Senest kommenterede indhold

Af Michael Rasmussen 
Re: Ping

Prøv at installer WireShark, så kan du analysere din trafik ACK SYNC mv. på dit netkort.

Af Michael Rasmussen 
Re: Netkvaliteten - den oversete parameter

Du glemmer QOS fra ISP'erne om de settings er korrekte i forhold til os brugere og det throughput de leverer. Med mindre jeg har overset en kommentar i dit svar. Kør evt en iPerf og test det via en pc og en smartphone,

Af Tobias Skytte 
Krypto er ikke hvidvask

Mange her går ud fra at krypto har noget med hvidvask, skatteunddragelse og ulovligheder at gøre.

Faktum er at bankerne har en sindsyg magt over befolkningen som de udøver som statens lakajer. Da WikiLeaks offentliggjorde USAs krigsforbrydelser lukkede Visa/MasteCard prompte for donationer til dem så de mistede størstedelen af deres indtægter. PayPal gjorde vist det samme. Det er helt typisk og hvis man nogensinde har læst betalingsudbyderes betingelser hvil man finde en lang række af lovlige produkter som de ikke vil have man sælger. F. eks. har jeg selv mærket det da jeg lancerede min (lovlige) VPN udbyder, først blev jeg nægtet at kunne modtage Dankort og Visa betalinger via Nets og først efter en EB journalist ringede til dem gik de med til Dankort (men ikke Visa)... Deres svar til mig var i bund og grund at de ikke kunne lide mit produkt.

Hvorfor skal en privat bank bestemme hvilke varer der skal være på hylderne?

Det er bla. derfor der er brug for et alternativ til bankerne og alm. fiat penge.

Af Tobias Skytte 
Centralisering

Meningen med internettet var at det skulle være decentralt så det kunne overleve strategiske (atom)angreb. Med den stigende centralisering oplever vi så det modsatte. En håndfuld målrettede missiler og 80% af verdens websider/services er nede.

Vi ser det samme med indholdet. I 90'erne lavede Gud og hver mand sin egen hjemmeside i ren HTML og evt lidt javascript, med webring links i bunden så man kunne finde den næste site med indhold i samme genre. Det var mangfoldigt og interessant. Nu nøjes de fleste med at oprette en generisk og steril Facebook side, som i øvrigt prompte kan lukkes ned for hvis en hvis Zuckerberg syntes man er kommet på afveje. Sørgeligt.

Af Maciej Szeliga 
Re: Badeværelset - den oversete parameter

Er jeg den eneste som lider under ringe wifi ?

Der er ikke noget som hedder "ringe WiFi"!

Det hele skyldes:

  1. oversolgte AP'ere/routere
  2. fysik - radiobølger er underlagt fysikkens love
  3. manglende viden om bygningen

Du SKAL have minimum et AP pr. rum hvis du vil have 100% ydelse og de SKAL være kabelforbundne - det er så helt op til dig om du vil have 100% ydelse i alle rum.

Du skal vide hvad der er i væggene for der er mange steder man har brugt aluminiumsfolie under træ eller gips.

Af mikkel Holm 
Re: Peering og rigtig IP

For mig er snakken om hastighed efterhånden forældet tankegang. Det gav mening, dengang forbindelserne ikke var store - men i dag hvor vi er ved at være oppe på 1Gbit, som den typiske husholdning har - vil jeg hellere tale om tilgængelighed. Og med tilgængelighed som præmis, giver det god mening at have en høj forbindelse. Forbindelsen bruges måske ikke 99,9 procent af tiden, men den 0,1 procent, er det lækkert ikke at skulle vente og være begrænset. Derfor kan jeg godt li' når en ISP tilbyder en enkelt høj forbindelse. Det giver for mig den bedste mening.

Som Yoel er inde på, burde fokus i højere grad være på kvaliteten af forbindelsen. Herunder latency, routing, stabilitet og wifi. Jeg er selv på en coax 1Gbit, og må konstatere at kvaliteten er særdeles ringe og ustabil.

Det er langt vigtigere at du har en rigtig IP og ikke deler den med andre, da du jo ikke selv bestemmer hvilken port din hjemmearbejdsplads benytter til VPN-forbindelsen. Denne lidt oversete detalje er skyld i meget besvær med VPN under COVID-19 nedlukningen

Jeg bliver lidt nysgerrig, for har ikke før hørt om krav til åbning af egne porte, for at kunne nå sin arbejdsgiveren. Hvad er det for et setup i køre med?

Af Maciej Szeliga 
Re: Netkvaliteten - den oversete parameter

Det er en forbedring på mange parametre, men jeg har stadig dårlig WiFi-dækning på mit badeværelse

...men det er jo et "lokalt" problem hos slutbrugeren som ikke kan fikses af noget uden for slutbrugerens bopæl.

Kommentar til: Moore's lov er bagud
Af Poul-Henning Kamp 
Re: Argumenter for?

Men, jeg kan kun opfordre til, at alle dem der laver floating point units, laver dem så de altid udregner præcisionen, og ikke giver flere digits end resultaterne holder.

Og hvordan forestiller du dig at floating-point units skal vide hvor mange betydende ciffre der er når jeg giver den tallet 0x1.9333333333333p+2 ?

Af Malthe Høj-Sunesen 
Re: Ping

20 Mbps med lav pingtid er hurtigere end 200 Mbps med høj pingtid, når der surfes eller games, 1000Mbps med pingtider på over 5 ms er ulideligt langsomt, når der skal åbnes websider, og når fotogalleriet skal uploads til skyen.

Min ping til version2.dk er på ca. 11 ms. Microsoft.com er på ca. 15 ms. Akamai.com rammer ca. 13 ms. Både Microsoft.com og Akamai svarer fra akamaiedge.com, men fra to forskellige noder.

Hvis jeg henter SSMS fra Microsoft (642 MB) bliver den hentet på ca. 8 sekunder. Det giver en downloadhastighed på 642 Mbps. Jeg betaler for 1 Gbps. Jeg har kablet op med Cat 6 og indkøbet særskilt router og switch så udbyder modem skal lave så lidt som muligt - og finurligt nok kan udbyders egen hastighedstest ikke komme lige så højt op (den topper på 440 Mbps). Generelt er problemet med 1 Gbps at destinationerne sjældent kan følge med; Ubuntu giver f.eks. 25 Mbps.

Når du siger at ping-tiden betyder så meget, så er det helt korrekt - hvis altså TCP var synkront og serielt. Men TCP er asynkront og kan sagtens vente på at få et svar. Se f.eks. IPoAC eller snowmobile for eksempler på dataoverførsler som har ekstremt høj latency, men hvor throughput er helt uafhængig af latency. Afsender sender med andre ord sine TCP-pakker som afsenderen lyster og forventer så et svar på et tidspunkt.

Ping-tiden betyder meget mere for her-og-nu-aktioner (f.eks. online spil) end at browse og se film/serier online. Up- og download er så godt som ligeglade med ping-tiden; det render nedenunder og passer sig selv. Dit throughput (hastighed) er grundlæggende afkoblet fra din latency (ping).

Jeg tror i højere grad du har været ramt af dårlig hardware end "lange" pingtider. Hvis DNS svarer langsomt er det ligegyldigt om du har hurtig download, og absurd svært at bevise. Jeg oplevede at min tidligere udbyders modem fik et problem med DNS og jeg havde svartider på over 4 sekunder - for hver adresse som skulle oversættes. Dét var ulideligt. Heldigvis havde jeg en boks fra SamKnows som kunne påvise en pludselig og ekstrem forøgelse i DNS-tid, men det krævede stadig 3 telefonopkald og skærmprint før udbyder sendte en ny router - routeren kunne fint pinges og throughput var også som forventet, så det så ikke ud til at noget var galt.

Bemærk i øvrigt at du skal måle ping til din destination, ikke til din router eller ISPens gateway. Hvis din ping er 1 ms, så måler du generelt indenfor lokalnetværket. Hvis din ping er 3 ms så er din destination op til 500 miles væk. Og hvis du pinger skal du huske på, at ICMP af de fleste carriers ikke prioriteres specielt højt og godt kan få lov til at vente i bunden af en kø.

Af Palle Hansen 
Re: Latency, stabilitet og MESH backhaul

Fiber byder på en væsentlig forbedring i latency

For lige at forsvare coax: Der er en opdatering på vej til coax-verdenen (Low Latency DOCSIS), som vil forbedre både latency og jitter for latency-følsom trafik.

Af Gert Madsen 
Re: Billedlegitimation

Nå ja så har svenskerne været så smarte at sætte en stregkode bag på deres kørekort så navn, cprnummer m.m. nemt kan aflæses i butikerne når du bruger det som ID.

Det er da kun en fordel for klamme snagere.

Den omfattende registrering af detailoplysninger om vores ID, giver en stor risiko for identitetstyveri, og er jo oplagt et privatlivsproblem.

Af Steen Thomassen 
Re: Billedlegitimation

Må lige sige at det svenske ID kort er for ALLE der har et svensk person nummer, altså ikke noget med statsborger eller ej. Desuden hvad brug har vi egentlig for sundhedskortet? Andet er at et dansk kørekort netop ikke kan bruges som ID i stedet for pas da det ikke siger noget om statsborgerskab..

Der er 2 ID kort i Sverige: En fra Skatteverket som alle i Sverige kan få, men som ikke kan bruges til rejser. Det er som det danske Legitimationskort. Derudover har de et national ID kort, som politiet udsteder, som kan bruges til rejser og kun til egne statsborgere. Det sidste har vi ikke i Danmark (som en de få lande i EU/EØS område - sammen med Irland og Island)

Af Jesper Jepsen 
Re: Billedlegitimation

Må lige sige at det svenske ID kort er for ALLE der har et svensk person nummer, altså ikke noget med statsborger eller ej. Desuden hvad brug har vi egentlig for sundhedskortet? Andet er at et dansk kørekort netop ikke kan bruges som ID i stedet for pas da det ikke siger noget om statsborgerskab.. Nå ja så har svenskerne været så smarte at sætte en stregkode bag på deres kørekort så navn, cprnummer m.m. nemt kan aflæses i butikerne når du bruger det som ID.

Af Christian Nobel 
Re: Billedlegitimation

Så man kan ikke opgradere sundshedskort til ID kort.

Så kunne man lave et nyt kort, sundhedskortet er jo alligevel intet andet end det famøse CPR nummer.

Hvor der er en vilje, er der en vej.

Af Sine Mork 
Vi er ikke bedre i DK

Se eksempelvis xci.dk, hvor der efter min orientering sidder også nogle banditter - tidligere ansatte hos BAE. De laver nøjagtigt det samme, bare med sporing. Saudiske piger der kører bil kan jo hurtigt klassificeres som terrorister, hvis man spørger de rette. Deres løsning sælges også gennem deres webshop til dem der har penge. Vi er i det hele taget ret stærke på den front i danmark. Hver gang nogen nævner terror bekæmpelse inden for IT bør man i det hele taget være skeptiske (det kommer vel an på kunderne).

Af Steen Thomassen 
Af Michael Cederberg 
Re: Kan det også....

Kan det også.... ...ramme "ikke-smartphones"?

Det korte svar er ja. Hvis man kan finde en fejl i hardware eller software på en enhed der er tilsluttet internettet, så er det muligt.

Rent praktisk er det værd at huske at det er dyrt at udvikle den slags angreb. Det er således en cost-benefit analyse for NSO. Hvis en enkelt i øvrigt uinteressant person holder fast i sin SonyEricsson t68 fra 2001 så kan det givetvis ikke betale sig. Hvis det handler om Putin, Xi eller Biden ... så er det mange penge at rutte med.

Det er i øvrigt også værd at huske på at jo mere sådan et angreb bruges, jo nemmere er det at opdage. En klog virksomhed sørger således for at ganske få vigtige personer aflyttes og ikke for mange.

Analogt så ramte den oprindelige Stuxnet software kun udvalgte udvalgte mål i starten. Det var først efter 3 år hvor den blev spredt bredere at den blev opdaget.

Læren er således at hvis man er tilstrækkelig vigtig, så skal man udvikle egne værktøjer til IT sikkerhed for kommercielle produkter hjælper ikke det. Og hvis man ikke er et vigtigt mål så kan man sove godt om natten ... indtil vi ender i en krise- eller krigssituation (men det er en helt anden sag).

Kommentar til: Moore's lov er bagud
Af Jens D Madsen 
Re: Argumenter for?

Re: Argumenter for?

Hvis det er urealistisk, er det fordi at klimamodellen er useriøs.

Jamen så går du bare igang ?

Det er desværre noget andet jeg har gang i lige nu - som der nok ikke er nær så mange penge i...

Men, jeg kan kun opfordre til, at alle dem der laver floating point units, laver dem så de altid udregner præcisionen, og ikke giver flere digits end resultaterne holder.

Af Bo S. Mortensen 
Må kun bruges til at spore kriminelle og terrorister

Den israelske virksomhed (NSO) påpeger, at kunder, der vil bruge Pegasus, først skal skrive under på, at de kun vil bruge softwaren mod kriminelle og terrorister.

Godt at vide. Så har de gjort deres due dilligence.... eller noget.

De regimer der bruger softwaren til at overvåge journalister, advokater, menneskeretsaktivister o.lign. gør jo kun det de har skrevet under på at ville overholde. Under sådanne regimer ER det kriminelt at udbrede holdninger mod regimet, eller på anden måde at modarbejde regimet. Den slags unoder kan ligefrem kategoriseres som terrorisme.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Kan det også....

...ramme "ikke-smartphones"?

Af Mads Østergaard 
Re: Fiber monopol

Ha ha, er det adgangen til stofa's net du mener :-)

Af Emil Kampp 
Lav reglerne om

Hvis ikke de er tilstrækkelige til det miljø, som man ønsker i EU, kan man heldigvis lave reglerne om så de bliver passende til visionen.

Kommentar til: Moore's lov er bagud
Af Baldur Norddahl 
Re: Ulovligt men ikke sporbar

På den længere bane, vil der dukke tjeneste op som nedbryder og omgår den lovgivning som EU foreslår.

Dem der tror man kan omgå statsmagten forstår ikke at magten har mange midler til rådighed, herunder langvarige fængselsstraffe og konfiskering af formuen.

Du kan også nemt undlade at rapportere din indtægt til skat, udføre sort arbejde, stikke momsen i egen lomme og mange andre ulovlige ting. Hvordan kan staten alligevel indkradse nok midler til at drive velfærdsstaten?

Måske i kan lære lidt af hvordan man fik ram på Al Capone. Hvis de ikke kunne få nogle til at vidne imod alt det rigtige kriminelle, så fik de ham på at han ikke kunne forklare den velfærd og luksus han levede i. Ergo var han som minimum skyldig i skatteundragelse. Samme taktik bruges også imod rockere idag.

Hvis en person pludselig har købt en Tesla med noget ulovligt kryptovaluta, uden at kunne forklare hvor midlerne kommer fra, så ryger han samme vej.

Af Bo Andersen 
Re: Nyt?

Det nye er, at nu er det også gået op for Staten.

Af Jan Juul Mortensen 
Latency, stabilitet og MESH backhaul

Har fiber fra nef.dk og skiftede fra 200/200 til 1000/1000 Mbit/s. Tidligere havde jeg 120/50 og 300/50 Mbit/s fra Stofa over Coax.

Fiber byder på en væsentlig forbedring i latency og en bedre oplevelse også med henblik på stabilitet.

Men skiftet til 1000/1000 Mbit/s giver bare følelsen af at al trafik bare glider bedre også på det interne netværk. Har en række MESH enheder (7 punkter) koblet op og hovedparten er med kablet backhaul, kun et punkt har jeg ikke fået trukket kabel til endnu, men det bliver givet gjort omend det er lidt vanskeligt.

Dækningen er god også på de enkelte toiletter, i opholdsrummene og i soveværelserne. Tommelfingerreglen har været et punkt i hvert andet rum.

Af René Nielsen 
Re: brugeren er vel altid ansvarlig

bilfabrikkerne for vel ikke skylden for vanvidskørsel eller terror angreb

Den med at sammenligne med biler holder jo ikke vand.

En bil er langt mere selvstændig end det kompleks af valideringsserver, content-server, abuse-server som beskrives i Amnesty International rapporten.

Vi taler jo om hundredvis af domæner som skal sættes og linkes til ovenstående servere og hvis det NSO-talsmanden siger er rigtigt, så skal det ske pr kunde.

I mine øjne er det dybt utroværdigt at hver kunde / efterretningstjeneste sætter dette kompleks op uden brug af konsulenter fra NSO.

NSO må kende omfanget af overvågningen ligesom de må vide hvem som bliver overvåget via den support som må følge med i dette tekniske setup.

Men det er jo en måde at undgå ansvarspådragelse, ved at sammenligne med noget andet som intet har med sagen at gøre.

Af Tom Paamand 
Re: Billedlegitimation

ID kort med billede fra andre Schengen lande accepteres i Danmark

Modsat med det danske Legitimationskort, der fx ikke er gyldigt ved indrejse til Sverige. Så det er et godt argument for at købe et Knallertkørekort i stedet, for det fungerer. Jeg har dog ikke kunnet gennemskue, om forudgående teoriprøve er et krav efter lovændringen i 2013.

Af Allan S. K. Frederiksen 
Re: Billedlegitimation

Det er vel den sidste rest der er tilbage af det danske EU forbehold mod unionsborgerskabet. Så den kan man ikke bare pille ved.

Det har næppe noget med retsforbeholdene at gøre, nok mere dansk borgerne-er-til-for-os politik at gøre, samt det at pas er en kanongod skattekilde.

Korrekt, for ID kort med billede fra andre Schengen lande accepteres i Danmark. Havde vi haft billede på vores gule sygesikringsbevis, ville det også have kunne fungere som ID kort i resten af Schengen området.

Det er også lidt en gåde, hvorfor politikerne gang på gang afviser at få billede på sygesikringskortet, så det kan fungere som et egentligt ID kort.

Af René Nielsen 
Peering og rigtig IP

Som ”ejer” af en 1 GB fiberforbindelse med 10 GB firewall, mener jeg at det er spildte penge at gå over 100 Mb.

Jeg har selv 1GB men realiteten er den sidste båndbredde fra 100 MB til 1GB er spildte penge. For det er ikke ret tit at den båndbredde bliver udnyttet, da udbydere alligevel ”capper” farten ved omkring 250 MB (altså Apple, Microsoft mv.).

Bevares Sony PlayStation kan godt trække op til 850 MB om morgenen, men hvis ikke du kører GB tunge backups eller lignende, så er det ikke pengene værd at betale ekstra.

Det som kan retfærdiggøre en fiberforbindelse i stedet for noget kabel som f.eks. ADSL er højere stabilitet. For det sgu træls når forbindelsen ryger kortvarigt med ADSL og du kan starte forfra på det du arbejdede med.

Det er langt vigtigere at du har en rigtig IP og ikke deler den med andre, da du jo ikke selv bestemmer hvilken port din hjemmearbejdsplads benytter til VPN-forbindelsen. Denne lidt oversete detalje er skyld i meget besvær med VPN under COVID-19 nedlukningen

Du bestemmer heller ikke selv din peering til din arbejdsplads eller dine services som backup.

Mange ISP’ere forsøger at holde trafikken i ”eget net” så længe så muligt og kan godt finde på at sende al trafikken via en udenlandsk peering aftale for på den måde at spare et par ører pr. GB. Jeg har set hvordan Stofa for nogle år siden sendte dansk trafik til USA og retur for på denne måde at spare penge.

I realiteten er du som forbruger ”solgt til stanglakrids” for du ved ikke hvad du får, før du har fået det. Hvad er det værd med 1.000 km/t ned til motorvejen, hvis den motorvej ISP’en tilbyder svarer til hastigheden i London Rush-hour (5-10 mph)?