I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Tracker i IDA nyhedsbreve

1
20. august 2013 kl. 23:13

Efter at haft en del - tilsyneladende forgæves - korrespondance med IDA ang. de tracking links der indgår i de udsendte nyhedsbreve, vil jeg gerne høre om jeg er den eneste der er en smule utilfreds over, at min fagforening er så ivrig efter at indsamle data om min brug af nyhedsbrevene?

Alle udsendte nyhedsbreve indeholder et væld af links som har til formål at indsamle informationer om hvilke links der trykkes på, hvornår et udsendt nyhedsbrev læses (alle billeder er trackede) osv. via deres samarbejdspartner Apsis. Hvilke oplysninger der indsamles kan jeg af gode grunde ikke vide, men umiddelbart giver det jo mulighed for at registrere f.eks. browser, email-klient, IP adresse mm.

Jeg har en vis forståelse for at en organisation som IDA kan se en idé i at indsamle oplysninger om hvordan deres publikationer anvendes, og hvis de indsamlede statistikker udelukkende var baserede på generelle ID'er som kunne spore læserne som en samlet masse, ville jeg nok ikke have tænkt så meget over det (selvom jeg hellere var fri). Det der gør mig en anelse mere skeptisk er imidlertid at alle mails indeholder en lang række links med et bestemt UID som ikke ændrer sig i de forskellige mails - altså et ID der sandsynligvis identificerer mig unikt overfor den software som Apsis anvender. Jeg har forgæves forsøgt at få IDA til at forholde sig til om de på enkel vis kan binde det enkelte UID med et bestemt medlem (og anvender denne information), men da der altså findes en mapping mellem UID og min email-adresse, er det bestemt en mulighed.

Svaret fra IDA er en konstatering af at hvis jeg ikke ønsker at de indsamler informationer om mit brug af nyhedsbrevene, kan jeg jo afmelde dem. Og da det mig bekendt ikke længere er muligt atmodtage nyhedsbreve via brevpost, vil det dermed betyde at jeg vil gå glip af en del information fra den fagforening jeg betaler til.

Generelt er jeg ikke ligefrem tinfoil-hat typen, men er det for meget at forlange af sin fagforening at slippe for den slags i deres kommunikation med medlemmerne?

/Mikkel

settingsDebatindstillinger