I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

Gå væk mus...

1
15. december 2007 kl. 09:02

Da jeg skiftede fra PC til Mac for et halvt års tid siden, var det mit erklærede mål at slippe for at bruge musen så meget som muligt.

Jeg kunne se at andre Mac brugere brugte musen en del i deres arbejde, men jeg synes det er den sikre vej til musearm, så jeg foretrækker tastaturet.

Første tiltag var naturligvis at installere Quicksilver og tildele triggers (shortcuts) til de mest brugte programmer.

Herudover er denne blog (http://pragmactic-osxer.blogspot.com/) et super sted at samle nye tips til shortcuts og timesavers på Mac'en op.

Hvordan undgår du at bruge musen på Mac ?

settingsDebatindstillinger
2
17. december 2007 kl. 16:34

udover Quick Silver, er det værd at huske på at ethvert menupunkt kan gøres til short cut via

System Preferences → Keyboard & Mouse → Keyboard Shotcuts.

Bruger man IntelliJ IDEA findes der i øvrigt et plugin som hedder noget i stil med KeyPromoter, som gør opmærksom på en shortcut hver gang man har undladt at bruge den.

2
17. december 2007 kl. 14:07

Den nemmeste måde for mig at slippe for museskader igennem de seneste mange år har været en Wacom pen. Alle musens fordele plus blyantens håndtering når det kommer til grafik.

2
17. december 2007 kl. 13:49

Du nævner det selv... Quicksilver er et genialt værktøj - både med hensyn til ergonomi og produktivitet. Derudover må jeg indrømme, at jeg er lidt for dårlig til at sætte mig ind i tastaturgenveje.