Senest kommenterede indhold

Af Peter Stricker 
Re: God forklaring...

Fiber er i øvrigt noget fanden har skabt


Det har vel så været på en af hans gode dage, trods de ulemper du nævner.

Af Baldur Norddahl 
Re: God forklaring...

Telekabler skal ligge i min. 45 cm dybde....

Det er der ikke nogen lov der siger. Det betragtes som standard på offentlig vej men på egen grund kan du gøre hvad der passer dig. Eksempelvis bliver folk ofte selv bedt om at grave deres kabel TV coax ned, med det resultat at det højest ligger 10-20 cm nede eller ligefrem ligger på overfladen. Det er der ikke noget ulovligt ved.

Den primære årsag til at følge anbefalingerne og få det 45 cm ned er at der er færre overgravninger hvis du ligger i den forventede dybde.

Fiber er i øvrigt noget fanden har skabt da det ikke kan findes med en kabel søger og er for småt til en jordradar. Samtidig er det noget af det dyreste at grave over.

Af Arkaan El Gaber 
Af Peter Stricker 
Re: Fyr ham

Jo da. Hvis alle andre gør det samtidig, så har jeg ikke noget problem med også at gøre det.


Her er jeg for en gangs skyld enig med dig. Selvfølgelig skal du kunne stille betingelser for brugen af dine personlige oplysninger. Det manglede da bare.

Af Hans Nielsen 
Re: Fyr ham

Næ nej. At fravælge (nødvendige) tand-/lægebesøg bare fordi man frygter


Nu er det hvis kun tandlægerne som mener at tandlægebesøg er livsvigtige. De fleste mennesker, med normale gener. som børster og passer deres tænder og ellers spiser/drikker fornuftigt får ikke huller i tænderne. Hvis eller man får opdraget ungerne til at passe på deres tænder. Så kan man man, og bør vel også have også lov til det på ens børns vegne at mene, at besøg ved tandlægen, før der kommer blivende tænder er unødvendigt.

"Mnjah ... det kan også bare skyldes, at det du skriver er åndsvagt."
Det synes de hvis også winston churchill var i mange år. Når det kommer fra offentlig personage i disse tider. Så er det nærmest en hæders bemærkning. Men hvis det var åndssvagt, så burde det vel være nemt at svare på, eller at skyde ned. Jeg tror mere, at det mangel på få valide argumenter, og en meget dårlig sag.

"
"Men hvis viden og overvågning ikke er så farlig. At vi alle sammen kan stole på systemet Og DU intet har at skjule. Kan du så ikke lægge oplysninger fra dit erhvervslivs frem.
"
Jo da. Hvis alle andre gør det samtidig, så har jeg ikke noget problem med også at gøre det."

Hvorfor skulle JEG og alle andre de. JEG har noget jeg ikke bryder mig om kommer frem. samt JEG går ind for privatlivets fred sammen med retten til et privatliv. Men ud fra dine udtalelser og holdninger synes jeg ikke du gør det samme.

Så hvis du mener at du har retten til et privatliv, hvad du jo antyder, når du kun vil lægge alle tingene frem, når vi alle andre gør det samme.
Selv om det er lige det i er ved nu. At lægge alt frem, til offentligt skue om os alle sammen. Lige så snart i bliver hacket første gang. hvis i ikke allerede er det, eller i selv aflevere det på den kinesiske ambassade.

Det synes jeg virker som en personage med rigtigt meget moral, sådan cirka det dobbelte af os andre.

Af Hans Nielsen 
Re: Det farlige og tåbelige ved Licenser og firmware.

Hvilket problem ser du i at bruge Cisco eller udstyr fra andre store fabrikanter, selv om at udstyret er EOL hvis ikke det er direkte forbundet til dit WAN og bag en FW


Hvis vi snakker firewall og netværksudstyr, så er det jo intet værd, med kendte sikkerhedshuller, som ikke er lukket.
Desuden skal der, som jeg også skriver, købes meget dyre licenser hvis man skal have adgang til fejlrettelserne.

Mener dog at HP er en undtagelse fra denne "forbryderiske" adfærd. - At sælge udstyr med halvfærdigt og fejlfyldt software, og bagefter tage sig meget dyrt betalt, for at rette huller og lave det rigtigt.

Af Kenn Nielsen 
Re: Statsligt Objekt Storage

Nyt akronym:
SOS : Statsligt Objekt Storage
Fedt !

Men det lyder lidt for simpelt til at man kan banke prisen nok op , så der også er råd til uddannelse på eksotiske steder osv....

K

Af Joakim Ditlevesen 
Re: Fyr ham

Det må vel være ok for også dig, vi vil jo ikke have usel ledere og ansatte i det offentlige.

Helt fint med mig.

Nu er manglede oplysnings pligt/lyst = usle forældre

Næ nej. At fravælge (nødvendige) tand-/lægebesøg bare fordi man frygter, hvad det kan medføre af registreringer, er tegn på usle forældre. Hvis du vægter disinformation højere end dit barns ve og vel, så skal du prompte fratages retten til at have børn.

Men hvis viden og overvågning ikke er så farlig. At vi alle sammen kan stole på systemet Og DU intet har at skjule. Kan du så ikke lægge oplysninger fra dit erhvervslivs frem.

Jo da. Hvis alle andre gør det samtidig, så har jeg ikke noget problem med også at gøre det.

OBS. Hvis du synes det er svært at komme modargumenter, eller forsvare sig mod sådanne påstand. Så er det fordi du har meget få valide argumenter og en meget dårlig sag.

Mnjah ... det kan også bare skyldes, at det du skriver er åndsvagt.

Af Finn Christensen 
Ja, hvor vi tramper løs uden fremdrift

Den Nationale Strategi for cyber- og informationssikkerhed.... men den evolutionære tilgang funderet i eksisterende metoder og processer og baseret på en antagelse om, at vi i Danmark selv kan løfte denne opgave i staten med de begrænsede kompetencer, er utopisk.

Jeg kan kun, som Hans Nielsen Torsdag, 17. maj 2018, se Frank Mogensens indlæg som inserat(reklame).

De 233 mio. kr. om året er et 0 for lidt[1]. Mange år tilbage brugte jeg her i v2 beløbet xx mia i efterslæb - da vi aldrig fik sikret og opdateret ansatte/programmer/data tilstrækkeligt undervejs i digitaliseringsrusen .

At hælde samfundets data + manglende datasikkerhed op i skyen(Cloud), er som tisse i bukserne , da det efter få år blot skaber en flodbølge af ulykker, som ingen derefter kan kontrollerer.

Vi har i landet både mandskab samt viden, ikke begrænsede kompetencer (men den er spredt), der for en gangs skyld kunne samles og blive brugt målrettet, samt kan over de næste X år rydde det værste af vejen. Det gør [1] ikke.

Indtil nu - maj 2018 - gik tiden kun med at bygge simple voldgrave og portnerboliger med primitiv adgangskontrol - så viljen eksister endnu ikke[1]. Vi mangler stadig skandalen over alle ;), der gør meget meget ondt, således vælgerhavet bliver vækket og opmærksom.

De 179 stakler på tinge bliver fastholdt i troen på, at dit og dat er den hellige gral, der kan punktsvejse under vand, brygge kaffe og samtidig både passe børn; afslører bussemænd samt finde misbrug af offentlige ydelser, og om aftenen, når de små er puttet, så løser skyen(Cloud) og kunstig intelligens(AI) verdens konflikter inden midnat.

Hvem pokker er det, som stadig her i 2018 kan gå uantastet rundt og sælge ammestuesnak; læs: misinformerer vores folkevalgte..
- MS samt DI ?
- andre salgs- og lobbyfolk ?
- akademikergrupper, der meler egne stillinger ?

[1] Nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed er 10 gange for lidt og 10 gange for langsomt.

It-teknologi er hverken god eller dårlig, den er ufølsom som en ladeport, og venter aldrig på de politiske rigtige eller forkerte, de langsomme, de uvidende eller de dumme, samt alle digitale teknologier moser blot hastigt videre uanset konsekvenserne.

Af Cristian Ambæk 
Re: Det farlige og tåbelige ved Licenser og firmware.

Hvilket problem ser du i at bruge Cisco eller udstyr fra andre store fabrikanter, selv om at udstyret er EOL hvis ikke det er direkte forbundet til dit WAN og bag en FW?

Bare fordi at noget har en kendt sikkerhedsfejl eller er EOL betyder det ikke at udstyret ikke kan bruges.

Af Povl Hansen 
Re: Kan Facebook skrive sig ud af GDPR?

“Artikel 7, stk, 4
som ikke er nødvendige for denne tjeneste.”
Men da facebook lever at sælge data, er din data nødvendig for tjenesten

“Facebook er en kommunikationstjeneste.”
Forkert, Facebook er et Anonnence netværk,

“Behandling af personoplysninger til målrettede reklamer er ikke nødvendigt for at levere denne tjeneste.”
Forkert, Hvis du lever at sælge personlige reklamer, er personlige oplysninger nødvendige

“Der står eksplicit i GDPR, at samtykke ikke er gyldigt, hvis det præseneres med forudafkrydsede felter”

Bruger du overhoved facebook ?
Jeg gætter på Nej!
Da jeg startede Appen op for nyligt, kom der netop en masse spørgsmål, som ikke var forudkrydsede

Af Martin Jensen 
Statsligt Objekt Storage

Et antal pods, én i hvert data center for hver offentlig instans der har et datacenter, intern mpls eller sort fiber netværk, og så noget Erasure coding ud over de pods, så kunne alle offentlige skubbe data ind og deles om udgifterne. Så kan de i egen ende vælge produkter og krypto egenskaber der kræves til deres behov. Så hjælper man lokalt med at håndhæve politikker for hver bucket og sikre at f.eks. Worm fungerer. I den skala kan det gøres ret billigt med f.eks. Seagate Kinetic drives.

Når det er på plads så kan man f.eks. køre en backup af alt metode som default der gemmer i 7 dage. Så falder intet ved siden af. Der hvor man så traditionelt skabte backup, der skruer man så op for retention periode.

Af Hans Nielsen 
Re: Fyr ham

Og det vil den jo få, fordi du kan ikke gemme sig for evigt, og jeg ser helt ærligt intet problem i, at så usle forældre ikke får lov til at ruinere deres børns fremtid yderligere


Det er her jeg mener det slår helt klik for dig, og du enten må have en eller anden brist i din moral eller etik. Eller din personlig/foretningsmæsige agenda er vigtiger for dig, end basale mennekse rettigheder.

Nu er manglede oplysnings pligt/lyst = usle forældre

Det lyder mistænkelig som tanker og ideer, vi har hørt før ? *

Hvis det er nogle som er usle, så er det forkæmperen for et sådan udemokratisk system ,som skal trækkes ned over hovedet på os alle sammen.

Normalt siger man at diskussionen stopper når NASP kortet trækkes. Men det mener jeg ikke. Fordi vi lige så stille er på vej mod et sådan samfund. Hvor vi alle overvåges i vores færden 24/7 Så alle kan kaldes terrorister eller medløbere hvis det er bekvemt. Hvor ensretning af hele samfundet er vigtigt, og hvor brug af ytringsfriheden, eller bare retten til at vælge selv ikke længere er tilstede.
Det sælges som, for vores alle sammens bedste, selv om det kun er kapitalens, magthavers, beslutningstagerne og systemes bedste.

Hvor er forskellen på den manglende deltagelse i Hitler Jugend , grundlaget for mistænkeliggørelse af hele familien, og tvangsfjernelse af barnet, så de kan bliver opdraget rigtige, med de rigtige idealer. Og det samme tvangsfjernelse kommer på tale, når man ikke vælger at deltage i samfundet, på samme præmisser som andre. Måske af samme grund som ikke deltagelse i Hitler Jugend, da de ser det totalitær samfund, hvor anderledes tækende skal fjernes komme lige så stille snigende ind.

Men hvis viden og overvågning ikke er så farlig. At vi alle sammen kan stole på systemet Og DU intet har at skjule. Kan du så ikke lægge oplysninger fra dit erhvervslivs frem.

Kan du så ikke lægge alle din lønsedler, dine kalender, kørselsruter, job, bestyrelse og tillidsposter og kontaktpersoner og mødereferater fra det sidste år frem. Ikke at du behøves at gøre det selv. Det kan sikkert findes og købes for under 50 kr. på nettet ?

.*
"Deltagelse i Hitlerjugend var i princippet frivilligt indtil 1939,

"Schirach skaffede sig adgang til de kommunale adressekartoteker og sendte brev ud til alle tyske forældre til børn født i 1926

" for første gang blev alle drenge født i et bestemt år nu automatisk indmeldt i Hitlerjugend.

"De, som nægtede, fik en hård medfart.

OBS. Hvis du synes det er svært at komme modargumenter, eller forsvare sig mod sådanne påstand. Så er det fordi du har meget få valide argumenter og en meget dårlig sag.

Af Hans Nielsen 
Hvad med google ?

Har funderet. Måske Jesper Lund fra Formand, IT-Politisk Forening kan hjæpe.

Hvad med Google og deres platform på Android, google play ?

Har de ikke et ansvar for at de programmer vi kan tilgå som Europærer overholder GDPR. Så Kinesiske applikationer til diverse smart IOT eller lommelygte aplication med krav om adgang til Kontaktpersoner, må vel være en saga efter den 25 Maj 2018. Eller så risikere de vel som 3 part, eller ansvarlig for platformen at blive straffet ?

Så enten må de se at få ryddet gevaldigt op i deres store. eller risikere en bøde ?

Formoder også at Sony, Samsung og de andre telefon producenter, som så gerne vil lave deres egne stores og sælge software. Får krav om email, registrering og adgang til telefonen fjernet fra deres software ?

Microsoft må også være betænkelig, ved den malware som de levere deres produkter med, især når vi taler opdatering ?

Af Martin J. Ernst 
Re: Kan Facebook skrive sig ud af GDPR?

Vil dette påvirke Facebook's aktiekurs? Igen: time will show..

Allerførst 1000 tak for et godt indspark i debatten, som har en faglig tyngde, der får mit indlæg til at lige en tynd kop te. Respekt for substansen!

Hvis man skal trække summen af kardemomme ud af dit indlæg, så inkl. GDPR en række lovgivningsmæssige teknikker konstitueret til at at ændre Facebooks forretningsmodel. Men som du selv skriver det, så er det en mindre del af Facebooks forretning (Europa som andrager 15%), som kan blive påvirket. Det bestyrker mig I at GDPR blot bliver en krusning i Facebook havet.

Monsteret har så mange muligheder for at omgå dette - bl.a. ved at flytte det fra Irland, så "skaderne" begrænses. Det kan også være at man inkluderer de 4% (bøden), som en driftsomkostning, da marked forsat vurderes som lukrativt. De laver vel en konstruktion, som gør, at det er kun 4% af den europæiske omsætning, som kommer i spil, når bøden fastsættes.

Dermed bliver mit postulat, at aktiekursen bliver holdt i det høje niveau. Dette er underbygget af aktieanalytikerne, som i overvejen grad har "køb" som anbefaling, samt et kursmål, som ligger højere end nuværende niveau. GDPR = ingen påvirkning. Uetiske forretningsmodeller bliver understøttet af investorerne, så længe der er gevinst i sigte.

Derfor tænker jeg, at GDPR skal støttes op af en eller anden form for moral og etik hos investorerne, hvis det skal have en effekt på et monster som Facebook. Det kommer nok aldrig til at ske - og det bliver nemmere at få alle til at tro på julemanden (som vist nok i mange versioner har en Facebook-profil).

Af Hans Nielsen 
Re: Åbne standarter

På Sjælland har de fjernet rigtig mange af alle de gamle programmer og erstattet dem med et stort.


Det er nok her kæden for rigtigt ryger af. One size fit all :-)

Men det er nok fordi NPM og Djøfer har haft mere magt, i noget længere tid på Sjælland. Så deres nye system har ikke være baseret på at hjælpe det operative personale men at give bedre underretning til ledelse.

Noget som så heller ikke virker! - For Så burde de jo kunne nemt fortælle hvor meget mindre de laver, og hvor meget mere personale de bruger. Samt hvad det har kostet per øre, i hvor lang tid, efter de har indført det nye Epic system ?

Ser ud til at Region Syd måde at tilgå systemet, med en fælles data platform, synes langt fornuftigere. Men det må tiden da vise.

Jeg vil dog som borger på Sjæland være lidt betænkeligt ved sagen. Hvis ikke man efter 2-3 år er oppe på samme "produktion". Så bør systemet udskiftes hurtigst mulig. Selv en udgift på 4-5 Milliarder yderligere er jo ingenting, i forhold til et offentligt sundhedssystem, for halvdelen af Danmark.Der halter, på grund af noget software.

Hvis man tager konsekvensen ved et fejlkøb, og skifter til samme system som næsten resten af landet. Så bør vi som land tage fuldt ejerskab. Med krav om helt åben standarder, og frit software under en Open Source Licens. Om ikke andet , ved at købe Systematics. Med tanke på de 500 mennesker der sidder der og udvikler et helt system. Mod de snart 400 der sidder på Sjælland og RETTER i et bestående system.

Af Martin J. Ernst 
Re: Ikke sandsynligt

Den dag ender måske med at blive en mærkedag fremover, så den ikke kun er håndklædedag (ved du hvor dit håndklæde er?)

Jeg kan kun håbe på det bliver en mærkedag, men jeg tror desværre, at de det er de små butikker, som har mest bøvl med GDPR end det vil væe for en spiller som Facebook. Det er derfor min tvivl.

Og så har du lige introduceret mig til "håndklædedag". Burde være mere fan af Douglas Adams. Tak for det ,-).

Af Hans Nielsen 
Re: Fyr ham

jeg ser helt ærligt intet problem i, at så usle forældre ikke får lov til at ruinere deres børns fremtid yderligere.


Og jeg ser ingen problem i at man fyre offentligt ansatte, eller fjerner tilskud til organisationer, hvis deres interesser ikke tjener samfundet som et hele.
Udover langt nemmere fyring af offentlige ansatte, herunder især ledelse. Så bør der også indføres fængselsstraf til ledelse, som har problemer med gentagne brud på datahåndtering og sikkerheden. Samt en direkte fyring af sådan med fjernelse af pension og bonus.

Det må vel være ok for også dig, vi vil jo ikke have usel ledere og ansatte i det offentlige. Og i kan ikke gemme jer for evigt.

Om ikke andet så efter en blodig revolution :-)

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Åbne standarter

Tak for uddybning, Joe Sørensen.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Almindelig debatpli ...

... og det gør du ved at lyve, opsætte stråmænd og gå efter manden i stedet for bolden. Flot arbejde!


Dokumenter venligst - alle tre påstande....

Din måde at agere på er i kategorien "paranoid". Det er slet ikke til debat.


Som alt andet i din verden ikke er til debat. Ethvert uddybende spørgsmål opfattes som "personangreb"...

Et af mange eksemple på mørklægning af anvendelsen af vore private data fra en nylig aktindsigtsanmodning:

"Der gives afslag på aktindsigt i følgende med henvisning til offentlighedslovens § 24
om ministerbetjeningsdokumenter ”Oversigt over forskningsprojekter optaget på SSIs fællesanmedelse (forskning og statistik)_SUM_160117, med dokumentnummer 278639....(...)
Ministeriet har undtaget en række interne arbejdsdokumenter fra aktindsigt. Det drejer sig om:
4.5 Modernisering af it-sikkerhedsstandarder i sundhedsvæsenet 27102017, med dokumentnummer 464850
Bilag 2 Samlede baggrundspapirer til indsatser, med dokumentnummer 465285.
Ministeriet har endvidere undtaget ministerbetjeningsdokumenter fra aktindsigt. Det
drejer sig om ”Oversigt over forskningsprojekter optaget på SSIs fællesanmedelse (forskning og statistik)_SUM_160117, med dokumentnummer 278639” "

Så hvad rager det os datamalkekøer, hvad vore data bruges til? Det er ikke paranoia at konstatere, at det i vid udstrækning hemmeligholdes for os - det er bare at konstatere fakta.

Nej du er ej! Du er oprigtigt interesseret i, at han bekræfter dig i din fordom om, at han må have en interessekonflikt eller på en eller anden måde have noget i klemme.


Er du tankelæser? Det bliver værre og værre...

Tåler du nu ikke din egen medicin?


Nu er det ikke "min egen medicin" - men hvor ser du, at jeg ikke tåler det? Fik du læst op på forløbet, som jeg foreslog dig? Det giver vist ikke rigtigt belæg for dine påstande.

I modsætning til dig, så ser jeg det ikke som et stort problem, at forskere og folk med forstand får lov til at sætte dagsordenen indenfor visse emner.


Nej, det er gået op for mig - hvis altså det er forskere og folk, der er enige med dig.

Jeg ser det som et langt større problem, at whitetrash uden nogen som helst form for relevant uddannelse, fyldte op med paranoide vrangforestillinger om samfundet, skal få lov til at sætte dagsordenen. Bare se på Trump i USA.


Hvem er det, der dømmer folk ude ud fra deres baggrund? "White trash uden nogen som helst form for relevant uddannelse"?.... Så hvis man ikke er forsker/it-mand indenfor sundhedsforskning, så er man åbenbart pr. defintion "White trash" og trump-tilhænger. Meget er jeg blevet beskyldt for, men aldrig Trump-tilhænger, for det kan de fleste andre godt se, at jeg absolut ikke er. Og hvis man altså i dine øjne er "white trash" (det udtryk siger en hel del om dit syn på dine medmennesker), så må man åbenbart ikke have nogen mening om, hvordan ens privatliv anvendes - man skal blande sig uden om, og lade forsker-"mafiaen" i toppen bestemme. (Og inden du beskylder mig for en stråmand her: Hvis jeg har misforstået dit synspunkt - i så fald undskylder jeg - så uddyb gerne, hvordan dit synspunkt skal forstås).

(Og for at forebygge misforståelser: NEJ! Jeg inkluder ikke alle forskere i den gruppe, jeg advarer imod. Der er masser af gode, samvittighedsfulde forskere - dem som med jævne mellemrum netop i medierne advarer imod præcist det samme, som jeg advarer imod, nemlig pengeinteressers korrumpering af forskningen - men de forskere har det rigtigt svært. Det er ikke let at få forskningsmidler med det synspunkt - ikke hvis man siger det højt, i det mindste. )

Det begynder at lyde betænkeligt meget som en form for forsker-fascisme, så du bekræfter lige præcist det, jeg blander mig i debatten for at advare imod. At der er kræfter i samfundet, der arbejder for en form for "forsker-diktatur" - og som glemmer, at det ikke bare er data, de arbejder med, men andre folks privatliv.

Af Joakim Ditlevesen 
Re: Almindelig debatpli ...

Jeg er her ikke for at være charmerende, men for at bekæmpe en farlig samfundsudvikling.

... og det gør du ved at lyve, opsætte stråmænd og gå efter manden i stedet for bolden. Flot arbejde!

Kunne det overvejes, om det at kalde folk "paranoide", når de peger på urimelige samfundsmekanismer (et godt gammelt trick, når man løber tør for argumenter - faktisk ret smigrende og underholdende) kunne falde ind under rubrikken "personangreb"?

"If it quacks like a duck, it probabaly is a duck".

Din måde at agere på er i kategorien "paranoid". Det er slet ikke til debat.

Jeg har tvært imod bedt ham uddybe sine synspunkter, fordi jeg er oprigtigt interesseret i at høre, hvad han har at sige.

Nej du er ej! Du er oprigtigt interesseret i, at han bekræfter dig i din fordom om, at han må have en interessekonflikt eller på en eller anden måde have noget i klemme. Hvis du var oprigtigt interesseret i det han har at sige, at så ville du også godtage hans ord, når han så siger, at han ikke har noget i klemme. Istedet for kører du videre i din paranoide rille, og bliver ved med at gentage beskyldningerne imod ham.

Hvordan var det nu lige med det her med personangreb? Det er vist ikke mig, der har skrevet den passage. Hvad tænker du i øvrigt på her, Joakim Ditlevsen? Du er vist ude på dybt vand efterhånden....

Tåler du nu ikke din egen medicin? Peronsangreb er på ethvert tidspunkt dårligt, og det her er selvfølgelig også udtryk for et personangreb, men løbet var allerede kørt.
I modsætning til dig, så ser jeg det ikke som et stort problem, at forskere og folk med forstand får lov til at sætte dagsordenen indenfor visse emner. Jeg ser det som et langt større problem, at whitetrash uden nogen som helst form for relevant uddannelse, fyldte op med paranoide vrangforestillinger om samfundet, skal få lov til at sætte dagsordenen. Bare se på Trump i USA.

Af Joe Sørensen 
Re: Åbne standarter

Kan dette være med til, at Epic-systemet - efter hvad jeg har læst - opleves uoverskueligt og svært at finde rundt i? At alle mulighederne, også de lige nu ikke-relevante, ligger klar, så snart man åbner SP?

Mit gæt går i en lidt anden retning.
Forskellen for ansatte i Region Syd er mindre.

I Region Syd er det kun ét eksisterende EPJ system der skal udskiftes med et andet system, som er bestilt til at gære det samme. En læge bruger kun EPJ systemet til at se hvad andre læger skriver. Det kan være fra undersøgelser hos special læger eller laboratorie svar eller tidligere indlæggelser.

Hver læge bruger forskellige systemer som andre læger ikke har adgang til. Men de har læse adgang via EPJ systemet. Alle forskellige systemer sender oplysninger til dette EPJ system. Det vil sige at hver læge bruger et hav af forskellige programmer alt efter deres specialle og alt efter hvad de laver lige nu. Og lægen kender alle disse programmer godt.
Og Region Syd ændre ikke på at det er sådan.

På Sjælland har de fjernet rigtig mange af alle de gamle programmer og erstattet dem med et stort. Hver læge har kun adgang til funktioner i programmet som han har brug for ud fra hans specialle, så det bliver mere rodet. Alle hans arbejdsrutiner er til gengæld pludselig er ændret. De 10 års erfaringer der både har været hos lægen og de forskellige leverandører af det tidligere produkt er væk og vil tage 10 år at genopbygge.

Og så skal vi også huske at Region Syd stadig kører Cosmic. De er ikke begyndt at skifte til Systematic endnu. Og vi ved jo at fremtidige systemer er fantastiske indtil de bliver taget i brug.

Af Joakim Ditlevesen 
Re: Fyr ham

Hvor en del af bekymringer er, at man fravælger behandling, eller giver misvisende oplysninger, når man er i kontakt med det offentlige. Hvis man som forældre bliver nervøs for en tvangsfjernelse. Så begynder man måske at fravælge tandlæge, vacciner, læge, børnepleje, vuggestuer, børnehaver, ....

Jamen, i så fald så kan der vel ikke herske nogen tvivl om, at en tvangsfjernelse er ok? Hvis du som forælder ikke kan varetage opgaven på en ordentlig måde, og decideret fravælger dit barns velfærd, for at ungen skal kunne fortsætte sin miscerable tilværelse sammen med dig, så vil det bare være godt, hvis kommunen får nys om det. Og det vil den jo få, fordi du kan ikke gemme sig for evigt, og jeg ser helt ærligt intet problem i, at så usle forældre ikke får lov til at ruinere deres børns fremtid yderligere.

Af Joakim Ditlevesen 
Re: Almindelig debatpli ...

Så fik vi da vist lige skabt konsensus om at vi hver især ser på folks baggrund når vi bedømmer værdien af deres udtalelser...

Alt andet ville være underligt, men en manisk besættelse af, hvem man er og hvilken baggrund man har, det er der vist kun et fåtal der besidder.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Åbne standarter

Dette betyder at brugere hos Systematic skal åbne forskellige programmer for at bruge forskellige dele imens EPIC brugere kan blive i det samme system.


Kan dette være med til, at Epic-systemet - efter hvad jeg har læst - opleves uoverskueligt og svært at finde rundt i? At alle mulighederne, også de lige nu ikke-relevante, ligger klar, så snart man åbner SP?

Rent gæt - i håb om at blive klogere.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Det store billede (var: statslig cloud?)

Mikkel Holm:

Hvis kommunen har vurderet at tiden det tager at genskabe dokumenterne (arbejdskraft), samt sandsynligheden kontra prisen for Backup af netop disse, er billigere - kan det give god mening at fravælge Backup (kalkuleret risiko). Det betyder ikke nødvendigvis at der ikke er backup for kritiske systemer.


Du lyder til at have føling med området. Skal ovenstående forstås sådan, at det er helt almindeligt, at offentlige myndigheder/institutioner af sparehensyn vælger kontrakter, der ikke inkluderer backup af borgernes data?

Af Joe Sørensen 
Åbne standarter

Uvist - jeg har endnu ikke fundet spec./grænseflader for dataudveksling. EPIC har ikke åbne standarder.[1]


Mund ikke de begge bruger OIOXML standarter til dataudveksling?
Systematic's system og alle de andre er heller ikke Open Source. Men et af forskellene er at Systematic's system samler mange uafhængige systemer imens EPIC erstatter dem. Dette betyder at brugere hos Systematic skal åbne forskellige programmer for at bruge forskellige dele imens EPIC brugere kan blive i det samme system.
Dette betyder også at Region Syd har mulighed for at smide et del system ud og erstatte det af et andet. På Sjælland kan de kun skifte delsystemer ud til andre implementeret af EPIC.

Men man kan da blot printe ud på papir, smide dem i et omslag af pap og holde det hele sammen med 2 postelastikker. Modtagende system kan så bruge OCR til indlæsning - støn ;)


Der er en hel industri der producerer Cut'n'Paste macro/robotter. Når man snakker om AI i det offentlige, så er det tit det man snakker om. Dog er det tit imellem forskellige systemer i samme region/kommune og ikke imellem dem.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: "Overarbejde"

Hvilken embedsfolk? IT sikkerheds i Danmark held og lykke.


Jeg tænkte på kantinedamen eller kontorchefen - bare en eller anden til at passe på vore data...

Heldigvis virker systemerne vist nu igen, så alle kan gå hjem og holde pinse...

close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak