerne ankommer af sig selv i millionvis?

Klavs Klavsen6. december kl. 11:25
4Dansk Dell-chef: Danmark skal ikke have en it-minister

Det kan der være en pointe om. Hvis så bare man havde en IT havarikomission, og pålagde de område ansvarlige ministre ansvaret for at løse problemerne, ved at sikre at rådene fra komissionens rapporter bliver fulgt.

Jan Vennike6. december kl. 09:13
10Kvalificerede ansøgere afvises trods desperat mangel på it-folk: »Det er ­tudetosset«

Eller Stofa, der flyttede fra Horsens til Århus fordi der var det nemmere at finde arbejdskraft.

Anne-Marie Krogsbøll6. december kl. 06:39
3Ny version af EUs AI-lov: Alle udviklere omfattes, militæret slipper

"Man har også specificeret, at loven ikke skal gøre sig gældende i forsknings- og udviklingssammenhænge. Ligeledes fremgår det nu eksplicit af forslaget, at AI Act ikke vil gælde AI systemer, som vedrører national sikkerhed, forsvar og militære formål."

Som i overhovedet? Skal de områder bare være lovløst land?

Fy for pokker! Jeg får myrekryb.

"Med den nye version lovteksten foreslår Rådet, at AI Act skal gælde for alle professionelle udviklere, distributører, importørere og brugere af AI-systemer i EU. "

Skal gælde for udviklere, men ikke i udviklingssammenhænge? Her har jeg brug for en forklaring.

Gert Madsen5. december kl. 23:04
7Statens it-projekter er skredet med tre milliarder på fire år: »Det er jo borgernes penge«

Tænk al den velfærd, vi kunne have fået for de penge....

Joeh. Men tænk på alt det ansvar, som embedsmændene lykkedes med at flytte over på borgerne.

Tænk på at man slipper for at se borgerne i øjnene, og kan være direkte ubehøvlede i de beskeder man sender ud. Ingen behøver at sætte deres navn under nogen skrivelse.

Det er jo bare at påstå at det løser et eller andet problem, som politikerne ikke rigtigt har noget svar på. Så æder de hvad som helst.

Enkelte spor af sarkasme kan ikke helt udelukkes.

Ditlev Petersen5. december kl. 22:13
3Microsoft advarer: Rusland planlægger ransomware-angreb på europæisk infrastruktur

Så hvad er budskabet ? Og hvorfor øffer Microsoft om noget kendt, der hverken er nyt eller anderledes end forventet ?

For at kunne henvise til "hvad sagde jeg", når/hvis lokummet slår ud i lys lue?

Finn Christensen5. december kl. 22:08
2Norsk datatilsyn nægter Nets at udlevere transaktionsdata til statistik-myndighed

at modtage indkøbskvitteringer fra supermarkederne og transaktionsdata fra Nets

De nationale statistikinstitutioner er vel rimelige sikre samt samvittighedsfulde. Men ved et uheld, fejltagelser, datatab, angreb udefra o.lign. så er samkøringen en vanvittig tanke.

70% af en hel befolknings indkøbshistorik kunne havne på de forkerte hænder - ergo, den type samkøring må aldrig ske.

Tak til det norske datatilsyn.. lærdom til vores eget datatilsyn, sig nej.

/Værkstedshumor on Gooblen har i øvrigt allerede oplysningerne for de seneste 5 år, så køb dem hos Gooblen /Værkstedshumor off

Magnus Jørgensen5. december kl. 21:28
13Lyt ikke til galninge, men hør efter hvad de siger!

Man kan godt mærke at Elon Musk's valg af politisk side nu rammer ham. Jeg tror at det var en fejl fra hans side. Jeg tror også at det var en fejl at købe Twitter. Men de to ting trækker i samme retning. Hans valg lader til at være bevidste og overlagte. Personligt tror jeg at han har fået så meget success at han nu føler sig sikker ved at blande sig i politik. Enten det eller også ser han det som en nødvendighed at blande sig politisk af ideologiske årsager. Det er ikke uden risiko, men galning og sociopat er måske lidt ekstreme ord at bruge om ham.

Finn Christensen5. december kl. 20:49
3Microsoft advarer: Rusland planlægger ransomware-angreb på europæisk infrastruktur

Øhhhhhhhhhh... jeg ville blive forbavset, hvis ikke Rusland/Plutin har været i gang både med at planlægge samt øve sig på det nævnte i indtil mange mange år allerede.

Både Europa/Vesten samt Ukraine er 'fremmede/forkerte/fjender' og allerede fra 2014, så var der ingen tvivl, at hensigterne fremover kun var at plejet en helt egen hjemmefabrikeret historik, der fravalgte Europa/Vesten. At Ukraine så fravalgte Rusland/Plutin var småting, der let kunne 'ordnes' .

Så hvad er budskabet ? Og hvorfor øffer Microsoft om noget kendt, der hverken er nyt eller anderledes end forventet ?

At Europa/Vesten samt vi her i Dannevang sov en meget lang tornerosesøvn - tjaaah heller ikke nogen nyhed.

Kjeld Flarup Christensen5. december kl. 20:41
10Kvalificerede ansøgere afvises trods desperat mangel på it-folk: »Det er ­tudetosset«

svjv. er det i forvejen betydeligt sværere at finde IT jobs i jylland - og jeg kender da flere der arbejder remote i et firma i Københavnsområdet, som bor i Jylland.

Jeg mener nu nok man kan finde IT jobs i Jylland.

Men når et Struer firma som B&O flytter udviklingen til København, fordi man ikke kan få kvalificeret arbejdskraft i Jylland, så er der altså noget rivendes galt.