I denne debattråd udtrykker skribenten alene deres egen holdning om emnet. Hold venligst vores debatregler i tankerne hvis du ønsker at deltage i debatten.

BuildControl

1
14. maj 2008 kl. 22:48

Hvilke værktøjer bruger i til versionsstyring og buildflow? Jeg tænker her erfaring med Subversion kontra SourceSafe kontra Team Foundation Server?

CruiseControl, Subversion og MSBuild lader til at være rimelig benyttet, men hvad med Sourcesafe i den sammenhæng?

Evt. nogen med erfaring fra Team Foundation Server (Team System)

settingsDebatindstillinger
2
28. maj 2008 kl. 13:21

Vi arbejder i et Java miljø og bruger SVN, Ant og Luntbuild.

Jeg sider netop og er ved at sætte en natlig kørsel af JUnit og Cobertura (code coverage) op. Luntbuild er generelt fin at arbejde med, men lige netop på det punkt fandt jeg at deres dokumentation er direkte forkert. Det er træls!

Jeg har hørt flere gode ting om "Hudson" build serveren. Er der nogen, der har erfaringer med den?

2
29. maj 2008 kl. 18:57

Nogle af mine kollegaer har brugt Hudson og har også været rigtig glade for det - så glade, faktisk, at de også brugte den til et Ruby-projekt, hvilket den også klarede glimrende, selvom det jo egentlig er en Java-byggeserver. Den har et rigtig fint og responsivt web-UI hvor man bl.a. løbende kan holde øje med bygge-loggen, og opsætning af nye projekter er også rigtig nemt via en rar brugerflade.

Flere og flere er begyndt at bruge GIT som versionsstyringssystem. Jeg har ikke selv brugt det endnu, men hvad jeg har fået vist, ser rigtig godt ud. Det er enormt hurtigt (meget hurtigere end SVN), simpelt at bruge, og så er det jo fikst at man ikke behøver at være forbundet til firmaets netværk for at kunne lave branches. Det kunne jeg godt tænke mig at bruge næste gang jeg skal være med til at starte et projekt op :-)

2
4. juni 2008 kl. 17:44

Ole, tak for din feedback omkring Hudson. Det lyder lovende.

Mht. til GIT, så har jeg det lidt ligesom dig. Den har ligget i perifien af min "radar" i noget tid, men jeg har heller ikke prøvet at bruge GIT selv. Jeg er "vokset op" med CVS og SVN og synes især det distribuerede aspekt af GIT lyder spændende.

Det er ikke helt sjældent at vi er løbet ind i dilemaet med at have nyudviklet kode, som skal tjekkes ind i versionskontrolsystemet for at testerne kan komme til at afprøve det. Samtidig risikerer koden at forstyrrer og forurener HEAD/TRUNK, hvis det tjekkes ind med alt for mange fejl i. Dette problem kan selvfølgelig løses vha. et system af branches og merges, men det kan hurtigt blive besværligt at holde styr på i større projekter. Et distribueret versionskontrolsystem, med flere hierarkisk "sammenkædede" versionskontrol-servere virker som en tillokkende mulighed, i hvert fald i teorien.

2
21. maj 2008 kl. 19:29

Vi anvender SVN og Buildbot.

Buildbot giver en masse fleksibilitet, og vi har udviklet lidt ekstra til den, så den kører med nogle segmenterede konfigurationsfiler.

SVN er i stand til at trigger buildbot, således at den ud fra commits kan få bygget den nye version af koden.

Alt i alt synes jeg vi har en udemærket løsning, uden at den bliver for tung og besværlig at benytte.

/Søren

2
26. maj 2008 kl. 17:17

Hej Frank

Vi bruger CruiseControl.NET, Subversion og MSBuild som du også selv nævner som rimelig benyttet. Jeg synes generelt at disse produkter virker ret godt sammen. Har dog leget lidt med TeamCity fra Jetbrains på det sidste, der er et alternativ til CruiseControl.NET. Den understøtter både Subversion og Team Foundation Server. Eneste ulempe er, at den koster penge, hvis du har brug for mere end 20 brugere og 20 projekter. Den findes dog også i en open source udgave, så hvis du har et open source projekt, kan du få en enterprise licens gratis!

Jeg har også erfaringer med TFS. Versionsstyringen virker OK og kan konfigureres både som sourcesafe og subversion. Altså med og uden låsning. SourceSafe har jeg kun arbejdet lidt med, men synes ikke at det fungerer særlig godt. Men det er en smagssag, da flere af mine kolleger elsker det. Byggeserver delen i TFS virker dog stadig en anelse beta. Som bonus har TFS et ret fedt process værktøj, som integrerer med Visual Studio. Ulempen ved TFS er, at en server licens er temmelig dyr og du betaler ligeledes for hver connection til serveren, så alt i alt er det en dyr løsning.

Med hensyn til byggeteknologi, kommer du ikke udenom MSBuild. NAnt er stadig benyttet, men MSBuild ser i mine øjne ud til at vinde den krig.

Hvis jeg selv skulle sætte et nyt projekt på i dag, ville jeg vælge Subversion som versionsstyringssystem, TeamCity som byggeserver og MSBuild som byggeteknologi. Til test vil jeg benytte NUnit, men jeg er stille og rolig begyndt at acceptere MSTest som et værdigt alternativ.

/Thomas