Senest kommenterede indhold

Af Carsten Kanstrup 
Re: Genstart.

Lad være med at spilde for meget tid på Carsten, han lever i sin egen verden hvor han har sine egne naturlove

Selvfølgelig har jeg ikke mine egne naturlove. Kan du virkelig ikke finde noget mere begavet at beskylde mig for, når du ikke magter at argumentere sagligt?

og en af dem er at alle andre ved mindre end han gør.

Hvad med at feje for din egen dør først? Man kan jo bare læse din blog for at finde ud af, hvad du mener om dine egne evner og viden i forhold til andres!!!

Af Jesper Frimann 
Re: Suk..

Sådan er det... bliv registreret i det offentlige og.. så ...
Jeg har aldrig fået så mange SPAM opkald siden jeg startede eget firma og kom i CVR.

// Jesper

Af Mads Holme 
Men

Men i artiklen står der de aldrig kunne, hvilke er direkte forkert. Athlon kæmpede side om side med Intel. Athlon 64 smadrer p4, (kun konkurrence forvridende metoder holdte amd uden for), Athlon xp gav også Intel god konkurence. Selv efter core 2, kunne amd konkurrer via pris / ydelse, men her efter gik det ned af bakke...

Af Carsten Kanstrup 
Re: Genstart.

Commodore Amiga og NASA artikel... Det ser det ud til at Amiga'erne ikke kun blev brugt til display af data men også bearbejdede dem.

http://obligement.free.fr/articles_traduction/amiganasa_en.php
https://www.youtube.com/watch?v=qAPD9HA8Unw

Nemlig. Tusind tak for disse links, som jeg ikke har set før :-)

Den pågældende dansker, som jeg i sin tid hørte det fra (jeg kan stadig ikke komme på navnet), fik faktisk en rimelig høj ledende stilling hos Commodore i USA, og hvorfor skulle han fortælle løgnehistorier? Det ærgelige var bare, at Commodore's PR afdeling ganske simpelt ikke kunne se potentialet i at få den slags viden ud til offentligheden. I stedet "solgte" de kun Amigaen som "Verdens vildeste spillecomputer", og dermed begik de reelt set selvmord. Jeg tror godt de kunne have fået en stor del af automationsmarkedet og måske også kontorsiden. Dengang IBM med deres PC stadig skrev ud på en nåleskriver fra DOS, kørte jeg fuld Desktop Publishing til en Postscript LED-printer fra Amigaen; men den blev alligevel ikke opfattet som "seriøs" :-(

Af Carsten Kanstrup 
Re: Genstart.

Hvordan ved du, at andre ikke går grundigt tilværks?

Så ville bl.a. Actel, der lavede FPGA'en, ikke have valgt en gate-implementering, der kan generere glitches, og de ville have indset, at alle 16 ud af 16 gatemuligheder i ACT 1 kunne udnyttes i stedet for 12.

Jeg har fra mit eget virke flere eksempler på, at kredsløb kan virke i én version, men fejle i næste version ved få rettelser et helt andet sted, fordi kredsen så routes lidt forskelligt - og det på trods af, at jeg er meget opmærksom på problemerne.

Hvis du designer et kredsløb således, at ændringer et helt andet sted (i ikke relaterende kredsløb) vil få dit kredsløb til at holde op med at virke, så må det være en fejl i dit design da der tydeligvis er mulighed for at der kan opstår en race condition.

Netop, og derfor måtte selv en 2-deler, som jeg ellers havde anset for sikker, redesignes til dual-phase clock. Race condition opstod netop pga. forskelle i routing af det samme kredsløb. Man skal stort set helt ned på transistorniveau, hvis man vil have fuld sikkerhed, og ingen steder kan man tillade sig at "slappe lidt af".

Det kan sikres med et globalt low-skew clocknetværk (synkront design) eller ved en fælles metalisering i en ASIC; men ingen af de muligheder har man ved asynkront design i en FPGA. Her er en dual-phase clock en mulighed, da den giver en pause, hvor både master og slave er lukket samtidig i en (længere) periode

I øvrigt så kan jeg ikke se det giver mening, at påstå at du designer asynkrone kredsløb og samtidig bruger en dual phase clock fordi det jo netop gør at kredsløbet bliver synkront (synkronisere til din dual phase clock).

Man kan altid diskutere betegnelser; men jeg bruger dem, du også vil finde i en databog for logikkredse. Når jeg f.eks. snakker om en asynkron deler eller delerkæde kontra en synkron deler eller delerkæde, er den asynkrone typisk udformet så ét trin clocker det næste. I mit tilfælde vil hvert trin dog typisk dele med 4 eller 5 i stedet for 2, da det sparer på kredsløbet til at generere dual-phase clock til det næste trin. Ved synkront design vil samtlige clockindgange i hele delerkæden have én fælles clock, og de enkelte trin styres så af et enable netværk, der bliver større og større for hvert trin, hvilket kræver rigtig mange gates ved store deleforhold.

Af Finn Glamhøj 
Re: Genstart.

Finn,

Lad være med at spilde for meget tid på Carsten

Det lyder som et godt råd – et jeg bestemt vil tage til efterretning.

Af Sune Marcher 
Re: EB....

Det havde de f.eks dengang de rullede den nuværende 64 bit arkitektur ud, mens Intel prøvede at stoppe deres "Itanic" misfoster ned i halsen på kunderne ?


Men så kom Intel med Core2 arkitekturen, og steamrollede AMD. Det var vist i 2006 - hvilket sådan set passer ganske godt med Patricks "når jeg tænker 10 år tilbage" :-)

Af Claus Breum 
Re: Censur?

Samme her 😀

Af Mikkel Lund 
Re: Sprogforbistring

Måske du kunne lade perfiditeterne ligge en stund og i stedet indvie mig i konspirationens sande omfang?

Af Kim Achton 
Re: Hvordan beviser man det uden 3 part?

Hej Jørgen,
Beklager det lidt sene svar.

Når du underskriver med esignatur, bliver din underskrift gemt direkte i et dokument kaldet en PAdES-fil.
Kort fortalt betyder det, at man til enhver tid, kan se underskriften i dokumentet.

Underskriften er udbudt af NemID og det er altså dem, der sørger for underskriftens validitet.
Opstår der tvivl om, hvorvidt en underskrift er gyldig, er det altså NemID's ansvar at slå personen op i deres system. Her kan de se, hvorvidt denne person har skrevet under eller ej.

Derfor kan et dokument altid valideres - også i tilfælde af en eventuel konkurs.

Venlig hilsen,

Kim Achton
Marketing Manager // esignatur

Af Johan Færch 
Re: Censur?

DuckDuckGo here we come!

Af Peter Rosenberg 
Re: De skiftede cartridge

De skiftede cartridge


Er der ikke netværksadgang til C64'ere, på noget tidspunkt i 'togets' life-cycle ?

Går udfra jeg ikke er udsat for satire - jeg ér blåøjet, men går ud fra man ikke laver det nye signalnet med Commodore 64... ;-)

Af Mogens Hansen 
Re: EB....

Har de? Når jeg tænker 10 år tilbage kan jeg ikke huske en gang hvor AMD har haft den hurtigste CPU?


I 200x var det i hvert fald AMD man købte, hvis man prioriterede heltals-regnekraft. Der fik man betydeligt mere pr. kr. og MHz.

Af Poul-Henning Kamp 
Re: EB....

Har de? Når jeg tænker 10 år tilbage kan jeg ikke huske en gang hvor AMD har haft den hurtigste CPU?

Det havde de f.eks dengang de rullede den nuværende 64 bit arkitektur ud, mens Intel prøvede at stoppe deres "Itanic" misfoster ned i halsen på kunderne ?

Af David Konrad 
Re: Hvis jeg havde tiden ville jeg vælge samme tilgang

Med "samlet repo" menes blot at alle komponenter ligger samlet i eet repo, som f.eks denne indledende øvelse (gætter jeg), altså forkede versioner af de brugte open source komponenter sammen med versionerede udgaver af egenudviklet backend og frontend.

Det sikrer maksimal kontrol over et hvilket som helst delelement, og dermed også over afhængigheder og kompatibilitet. Med et CMS/CMP er man mere eller mindre prisgivet udgiverens luner, og t.ex rettelse af et sikkerhedshul i eet 3parts plugin foretages kun ift bestemte versioner af "kernen", så man må opgradere, selvom andre komponenter/plugins ikke understøtter den nye version, og man derfor ender i deadlock lignende valg.

CMS “plugin” versionerne af de populære OS-komponenter lader også ofte meget tilbage at ønske. Typisk er et CMS plugin en “wrapper” for noget allerede populær client JS / jQuery, eller backend PHP/node/ruby/python, så det nemt kan “installeres” i f.eks wordpress. Men der er få (udviklere) om nogen, der aktivt vedligeholder, og typisk er pluginnet ikke uptodate ift bleeding edge versionen på github, og kun halvdelen af funktionaliteten bruges eller eksponeres; dvs du ender op med et subset udelukkende fordi du kører f.eks Drupal. Altså et ringere produkt i en sort boks blot fordi man håber t.ex Wordpress har en “hurtigere læringskurve”, lige indtil man opdager hvor bevidst obfuscated Wordpress egentlig er (i hvert fald sidst jeg tjekkede) og hvor meget spildtid der går på at reverse-engineere dårligt programmerede “plugins”.

Zetlands legoklods-metode er imho den helt rigtige, og sådan alle burde gøre! Det er langt hurtigere at sætte sig ind i de "rene" OS-komponenter og så simpelthen cherrypicke det bedste ift funktionalitet og lækkerhed, ikke ift hvor godt en anden nu har porteret til Umbraco (som jeg i øvrigt ikke kender i praksis). Jeg kan ikke vide det med sikkerhed, men jeg tror langt de fleste forfalder til et CMS alene pga CRUD. I virkeligheden ønsker folk ikke et CMS, de ønsker en out of the box CRUD skabelon som et starting point, og det har CMS’erne - desværre betales den sparede 1-2 dags arbejde med en meget høj pris: For evigt fanget af CMS’ets begrænsninger - med mindre man investerer dyrt i noget virkelig skræddersyet, og så kunne man lige så godt have gjort det rigtigt fra starten.

Også rent forretningmæssigt er det win-win. Frem for at sidde med en masse indhold i et standard CMS der lider af knopskydningssyge, så ender man op med et stykke unik software der i sig selv udgør en ret stor immateriel værdi for virksomheden. Zetland får ikke blot et bedre system tilpasset lige præcis deres egne visioner, uden tvungne kompromiser, virksomheden bliver samtidig mere værd.

Af Patrick Moog 
Re: EB....

AMD har flere gange leveret bedre ydelse end Intel


Har de? Når jeg tænker 10 år tilbage kan jeg ikke huske en gang hvor AMD har haft den hurtigste CPU?
Måske hvis du mener ydeevne/pris eller ydeevne/watt?

Af Kenn Nielsen 
Suk..

»Inden for servicedesign taler man om, at en service kun er succesfuld, hvis den skaber værdi for alle parter – virksomheden, der leverer servicen, medarbejderne og kunderne. Vi kunne tilføje digitale komponenter til mange eksisterende services. Udfordringen er oftest ikke teknologien, men derimod at identificere de cases og konstellationer, hvor man kan skabe værdi for alle,«

Tillad mig at påpege det åbenlyse:

Udover kontant betaling, skal sundhedsvæsnets aktører således også aflønnes med personlig sygehistorik...

K

Af Mads Holme 
EB....

Den her artikel høre vist til på EB... for satan det er amatør agtigt.

"AMD har aldrig konkurreret med Intel på hverken ydeevne eller pris,"

  • Det er jo så direkte forkert.. AMD har flere gange leveret bedre ydelse end Intel, lige som de typisk også altid har kunne været med på Pris / Ydelse. Det er først med Bulldozer cpuén at det gik galt, fordi de satsede på software blev optimeret til flere kerner, og derved ofrede IPC pr core, frem for flere cores...
Af Christian Nobel 
Re: Tredeling af magten...

Ku det ikke være en god ide at indføre den?

Jo, og så meget gerne også en forfatningsdomstol, så politikerne ikke frit kan spille hasard med vores demokrati.

Af Richard Foersom 
Servicemanual

Det burde være et lovkrav at servicemanual for et produkt blev frit tilgængelig (PDF fil download) inden lovpligtig garanti-periode udløber for de først solgte produkter. Så vil forbrugere have en mulighed for at vælge reparatør og ikke være tvunget til ublu monopol-priser på reparationer fra producent af produktet.

Servicemanualer er også en stor hjælp når man deltager i Repair Café.

Af Mathias Hagensen 
Søgemaskiner

Jeg tror umiddelbart Side 2 på Google er mere besøgt end Bing.

Af asbjørn jensen 
Nem ID / e-Box til firmaer

Det var da et skridt på vejen. Myndighederne er i konflikt med sig selv.
I mit lille enkeltmandsfirma får jeg at vide at jeg kan bruge de "private" adgange fra nogle myndigheder, hvorimod andre ( andre dele af samme org) siger at jeg skal have separate

Af Christian Nobel 
Re: 6 zoner.

Beklager at jeg opfattede din første kommentar i artiklens kontekst.

Fair nok.

Problemet er at jeg har prøvet at søge vidt og bredt, men der ret uigennemskueligt, hvorfor jeg tænkte at jeg kunne smide spørgsmålet på banen her.

Som sagt, jeg har kun en fornemmelse af at der er noget der ikke stemmer overens, men man har jo ikke en kinamands chance for at få det hverken af- eller bekræftet.

Af Erik Jensen 
Re: 6 zoner.

Jeg misforstod dine kommentar. Da artiklen omhandler det nye takst-zone-system, troede jeg fejlagtigt, at din kommentar også gik på prisændringerne i dette. Kan se, at du taler om noget helt andet nemlig takststigningsloftet. Beklager at jeg opfattede din første kommentar i artiklens kontekst.

Af paw madsen 
Wow

Den her arktikel er så fyldt med fejl det er utroligt at den overhovedet er på version2 ?

Af Bjarne Pedersen 
10nm

Men hvornår kommer Intel på 10nm i deres CPU'er? Dem AMD konkurrerer med kører da også 14nm...

Af Christian Nobel 
Re: 6 zoner.

Man har aldrig påstået, at det vil gå i 0 for hovedparten. Man har derimod sagt, at 4% af alle rejser vil opleve stigninger over 5%

Det er politisk udmeldt at taksterne ikke må stige i 2017:

https://www.trafikstyrelsen.dk/DA/Kollektiv-Trafik/Koordinering-af-kolle...

Det er selvfølgelig en gennemsnitsbetragtning, men det er den jeg anfægter, for det lader umiddelbart til det ikke holder vand

Af Erik Jensen 
Re: 6 zoner.

Man har aldrig påstået, at det vil gå i 0 for hovedparten. Man har derimod sagt, at 4% af alle rejser vil opleve stigninger over 5%

https://www.moviatrafik.dk/om-os/videncenter-movia/takstharmonisering

Af Lars Tørnes Hansen 
Re: Er "færdigpakkede" CMS virkelig så fjendtlige?

Enig med dig om WordPress.

For nogle år siden skrottede jeg WordPress på grund af de evindelig mængder af sikkerhedsfejl osm hurtigst muligt skalle lappes.
Jeg droppede derfor WordPress til fordel for et simpl HTML+CSS website fordi at det var faktisk kun det jeg havde brug.

Kommentarer lå på et andet website hvor emnet for web siden var relevant.

Websitet er på GitHub Pages, og jeg bruger en ekstremt hurtig static web page generator der hedder Hugo: http://gohugo.io/

En anden fordel er selvfølgelig at HTML+CSS websites kan hostes hvor som helst, og virker efter en DNS opdatering.