Senest kommenterede indhold

Af Anne-Marie Krogsbøll 
AHA!!!

"Datatilsynet vil ikke efterprøve, om Googles dataindsamling lever op til reglerne, for danskerne klager ikke."

Så det er derfor? Til tasterne, alle sammen.

Af Dave Pencroof 
Re: Du ser ikke ud over din egen næsetip HM

Yoel Caspersen
Der er ret meget du så ikke ved noget om i denne sammenhæng, som f.eks div nyheds medier der er indlæst på bla cd OG SENDT med (you guessed it) postnord, folk er fritaget E-boks bla fordi de IKKE har (kan bruge) en pc o.l. og derfor får "hjælp" fra det offentlige til at gennemgå/håndtere/effektuerer f.eks rudekuverter o.l. og de forskellige bla svagtseende/kørestolsbrugere har mere end svære ved at skulle "køre bil" for på den måde at få deres pakker hjem fra et posthus (hvor man kræves af, at kunne betjene IT udstyr for overhovedet at få et nr til postkøen) !
Så din tilbagemelding på noget af det jeg har skrevet forekommer mig yderst arrogant og tanketomt (total mangel på empati/indlevelse i andre menneskers situation) du bliver også gl en dag eller måske har du en genfejl der om X år vil gøre dig handicappet, og måske ude af stand til at klare adskellige opgaver og til den tid glad for at der er et postvæsen ANDRE har kæmpet for at stadigt består, det er jo også muligt at din partner skrider den dag du bliver handicappet, det er ret normalt i dag, hvor skal du så vende dig hen efter pårørende støtte ?
Det er som jeg skrev til HM, tilladt at TÆNKE ud over egen næsetip hr !

Af Michael Cederberg 
Re: Verden gik ikke under!

Hvis man f.eks. kunne indtaste en URL, og så svarede Google tilbage hvis den URL var banned og hvorfor. Så kunne den slags historier hurtigt lægges i graven. På den anden side kan man jo sige, at det ikke rager os andre hvorfor Natural News er blevet banned.

Det vil gøre det alt for nemt for folk som ønsker at omgå Googles "Webmaster Guidelines". Pointen er at det er deres guidelines som er "loven" og disse ændrer sig langsomt - deres metoder til detektere overtrædelser ændrer sig hurtigt. Du ville således kunne rende ind i at en overtrædelse som var "ok" (ikke blev detekteret) i sidste uge, blev fanget i denne uge. Det handler om at følge ånden i Googles guidelines.

I praksis er det umuligt for Google at lave en algoritme som finder alle overtrædelser med 100% garanti. Men de kan forfine deres algoritme hver gang de finder nye måder at omgå deres "guidelines".

Af Jonas Finnemann Jensen 
Re: Studiejobs?

IT-Sikkerhed er ikke en eftertanke, det er noget man skal tænke med når man bygger sit system. Og som man hele tiden skal have et fokus på at forbedre.

Der er nok ikke mange studie jobs under banneret "it-sikkerhed" fordi sikkerhed ofte et noget vi forbedre under normal udvikling af vores systemer.

Eksempel: Nogle af de VMs som kører continuous integration tests hos os har et HTTPS certifikat og en port åben for internettet, fordi det var sjovt at have live test-logs i den webapp der viser test resultater.
Fra et sikkerheds synspunkt har det nogle svagheder; det ville nok være rart at have alle maskiner bag en firewall. Så når nu vi vil have live-logs fra bare-metal test maskiner, er det tanken at live-logs skal kører over en proxy. Det projekt har jeg faktisk foreslået til gsoc i år; jeg har allerede interesse fra et par kvalificerede studerende, men der er mange andre projekt forslag at kigge på.

Med hensyn til studie job så er det imorgen at Google offentliggør hvilke organisationer der bliver medtaget i Google Summer of Code 2017. Så næste uge er et rigtig godt tidspunkt at snakke med potentielle mentors; indsende små patches, etc.

Der er iøvrigt yderligere mulighed for kvinder og visse minoriteter gennem gnome.org/outreachy. Da programmet kun er tilgængeligt for visse underrepræsenterede minoriteter (heriblandt kvinder) er muligheder desvære ofte overset.


Tip: Studerende med en smule på CV'et bør kigge på internships hos store internationale software virksomheder. Det er ikke helt nemt at få et internship, men lønnen er god, derudover er rejse, visum og logi ofte dækket. Der er mange muligheder udenfor Danmark.

Af Thomas Adams 
PostNord er underlagt gamle regler og love.

Problemet med PostNord (Danmark) er jo i bund og grund at de forsat er tvunget til at gøre nogle ting som de selv har skrevet under på for 100 år siden.
De SKAL håndtere og levere små breve. Så vidt jeg husker er de faktisk stadig de eneste der må dette. Eller også er der ingen andre der gider love at de kan levere et brev fra Skagen til Gedser for 25kr. De skal omdele posten X antal dage om ugen. Istedet for at køre med fyldte biler kan de risikere at skulle en hel rute igennem med deres reklamer og 1-2 breve.
De bruger ufatteligt mange resourcer på logistik hver eneste dag, selvom noget af det sagtens kunne vente en dag uden at man som privat person kunne mærke noget til det. Men så længe de ikke kan få lov til at ændre hvor ofte de må omdele f.eks. på landet, så har de den samme udgift hver dag uanset om der er kunder i butikken eller ej.

Eboks er fint på mange måder. Men jeg begriber ikke at jeg forsat skal modtage breve fra kommunen, sygehuse og andre steder som papirform, fordi mine unger ikke er over 15. Hvilket det åbenbart er kravet for at man kan have en eboks. Så breve der er stilet til mine unger kommer forsat på papir. Hvorfor?! Jeg har lavet en fuldmagt fra alle mine unger til min eboks, men de kommer stadig i som papirform fordi man ingen valgt har via denne fuldmagt ud over om man vil have en mail hvis der bliver sendt noget til dem.

Så som det er nu, ser jeg mere eller mindre eboks som noget overfladisk, ligegylidgt digitalt skrammel man kun kan bruge hvis afsenderen kender ens sidste 4 cifre i ens cpr nummer.
Noget som udelukker ens ægetfælde at tilgå hvis man selv dør, hvor efter hun bliver udelukket for alt det vigtige lige efter. Med mindre man lige har husket at lave en fuldmagt til hendes konto.
Samt noget der på ingen måde harmonere det mindste hvis man har en knægt (under 15 år) der skal til undersøgelse engang imellem for astma.

Selvom PostNord er medejer af eboks, så tror jeg faktisk også at de selv har en større interesse i at brevet bliver leveret via eboks end at de skal håndtere det fysisk. Mindre chance for at brevet kan forsvinde, hurtig levering, ingen logistik.

Af Kjeld Flarup Christensen 
Re: Verden gik ikke under!

Du får det til at lyde som om Google forsøger at ramme konkurenter på hovedforretningen - reklamer. Det er også en bekymrende udvikling, men læser man artiklerne er det mere i det.

Man kan så spørge sig selv om Google laver en Al Capone på Natural News. De kunne dog blot fjerne de ting Google ikke accepterer. Spørgmålet er så, om forretningsmodellen overlever det.

Det jeg så tænker er, at Google får en masse rygter i spil, som rammer dem på troværdigheden. Fint nok at nogle graver i det og frikender Google, men burde Google ikke selv sikre en transparens, som forhindrede dette.

Hvis man f.eks. kunne indtaste en URL, og så svarede Google tilbage hvis den URL var banned og hvorfor. Så kunne den slags historier hurtigt lægges i graven. På den anden side kan man jo sige, at det ikke rager os andre hvorfor Natural News er blevet banned.

Af Maciej Szeliga 
Danmark er nu en sær størrelse...

I ingen andre lande klynker de gamle monopoler så meget som de gør i DK og i ingen andre lande leverer de lige så lousy service til så høje priser som i DK.
Vi kan tage dem fra en ende af både Post Danmark, TDC og DSB kører alle ad helvede til.

Af Poul-Henning Kamp 
Re: Gør det rigtigt ?

Det lyder fint med Colin til *nix.

Det er vigtigt at du forstår at det Colin har lavet er et kryptografisk princip for sikre backups. Det faktum at han har valgt at implementere det på UNIX (først?) er en ligegyldig detalje, for princippet virker på tværs af alle OS og platforme.

Og hvis du vælger at lukke øjnene for de "perverse incentives" Cloududbyderne lader sig friste af til at levere ringere sikkerhed for en højere pris, bliver det ret hurtigt ligegyldigt at høre på hvad du måtte have at sige...

Af Jakob H. Heidelberg 
Re: Gør det rigtigt ?

Hvis du ikke har styr på din egen sysadmin er du under alle omstændigheder totalt blottet. Se også: NSA, Snowden.

Man kan f.eks. sikre sig, at sysadmins ikke har adgang til ens seneste cloud backups løbende, altså også efter de er stoppet i virksomheden ;-)

Det lyder fint med Colin til *nix. Andre løsninger kan selvfølgelig også kryptere m.v. Jeg forholder mig ikke til priser.

Af Kim Domino Evers 
Ubuntu indeholder meget proprietær software

Hej Michael
Nu ved jeg ikke lige hvor slem deres Ubuntu Phone er, men faktisk indeholder Ubuntu OS MEGET proprietær software, dvs. at kilden ikke er åben, samt at de sælger mange af deres brugers oplysninger videre til 3. parter.

Af Yoel Caspersen 
Re: ”et curlingbarn”.

Kan forstå du gerne vil have det hele gratis, så blæser du på din egen og andres (modtager) sikkerhed.

Hvis Post Danmark var en garant for at tingene nåede frem til tiden, og alternativerne var ringere, kunne jeg forstå argumentet for at beholde en statsdreven posttjeneste. Hos Kviknet prøvede vi faktisk at sende vores pakker med Post Danmark, og vi måtte erkende, at det var en dårlig løsning - der var for mange pakker, der ikke nåede frem, og dem der gjorde, var stærkt forsinkede og forslåede. Vi skiftede efterfølgende til GLS, og det virker bare. Vi har også oplevet, at vigtige papirer forsvandt i brevposten, så tilliden til Post Danmark ligger efterhånden på et meget lille sted.

Nu skal man ikke dømme en virksomhed på enkelthistorier, men vi er tilsyneladende ikke de eneste, der har dårlige erfaringer med Post Danmark. Det har endda været helt oppe at vende hos Statsradiofonien - så der må være et eller andet helt galt med foretagendet.

Vi betaler i øvrigt for vores forsendelser hos GLS, så vi er skam helt klar på at betale hvad det koster. Men vi bliver bare så glade, når vores forsendelser også når frem, og det gør de hos GLS.

Nu skrev jeg ikke indlægget for vinde en populærhedskonkurrence, det undrede mig bare, at sådanne en gang vrøvl og sludder kunne finde/få spalteplads.

Det er helt fair, at du har en anden holdning til tingene - den deles tydeligvis af flere. Men debatten bliver så meget bedre, hvis du og andre argumenterer for jeres sag, i stedet for at gå til angreb på afsenderen. Så lad os høre, hvad der ligger bag - måske I endda kan overbevise en undereducated fuckwit som undertegnede ;-)

Af Michael Cederberg 
Re: Webbutikker

Det har du da ret i, Henning Jensen. Det er som om, man helt har glemt den mulighed at bibeholde annoncer/reklamer, men blot pille den stump ud af dem, der står for privatlivskrænkelser og hjemmeside"sabotage", der direkte generer brugen af siden.

Jeg bryder mig heller ikke om at blive tracket og jeg mener vi som brugere skal gøre hvad vi kan for at undgå det. Men jo mere målrettede reklamer er jo mere er de værd. Og dermed kan der laves mere "internet" når reklamerne er målrettede. Så I skal have pungen op af lommen hvis I vil have mere privatliv.

Under alle omstændigheder er det ganske urimeligt at lægge ansvaret på den enkelte webudvikler for dette. Hvis vi vil have en mere privat oplevelse af internettet, så skal vi betale for adgang, have mere lovgivning og/eller bedre værktøjer.

Af Carsten Andersen 
Re: ”et curlingbarn”.

Krypteret med dit NemID certifikat, hvordan?

Af Michael Cederberg 
Re: Verden gik ikke under!

Dette forhold har befundet sig på nogle ganske få artikler (på et subdomæne i nogle 3 år gamle brugeroprettede artikler). Desuden tillader Google den samme kode på andre websites uden at de bliver bortcensureret uden varsel.

Det er irrelevant hvor gamle artiklerne er eller hvor de findes. Google folkene sidder ikke og gennemlæser millioner af websites manuelt.

Manden (der siger han) er fra Google skrev:

'Natural News is using a sneaky mobile redirect, which is prohibited by our webmaster guidelines (there's a bit about this kind of issue at https://webmasters.googleblog.com/2015/10/detect-and-get-rid-of-unwanted... ). These redirects aren't always easy to reproduce, they're sometimes in widgets or served by ad networks, and can target specific devices, browsers, or user locations. When we last checked, there was one on http://blogs. naturalnews. com/bentonite-clay-a-natural-medicine-cabinet-must-have/ *

Det er således ikke nemt at se om det findes andre steder. De handler åbenbart på det de finder.

Hvis man har en "alt-right" dagsorden om at hele verden er ude efter en, så er det selvfølgeligt nemt at se dette som et eksempel på censur. På samme måde som BMW og J.C Pennys sikkert har opfattet det da de blev bannet af Google pga. andet snyd. Hvis man ikke går og ser store konspirationer alle steder, så er dette nok nærmere blot almindelig modus operandi fra Google for at undgå SEO.

Under alle omstændigheder så har du intet hold i dine påstande før du enten har en "smoking gun" fra google (fx. et internt memo om at censurere visse holdninger), eller en statistik der viser at dine "alt-right" sites oftere grundløst bannes end andres (og lige nu har du intet grundlag at lave statistik på).

Med andre ord så er dette blot endnu et forsøg fra din side på at skabe mistillid til virksomheder, myndigheder og regeringer der ikke åbent støtter dine "alt-right" holdninger.

Af Morten Christensen 
Sende en mail hvorhen ?

"Som f.eks. Brunata, der forleden varslede med en på forhånd fastlagt dato, at en servicetekniker skulle komme forbi og se på mine varmemålere. Jeg åbnede først brevet, efter at datoen var passeret. Sorry Brunata – send en mail næste gang."

Hvordan skulle Brunata skaffe en email-adresse at sende varslet til. Det offentlige kan tvinge os alle ind i deres eboks-løsning, men mange andre skal have fat i en mail-adresse, som vi ikke udstiller offentligt pga. spam-plagen.

Af Poul-Henning Kamp 
Re: Gør det rigtigt ?

Ift. tarsnap kunne man måske forestille dig, at en (ex)admin tog en key-fil med sig? Jeg kender ikke systemer, da jeg primært opererer i Windows verdenen. Måske er det ikke muligt?

Hvis du ikke har styr på din egen sysadmin er du under alle omstændigheder totalt blottet. Se også: NSA, Snowden.

Det Colin har vist er at ikke alene kan cloud-backups laves således at data ikke er exponeret når de ligger i skyen, det kan også gøres utroligt billigt og pålideligt.

Problemet er at de fleste cloududbydere er meget mere fokuserede på at tjene penge og derfor hitter de på alle mulige "value-add" services, som kun kan virke hvis de har en gradvis større indsigt i hvad det er for data du har lavet backup af.

... og dermed ender du som kunde med at betale (meget!) mere for en lavere sikkerhed.

Af Morten Christensen 
Re: Gør det rigtigt ?

Jeg har ikke meget forstand på det praktiske i den her disciplin, men er det gennemførligt, at skifte krypteringsnøglen på flere terrabyte backup, som ligger i den store cloud hos Amazon eller en af deres kolleger, når en af IT-administratorerne skifter job ?

Af Per Paulsen 
Re: ”et curlingbarn”.

Er det vitterligt så indlysende? Engang var det vel også indlysende, at man ikke kunne klare sig uden drosker og trykte medier, men ikke desto mindre går det da meget godt uden?


Nu har vi så vidt vides, stadig både drosker og trykte medier, der er stadig nogle der gerne vil betale for disse ting (bl.a. mig selv). Kan forstå du gerne vil have det hele gratis, så blæser du på din egen og andres (modtager) sikkerhed.

Det er næppe sådan, du vinder gehør for dit synspunkt. Jo mere uenig man er, jo pænere bør man tale til hinanden.


Nu skrev jeg ikke indlægget for vinde en populærhedskonkurrence, det undrede mig bare, at sådanne en gang vrøvl og sludder kunne finde/få spalteplads.

Af Per Paulsen 
Re: ”et curlingbarn”.

Der er ikke noget, der forhindrer, at postbudet læser din post. Du har bare (måske med god ret) større tillid til PostNord end til Google. I virkeligheden har du større mulighed for brevhemmelighed med e-post, idet du kan kryptere, så du er sikker på at ingen andre end modtageren læser indholdet.


Jo, straffeloven. Nu er det nok ganske utænkeligt, at postbuddet ville stå og læse min post.

Nu er krypteret e-post ikke svært at læse, hvis det er det man vil. Det er kun noget ”der er nogen” der bilder uvidende ind. At skrive/sende en e-mail, det svar til at hænge det sendte op på Rådhuspladsen.

Af Johannes Aagaard 
Re: Opklaring af forbrydelse

@ Peter Hansen,

Jeg er ikke enig i din (i grunden ret elitære) præmis om, at vi her ikke må tage afsæt i virkelige hændelser med virkelige mennesker, og jeg formoder, at du er i stand til at forholde dig til de principielle betragtninger, som jeg bruger det meste af min tid på at fremføre.

Jeg er heller ikke enig i, at mine betragtninger er "ufunderede", således heller ikke, som du påstår, at det ville være lige så validt at "argumentere for tvangsregistrering af hele befolkningens seksuelle præferencer" (selv om det faktisk i noget omfang finder sted i dag både i offentlig regi, og hvis Google ud fra dine Android-baserede lokaliseringer korrelerer disse med besøg i f.eks. særlige klubber hver torsdag kl. 2000).

Det paradoksale er, at følger Danmark eksempelvis blindt EU Domstolens Tele2-dom, så vil det medføre, at vi både som samfund - og især for den enkelte - pinedød vil være tvunget til at sætte andre modforanstaltninger ind for at kompensere for de manglende efterforskningsmuligheder. Det kunne tænkeligt betyde, at man ville indføre en kameramasseovervågning som det britiske CCTV, og det er jeg ikke tilhænger af.

I mine øjne overser du alle nuancerne.

Af Johannes Aagaard 
Re: Opklaring af forbrydelse

@ Anne-Marie Krogsbøll,

Jamen, jeg er bestemt helt bevidst om, at alle valg har konsekvenser. Hvis vi i Danmark f.eks. blindt følger EU Domstolens Tele2-dom - og eksempelvis undlader at pålægge udbyderne logning af f.eks. mobiltelefoner (kaldsdata og lokationer), så vil politiet naturligvis miste nogle meget væsentlige efterforskningsmuligheder (f.eks. i forbindelse med hjemmerøverier, gaderøverier, overfaldsvoldtægter, grov vold og drab, samt muligheder for at lokalisere bortgåede, forulykkede etc.).

Jeg fremdrager ikke enkeltsagen ovenfor som et "es", men som et af adskillige eksempler på potentielt meget væsentlig nytteværdi for opklaringen. (Et andet eksempel så vi desværre her forleden, hvor et voldtægtsoffer var efterladt på en mark og ikke anede, hvor hun var. Politiet var i stand til at indhente det historiske lokationsspor og derved stedfæste offerets færden og anholde gerningsmændene bag bortførelsen og voldtægten.)

Hvis ikke vi skal blive klogere af virkelige hændelser i den virkelige verden, hvad så? (Ideologier og religioner har det altid med at overtrumfe hensynet til mennesker, og de skarpeste fortalere af dem udlever netop ofte deres principper på de svagestes bekostning.)

Du fremdrager selv sagen fra Herlev, hvor en gravid kvinde blev slået ihjel i en park under en spadseretur, og du anfører, at dine "generelle friheds- og menneskerettigheder stadig [er] vigtigere", selv om det går ud over opklaringen af sagen. Men jeg er ikke enig, for jeg mener over hovedet ikke, at kalds- og mastelogning af mobiltelefoni i den konkrete sag på nogen måde bringer generelle friheds- og menneskerettigheder i fare eller at sådanne oplysninger på nogen måde ville kunne krænke mit privatliv. (Desuden bør man tænke på, at de selv samme oplysninger også kan tjene som indikationer til frifindelser for forbrydelser, som man ikke har begået.)

Havde jeg i den konkrete sag befundet mig i nærheden ville jeg potentielt kunne have gjort iagttagelser af gerningsmanden før eller efter forbrydelsen og dermed levere et væsentligt vidneudsagn. Men opvejet mod hensynet til ofret og den generelle tryghed, ville dette bestemt på ingen måde krænke mine rettigheder, hvis politiet kontaktede mig.

Dit scanarie med en chip i nakken er bestemt skrækindjagende, men jeg mener heller ikke, at vi som samfund blot tilnærmelsesvis er dér endnu. Jeg mig bestemt heller ikke "krænket" af din frygt for det, men ser den blot ikke på nogen måde logisk understøttet.

Jeg er såmænd ikke uenig i de fleste af dine pointer og ønsker med hensyn til et trygt og sikkert samfund, hvor politiet er tilgængeligt. Men selv om jeg har rent mel i posen (sådan relativt set), så føler jeg ikke nødvendigvis mere tryghed ved mere synligt politi i gadebilledet, omend jeg anerkender, at nogle sikkert gør det.

Og jo, jeg mener bestemt, at der er grænser for overvågning, og en af de grænser er blandt andet fortsat ubetinget domstolskontrol i forhold til de indgreb, der i dag er omfattet af meddelelseshemmeligheden, ransagningsreglerne, m.fl. Det står over hovedet ikke til diskussion. SKAT og andre forvaltningsmyndigheder burde ikke på nogen måde kunne omgå dette.
M.h.t. ANPG-nummerpladesystemet, mener jeg, at der burde være et kendeleskrav, hvis politiet ønsker at søge ned i data. Det er der ikke i dag. Politiets anvendelse af materiale fra offentlige kameraovervågninger burde være omfattet af en kendelseskrav; det er der ikke i dag. Brug af eksempelvis passageroplysninger om flyrejsende mener jeg bør være omfattet af et kendelseskrav. Indhentning af f.eks. skatteoplysninger og hospitalsoplysninger bør ligeledes være omfattet af et kendeleskrav.

Så jo, der ér bestemt grænser, som jeg mener allerede i dag er overskredet, og flere ser ud til at være på vej, hvis vi ikke alle er vågne (et andet eksempel kunne være FE Loven, hvor stort set kun IT-Politisk Forening har sat sig ordentligt ind i tingene - og evaluering af lovgivning sker i realiteten kun yderst sjældent). Briternes internetovervågning og deres massive kameraovervågning er jeg heller ikke tilhænger af (selv om især sidstnævnte nok er en konsekvens af, at de f.eks. ikke har et CPR-system som vores.)

Helt overordnet mener jeg, at de regler, som i dag tillader ret fri udveksling af personfølsomme data mellem forvaltningsmyndigheder, er alt for generelle og omsiggribende, og dér burde virkelig finde en revision sted, der i høj grad inkluderede domstolskontrol.

Jeg er helt enige om, at vi skal værne om sikkerheden også for uskyldige borgere, og jeg mener, at masseovervågning skal tæmmes i en sådan grad, at data ikke frit flyder til eller mellem myndighederne, således at masseovervågningen af alle bliver 24-7-365. Dérfor også en ubetinget domstolskontrol for de data, der allerede er der.

Jeg håber, at dette var svar på dine spørgsmål.

Af Henrik Hansen 
Re: haha

tydeligt det er en post nord aktionær der har skrevet artiklen.

I så fald har Henning da shortet sin position før blogindlægget blev publiceret.

Af Henrik Hansen 
Re: Der er altså ting, der har en fysisk eksistens

Jamen vi kan vel godt aftale med GLS, at de overtager forpligtelsen til tømning af postkasser

Ja, det kunne vi faktisk højst sandsynligt.

Vi kunne også bare placere postkassen i supermarkederne. De fleste af os skal alligevel hente mad et par gange om ugen og post-pakkerne ligger der i forvejen De ældre kunne få hentet og bragt deres post sammen med kommunens mad-udbringning. Det er lige til højrebenet.

Så undgår vi også et gigantisk ressourcespild hver gang Postmand Per skal køre 2 ton varebil rundt i Århus midtby, eller langt ud på lars tyndeskiders marker, for at hente en 18g måleraflæsning fra fru Jensen til Brunata. En måler som alligevel bliver hel-digitaliseret og fjernaflæst om max. 3 år.

Jeg får ikke post fra andre end tidligere statsinstitutioner og statsmonopoler, og jeg bakker derfor 100% op om HMs indlæg.

Vi risikerer i øjeblikket at kaste et temmelig gammelt barn ud med badevandet og det kan være svært at se alle konsekvenserne af et sådant valg, inden GLS' danske afdeling pludselig indgiver konkursbegæring...

Du glemmer bare at hollandske GLS har en omsætning på ca, 16 milliarder og er datter af et endnu ældre barn, nemlig Royal Mail, med en årlig omsætning på ca. 90 milliarder. Det er ikke twitter vi taler om her, og ud fra regnskabstallene ser jeg en større risiko for PostNord forsvinder, end GLS.

Problemet er bare at det slet ikke er postomdelingen som er PostNords problem. Som Berlingske skriver:

En opgørelse fra 2015 viser, at det er erhvervseventyrene, som koster i regnskabet. Hele 84 procent af underskuddet i 2015 kom fra andre forretningsområder end postbefordringspligten.

PostNords problem er dårlig strategisk ledelse ud af det hårde liv... punktum.

Af Ole Dahl 
haha

tydeligt det er en post nord aktionær der har skrevet artiklen.

Af Claus Gårde Henriksen 
Re: Hairball arkitektur

Man kan med fordel integrere OpenSource løsningere ind i et Active Directory miljø uden det bliver 'hårbolle'. Men hvis virksomheden opfører sig som gratist og sætter beskedne ressourcer af til projektet, får man en løsning der matcher indsatsen.

Af Yoel Caspersen 
Re: Der er altså ting, der har en fysisk eksistens

Jamen vi kan vel godt aftale med GLS, at de overtager forpligtelsen til tømning af postkasser og omdeling af breve i alle afkroge af landet på samme måde, som en kommune kan aftale hjemmepleje til alle kommunens borgere med en privat aktør

Hvorfor skulle vi det, når de i forvejen har et fint forgrenet net af pakkeshops, hvor man kan hente og aflevere sine småpakker i stedet? Disse pakkeshops er jo typisk på steder, hvor man alligevel skal hen for at handle ind - også uden for de store byer.

Det giver dog god mening at lade hjemmeplejen agere postbud for de få personer, der er ude af stand til at besøge en pakkeshop, da de oftest vil være de samme personer, som har brug for besøg af hjemmeplejen. Men det virker en smule bagstræberisk at holde fast i et forældet system som postvæsenets omdeling af breve, når der findes mere lønsomme alternativer.

Af Michael T. Jensen 
Re: Der er altså ting, der har en fysisk eksistens

Men hvorfor skulle det være et problem at lade GLS, UPS, DHL eller andre håndtere disse fysiske ting? Hvad er det for en magisk værdi, Post Danmark tilføjer, som ikke kunne klares af de andre aktører?


Jamen vi kan vel godt aftale med GLS, at de overtager forpligtelsen til tømning af postkasser og omdeling af breve i alle afkroge af landet på samme måde, som en kommune kan aftale hjemmepleje til alle kommunens borgere med en privat aktør. Man risikerer så bare at den private aktør pludselig lukker, og så må de ældre medborgere jo bare vente pænt indtil kommunen har gennemført en ny licitation, ikke? (nå, nej. Det var vist ikke det der skete).
Vi risikerer i øjeblikket at kaste et temmelig gammelt barn ud med badevandet og det kan være svært at se alle konsekvenserne af et sådant valg, inden GLS' danske afdeling pludselig indgiver konkursbegæring...
Postomdeling er en samfundsvigtig funktion imho.