Senest kommenterede indhold

Af Finn Christensen 
Re: Man får hvad man beder om!

Det gælder F35 - Her er der alene tale om at betale beskyttelsespenge til USA.
..Sundhedsplatformen var ... at region Hovedstaden ikke have et EPJ som det man havde i det Midtjyske.

Mere svært er det altså ikke. Kan man ikke lide lugten i bageriet, så kan der jo opsættes en stråmand, så der øffes... og øffes..

Personligt anser jeg valgene som være sket bevidst, fuldt vidende og i fuldt dagslys, og jeg ville ikke spilde tid på logisk-fornuftig-bitkløvning, når nu formål er et helt andet end ....

..det er nemmere at bede om tilgivelse end om tilladelse.

Du aner ikke hvor hyppige sætningen siges med et lille smil i mundvigen, på den anden side af "skanken".. ;)

Den kan bruges næsten uden konsekvenser, hvis blot ikke din chef/chefgruppe eller minister bliver eksponeret..

Meget herhjemme er administrativ servicering af sit fag-ministerie, implementering eller småreguleringer af EU-love og -regelsæt etc, så "man" må jo jævnligt opfinde markante "indkøb/sager", så "man" kan vise sig værdig til det næste årsmøde, ordkløveri i medierne og næste truende valg.

Hvis en mand/kvinde køber 35 par sko, 23 tasker eller har 7 smartDimser, ja så er formålet nok ikke at bevæge sig med sko på fødderne, samt at have en genstand med sig til de personlige genstande, eller at taler i mange smartDimser på den samme tid - vel ;)

Af Jens C. Hansen 
Apropos det kampfly

Det ser ud til at Kina har udviklet en radar, som gør stealth nytteløs:
https://www.digitaltrends.com/cool-tech/quantum-radar-stealth-aircraft/

Hvordan står argumenterne for at købe F35 nu?

Af Jacob Thrane Lund 
Re: Tid til at skrotte den gamle arkitektur

Vi kan da håbe at det giver RISC-V vind i sejlene.

Af Brian Funk 
Re: Regnefejl

Du har formentlig ret i at vi bliver fejet af banen på meget kort tid, hvis Rusland vil smadre os, men hvis vi ikke selv har kampkraft til at gøre bare lidt, får vi ingen hjælp fra NATO.

Det er måske kun symbolsk forsvar, men vi er med i en alliance, som kan slå med en lidt større hammer end vores egen...

Af Hans Nielsen 
Re: er det hele ikke snart lige meget

Lystyachten kommer aldrig til at kunne anvendes som dækgynge uanset hvor mange opdateringer den får... det ved vi alle.

Vel et sprøgmål om hvormange resurcer man vil bruge på det. Hvis man ophugger, ombygger tilkøber og bruger en masse tid og resurse kan man sikket få en noglende lunde fungerende gynge.

Det koster sikkert en masse penge, tid og koster langt mere end et dæk og et stykke reb. Hvis ikke liv og førligheden, så en masse stress og efektivites nedgang i meget langt tid. - Tilgængæld er der ingen politikere i region eller administratioen som mister ansigt, eller skal slå på mål for beslutninger de sidste 5-10 år. --- Det er så rigligt alt tiden, resursene samt måske et enkelt liv his og pis værd. For politikeren og administratione altså.

Af Peter I Hansen 
er det hele ikke snart lige meget

Hvis Sundhedsplatformen var et produkt i Føtex ville ingen alligevel købe det og Føtex ville pille det af hylden igen såsnart det gik op for folk hvilken kvalitet der fulgte med.

Er det ikke snart lige meget det hele med det stykke software?

Jeg anerkender at der er nogle der utrætteligt forsøger at udøve førstehjælp til en død omgang software.
Hvis det lykkedes at bringe 'patienten' tilbage til live igen, glæder jeg mig til at se grøntsags-niveauet... der er vist gået mere end 8 minutter nu.

Kom nu videre! Erkend nu bare at man har bestilt en dækgynge men modtaget en lystyacht. Lystyachten kommer aldrig til at kunne anvendes som dækgynge uanset hvor mange opdateringer den får... det ved vi alle.

Af Henrik Madsen 
Re: Lovhjemmel?

Det er vel bare et spørgsmål om tid. PET fik nye sletteregler, da de sagde, at de ellers gældende regler var ... hvad var formuleringen - var det: "administrativt byrdefulde"?

Men den type formuleringer er vel også den typiske der bruges når man gerne vil gøre det nemmere for myndighederne, på bekostning af befolkningens rettigheder.

Det var som jeg husker det, samme undskyldning man brugte da man indførte administrative fartbøder.

Altså at det tog alt for mange ressourcer at bevise hvem det var der havde overtådt loven, så derfor ville man gerne have lov til at udstede bøden til ejeren af køretøjet som overtrædelsen var foregået i, snarere end lovovertræderen.

Væk fra "uskyldig indtil det modsatte er bevist" og desværre var befolkningen "for dumme" til at indse at der igen igen blev skåret en skive af spegepølsen.

Af Søren Sehmann 
Det handler ikke om, at være bange for - man at turde være åben

Det er for let, blot at kalde politikerne for "bange for".
Det er på tide, vi tager principperne i GDPR alvorligt; lovlighed, rimelighed og gennemsigtigt.
Der er og har været alt for mange sager, hvor alt for mange - også "eksperter" - er blevet overrasket over hvordan data insdamles og anvendes, eller mål og gevinster ikke nås.
Det nytter ikke noget, at gennemtvinge digitalisering, hvis vi borgerne mister eller ikke længere har tilid til at myndigheder og vrksomheder rent faktisk kan beskytte vores følsomme oplysninger.
Det er på tide, at vi tør tale åben om både fordele og risiko ved de enkelte projekter, men også etiske og politiske holdninger til et digitaliseringsprojekt, dataindsamling, ejerskab til data, men også om behov for Cybersikkerhed ..
Hvis ikke en liberal og en socialist i deres grundholdning har forskellige holdninger til forskellige digitaliseringsprojekter, så har de til gengæld næppe forstået omfanget af digitaliseringen i Danmark og i hele verden.

Af Nicolaj Rosing 
Re: Regnefejl

Det er underligt at ‘regnefejl’ i den slags offentlige investeringer har en tendens til altid at falde til samme side. Vi så det med Københavns mini metro der endte med at blive over dobbelt så dyr som oprindeligt budgetteret og mange andre større offentlige projekter har undergået samme skæbne. Man forledes til at tro at strategien bygger på devisen, at det er nemmere at bede om tilgivelse end om tilladelse.
Disse kampfly er en elendig håbløs unødvendig investering og den endeløse række af fejl og mangler på alle parametre understreger blot hvor idiotisk en politisk beslutning og mangel på respekt for borgernes skattekroner disse fly repræsenterer. Flyene yder på ingen måde nogen sikkerhed for vor lille nation imod den virkelige trussel vi står overfor i fremtiden. Hvis russerne virkelig en dag skulle få den ide at besætte vort land vil et par kampfly formentlig forslå som en skrædder i helvede. Hvem tror iøvrigt seriøst på at fremtidens krige bliver udkæmpet med flyvemaskiner og krudt og kugler??? Cybertruslen overskygger i langt højere grad alle andre trusler imd vores sårbare moderne samfund og blot fordi størstedelen af vores beslutningstagere ikke fatter sagens alvor når det kommer til truslen imod kritisk infrastruktur behøver det vel ikke betyde at vi skal kaste alle pengene i nye kampfly der alligevel næppe kommer på vingerne når det virkelig gælder. Drop det projekt nu mens vi stadig kan sælge stumperne til nogen er der dumme nok til at betale penge for dem.

Af Baldur Norddahl 
Af Henrik Schack 
På forsvarlig vis

Er man i tvivl om hvorvidt den email man skal til at sende kan leveres på "forsvarlig vis" så har https://internet.nl en fin lille test som kan fortælle noget om hvor tidssvarende installationen er konfigureret.

Her er et eksempel på en rapport: https://internet.nl/mail/datatilsynet.dk/168350/

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Mon grænsen er ved at være nået?

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/sundhedsplatforme...

I P1 Morgen var der flere indslag om Splatformen og sagen, og også interview med Sophie Hæstorp Andersen . Hun gjorde et patetisk forsøg på at forklare, hvordan der kunne gå så lang tid, inden sagen blev opdaget, og hvordan det kunne gå til, at man ved anmeldelsen i sommer konkluderede, at der ikke var tale om en alvorlig fejl. Men hun blev også spurgt, om sagen betød, at hun nu var indstillet på at afvikle SP - og måske begynder stivsindet at smuldre nu - for hun svarede noget i retning af "Nej - ikke umiddelbart" - hvilket jo pludseligt er noget helt andet end de toner, man indtil nu har hørt derfra.

Jeg hørte det - på trods af afvisningen - som begyndende sprækker i den hidtidige fuldstændigt blanke og hidsige afvisning af, at man kunne blive nødt til at afvikle Splatformen. Man er ikke mere helt så skråsikker mere....

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Fremtiden truer....

Nu har vi gang på gang hørt, at vi ikke behæøver at være bekymrede for omsiggribende overvågning og privatlivstyveri mht. at f.eks. forsikringsselskaber vil kærve dem udleverede. Hvad handler så dette mon om (kræver desværre abonnement - som jeg ikke har)?
https://www.altinget.dk/sundhed/artikel/176557-forsikringsbranchens-data...

Og i dag har Orientering på DR et indslag om konferencen og om nye trends indenfor sporing ift. forsikringstegning - det lyder som om, det er meget tæt på, at man som borger skal sige ja til sporing/overvågning, hvis man vil have forsikring. Eks. prissætning af forsikringer ud fra data fra apps, sociale medier, gps-data osv.

Så hvad bliver der af alle politikernes gyldne løfter om at beskytte os mod den slags svineri?

Vore politikere er forbrydere - ikke allesammen - men en meget stor procentdel løber om hjørner med befolkningen, og arbejder målrettet på at gøre os til dataslaver for erhvervsliv og industri. Og det er i mine øjne en forbrydelse at sælge andre mennesker som slaver, uanset hvor folkevalgt man er. Sådan ser jeg i stadig stigende grad på den sag. De er korrupte. Og da partikasseregnskaber er stort set lukkede, og da danske politikere helt idiotisk gerne må modtage gaver til flere tusinde kroner, så kan de i det skjulte modtage god betaling for denne service overfor erhvervslivet som statsautoriseret korruption.

Af Torben Bauer 
Man får hvad man beder om!

Når man ønsker en businesscase så handler det som regel om at få en begrundelse for den beslutning man allerede har taget.
Det gælder F35 - Her er der alene tale om at betale beskyttelsespenge til USA.
For Sundhedsplatformen var begrundelsen at når Riget ikke kunne få sin partikelkanon - ja så skulle region Hovedstaden ikke have et EPJ som det man havde i det Midtjyske.
Så man tilpasser / for udarbejdet sin businesscase så den passer til det valg man allerede har gjort sig.

Af Mikael Ibsen 
Regn baglæns -

og sørg for at bevillingen ser ud til at passe...

Virkeligheden lader vi komme til os senere - og så ser vi meget forbavsede ud.

Af Christian Schmidt 
Re: Datatilsynets afgørelse

Du mener den på side 11?


Ja, lige præcis. Tak :-) Den var gået min næse forbi. Jeg har ellers ledt efter den.

Det virker lidt som en kovending fra Datatilsynets side. I deres udtalelse fra 2015 skriver de, at lagring af no-hits i 30 dage kun må ske “under visse omstændigheder”.

I december 2017 præciserer de så, at disse omstændigheder åbenbart har været opfyldt uafbrudt siden systemets idriftsættelse. Så jeg har svært ved at se det reelle indhold i kravet om ”kun under visse omstændigheder”.

Af Jan Larsen 
Hvad skal vi med fly?

44 fly vil ikke få nogen militær værdi, hvis Danmark angribes. 1/3 del af flyene vil være til service så der er kun ca. 30 kampklare fly tilbage og tænker vi 3-holdsskift, er der ti fly klar på dagturen.

Under Slaget om England røg der 1.700 fly - det var en anden tid.

Men under Kuwaitkrigen mistede de allierede styrker 36 fly i løbet af et par dage. Og det kan vi lettere sammenligne på landets størrelse og teknologi.

Af Heino Svendsen 
Re: Tvungent samtykke

Lugter lidt, som når man forsøger at benytte (mener, at det var) PFA-Online. Man skal logge ind for at opsætte sin profil herunder nægte adgang til data for deling. Men for at logge ind skal man acceptere, at data bliver delt...

Af Claus Jørgensen 
Re: Lektor emeritus, dr.med.

Fra redegørselsen side 2
Sundhedsplatformen skal bidrage til højere kvalitet, øget effektivitet og bedre
patientoplevelser. Konkretiseringen heraf er sket via 26 forbedringsmål, som hospitaler skal indfri på 5 år.

/Claus

Af Asbjørn Nielsen 
Regnefejl?

Denne regnefejl er med til at gøre den i forvejen usikre....

Hvad får dig til at sige regnefejl? Der er al mulig grund til at tro, at medarbejderne i de store konsulenthuse er rigtig gode til at regne. Så gode at de kan sige præcis hvilke forudsætninger der er nødvendige.

https://ing.dk/blog/jagerfly-vi-ikke-har-raad-til-184184

Af Gert G. Larsen 
Og hvad så?

Og hvad skal der så ske?
De ansvarlige lægger sig fladt ned og undskylder og yaddayadda.....

HVEM tjekker op på om nogen er blevet syge eller døde af fejlen?

Af Mogens Ritsholm 
Re: Principper

Men igen så glemmer han flot og elefant, at det at opbevare data, også på en backup, er databehandling aka anvendelse.

Politiets forklaring er sådan set ok, da de vælger af se bort fra at bruge back-up data. De glemmer bare, at de kræver evt. data fra back-ups udleveret fra andre, der efter reglerne skulle have slettet data (jf. Tvind-sagen).

Og den ret til at kræve alle eksisterende data udleveret eller uddraget i beslaglagt udstyr og efterfølgende udnyttet som beviser har de næppe til sinds at opgive.

Det hænger jo ikke helt sammen.

Af Niels Nielsen 
Suk.

Så nu kommer der endnu en udbyder af film/serier med ”eksklusivt” indhold.
Ikke så underligt at pirateri af film/serier er på vej op igen.

Af Hans Nielsen 
Re: Bare rolig!

Bare rolig!
Tænk hvis en overlæge sagde at han intet ved om medicin eller kirurgi?


Selv om det måske er vigtige spiskompencaer for mange specallæger. Så er det jo ikke alle som arbejder med medicin eller kirurgi. Og jeg tror stadig, at selv om den lille "grøne" måskeikke længere findes i lommen på kitlen. Så er der nok et link i ens browser.

Prøv at spørge din Praktiserende læge, om hvor meget han ved om kirurgi ?

Mange overlæger, og især hvis de stiger i "graderne" får mere og mere med ledelse og økonomi at gøre.

Hvor meget ved de lige om det ?

Af Claus Juul 
Behøver der være en businesscase

Der er en sjov ting ved denne sag som måske er blevet glemt.
Regeringen/folketinget har ikke behov for en businesscase, de kunne højt og tydeligt sagt "vi har valgt at Danmark skal købe dette fly" og så var den ikke længere.
Der var ikke behov for noget udbud, da det handler om rigets sikkerhed og undenrigspolitiske forhold.
Politikerne skulle selvfølgelige efterfølgende stå til ansvar over for vælgerne og en evt valglussing, hvilket måske faktisk udgør businesscasen.

Af Jesper Frimann 
Principper

Politiet er af en anden overbevisning, og en af Rigspolitiets databeskyttelseschef Christian Wiese Svanbergs argumenter er, at de op til 60 dage gamle personoplysninger ikke er blevet anvendt af politiet efter udløbsdatoen på 30 dage.

Det han argumenterer for er jo, at man ikke har kunne anvende (læses lave databehandling) på data, fordi de jo bare har ligget på en backup.

Men igen så glemmer han flot og elefant, at det at opbevare data, også på en backup, er databehandling aka anvendelse.

Og måske skulle man bruge det princip, som poliet gerne ser brugt når man mener, at der har været lemfeldig om gang med følsomme data, nemlig at man slår hårdt ned på førstegangs forselser for at statuere et eksempel.

I tilfældet med den tidligere PET chef vil man jo gerne have en del års fængsel til de ansvarlige i toppen, så hvad ville være en passende straf i dette tilfælde ?

// Jesper

Af Rasmus Malver 
Re: Er det ikke lige til?

Jo. Vi fortsætter selvfølgelig retssagen imod Justitsministeriet, for uanset telebranchen og ministerens holdningsskift har de stadig begået ulovligheder i årevis. Med en principiel afgørelse kan vi efterfølgende gå efter de øvrige former for overvågning.

Bemærk i øvrigt at Justitsministeriet og Kammeradvokaten insisterede på at det ville koste branchen et milliardbeløb at standse logningen. De nægter at oplyse hvem der opfandt beløbet, og hvordan de gjorde.

Rasmus Malver
Foreningen imod Ulovlig Logning
https://ulovliglogning.dk

Af Kasper Eriksson 
Re: Hjemmesiden.

Tilføj denne regel til uBlock:

www.version2.dk##.header-global

close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak