I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Konfiskation af smartphones i biografen

1
29. november 2012 kl. 15:01

Efter at have købt og betalt for to billetter til gallapremieren på Hobbitten har jeg modtaget en mail med følgende indhold:
VIGTIG INFORMATION OMKRING
GALLAPREMIEREN PÅ HOBBITTEN: EN UVENTET REJSE
SØNDAG DEN 9. DECEMBER
Denne forestilling vil blive overvåget for at undgå piratoptagelser. Ved at deltage indvilliger du i at lade dig overvåge. Ved at deltage erklærer du, at du ikke medbringer nogen form for optageudstyr (inklusive visse typer af mobiltelefoner, der kan optage lyd eller billede) i biografen. Mobiltelefoner kan efterlades i garderoben. Hvis du forsøger at benytte optageudstyr, indvilliger du i at blive bortvist fra biografen øjeblikkeligt og få dit udstyr samt dets indhold konfiskeret. Piratoptagelser vil blive meldt til politiet og kan medføre retsforfølgelse.
Vi gør samtidig opmærksom på, at “Hobbitten: En uventet rejse” bliver vist i 3D HFR (High Frame Rate). Der vil blive lagt 3D briller på sæderne i salen.
Rigtig god fornøjelse!
Med venlig hilsen
SF Film A/S

Nu spørger jeg:
1) Kan man stille disse betingelser efter at købet er foretaget og billetterne er betalt?
2) Er det tilladt at overvåge publikum i biografen med infrarøde kikkerter mens de overværer filmen?
3) Hvis man sender en SMS inde i biografen har man 'benyttet sit optageudstyr'. Kan et fremmed menneske så påberåbe sig ret til at konfiskere (stjæle?) min smartphone?

settingsDebatindstillinger