I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Kan I anbefale en editor?

1
1. november 2008 kl. 13:15

Jeg er gået i gang med at rode med Ruby, og har indtil videre bare siddet og hygget mig i Notepad. Men der MÅ være noget, der er bedre!
Er der nogen, der kan anbefale en editor (til Windows)?

Hilsen
Anne-Sofie

settingsDebatindstillinger
2
17. august 2010 kl. 19:43

Super editor til Windows. Følger pænt med i features, og kører godt på Windows. Anbefaler det stort !

2
14. juli 2009 kl. 14:15

Jeg har i et stykke tid brugt emacs og den er super lækker at arbejde med, men det er ikke et IDE.

Jeg er så skiftet til RubyMine og det har ind til videre kun vist sig at være et lækkert skift, måske også meget fordi at alle genvejene fra emacs til en vis grad fungerer i RubyMine.

Ud over det, så er den bare lækker at bruge og den kan helt klart anbefales at bruge et par timer på at prøve. Den findes i en 30 dags prøve udgave og ellers så koster den penge. Men til 85€ er det ikke galt, for et så godt stykke værktøj... Hvis du udelukkende skal skrive open source projekter, så er det gratis at anvende deres produkt...

2
27. marts 2009 kl. 14:14

Hehe Anne-Sofie, du stikker virkelig hånden ned i en hvepserede her... :-) Du kan godt forvente, at hvis der er 10, der svarer, så får du 11-12 forskellige svar.

Anyway: Jeg bruger selv VIM og elsker den (som Harry også anbefaler). Fordelene ved VIM er mange, men der er også 2 umiddelbare ulemper:

  1. Det er ikke et IDE, og derfor får du ikke særlig meget forærende udenom selve editor-delen

  2. VIM har en meget høj indlæringskurve.

Hvis du går efter et IDE, så har jeg fået anbefalet Aptana http://www.aptana.com/

Jeg har ikke selv arbejdet med det, men en af mine kollegaer priser det højt.

  • Carsten
2
7. marts 2009 kl. 15:54

Nå ja, nu den mangler kan jeg lige så godt komme med den: vim. Hent vim-ruby (http://vim-ruby.rubyforge.org/) - der vistnok er en RubyGem - og du har rimelig god syntaks-highlighting etc. og hvis du laver noget i Rails er rails.vim helt uundværlig. Ellers fungerer det ret godt out of the box.

2
5. marts 2009 kl. 14:10

Jeg har i et stykke tid skiftet mellem gedit og komodo edit på linux, komodo kan er rigtig god og jeg fanger mig selv i at bruge den mere og mere, den har itellisense til rails og ruby på samme måde som netbeans. Komodo edit er gratis og med et par extensions så er du godt kørende.

2
1. november 2008 kl. 14:32

På min Windows-spand bruger jeg hovedsageligt editoren "E" til når det kommer til Ruby. E er et forsøg på at kopiere TextMate fra Mac-verdenen, og den er da også i stand til at genbruge "bundles" som er skrevet til TextMate.

http://www.e-texteditor.com/

En anden teksteditor til Windows som til tider bliver nævnt i Ruby-kredse er Intype. Selv har jeg endnu ingen erfaring med denne.

http://intype.info/

2
2. november 2008 kl. 18:53

Selv bruger jeg NetBeans, da jeg kun har en stationær Mac derhjemme og derfor kun kan bruge TextMate der... og det er flere år siden jeg glemte de emacs-shortcuts jeg havde lært mig, og jeg orker ikke at starte forfra igen.

Anyway, NetBeans er bestemt også god, men lidt tungere at danse med end fx TextMate. Den har imponerende mange rigtig gode features til Ruby, fx auto-completion der faktisk ikke er helt i tovene, rigtig god Rails-support, "quick fixes", refaktoreringer, support for forskellige test-frameworks osv. osv.

En "new kid on the block" er JetBrains' RubyMine: http://www.jetbrains.com/ruby/

Jeg har ikke selv prøvet RubyMine endnu (første "public preview" kom i går), men det plejer ikke at være helt tosset hvad JetBrains sprøjter ud. Der er selvfølgelig tale om en "rigtig" IDE og altså ikke en letvægts-teksteditor, så spørgsmålet er hvad man er til.

2
1. november 2008 kl. 13:36

Hej Anne-Sofie

Velkommen til Ruby-land :-)

Jeg koder Ruby i Emacs, og den fåes hvis også til Windows. Før i tiden brugte jeg TextMate (Mac OS X only), men i takt med at flere og flere sprog kom med i min palette (bla. Erlang, Lisp og Prolog) blev jeg draget mere og mere over mod Emacs.

Hvis du er mere til 'old-school' IDE'er, så har jeg hørt meget godt om NetBeans.

Mvh. Kim Dalsgaard