Senest kommenterede indhold

Af Lars Christensen 
Et simpelt spørgsmål - hvor kommer AI fra?

AI er pr definition en stump software som pudsigt nok, er skrevet af et menneske.

Det allerstørste problem med software er fejlprocenten i den menneskelige programmering.

Sålænge mennesker er nødvendige for AI programmering - lige sålænge er AI fuld af fejl.

Er der nogen der har overvejet, at AI kunne (jeg siger ikke at det er) være noget som er skabt af en konsulent, som lige skulle finde en ny måde at gøre tingene 100 gange hurtigere og billigere end den menneskelige hjerne

Af Jesper Madsen 
Det offentlige har svært ved at investere,

Hvis driftige forretningsmænd virkeligt mener at de kan udnytte ML til at finde milliard-svindel, så synes jeg de skal gøre det. Men der er ikke penge i det offentlige til at øve sig i at lave Machine Learning.
Det er åbenlyst at der er penge i at finde milliardsnyd, og at det kan finansiere udviklingen. Så hvis ideen er så god, og man kan undgå at misbruge data og bringe offentlige instanser i problemer, så aftal at betalingen er en del af de penge der hentes hjem. Det svarer vel til det der gøres når gæld sendes til inkasso som det sker i dag?
Hvis mine kommunale data skal gennemtrævles, eksempelvis for at lede efter svindel, vil jeg foretrække at det er IT der undersøger mine data, og ikke tilfældige offentligtansatte, som jeg risikerer at møde i fodboldklubben eller Superbrugsen. Hvis systemet lagrer alt input aht. træning, så vil der være udviklere af ML der vil læse mine data, og så er vi ikke videre. Hvis det er muligt at træne på anonymiserede input data er der måske en vej.

Af Jakob Skov 
Re: en særegen undtagelse?

Problemet er at Grundloven har mange gode hensigtserklæringer, men indeholder forbavsende få lovkrav.

Kristian Jensen er vist den eneste minister i dansk historie der har tilstået grundlovsbrud i 2009 jvf. paragraf 22, dog uden straf:
https://www.altinget.dk/artikel/2009-5-4-kristian-jensen-broed-grundloven-2
https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingr...

Men allerede i 1999 blev "Tvind-loven" kendt grundlovsstridig efter paragraf 3, hvilket gør sagen bemærkelsesværdig givet hvor sparsom paragraffen er. Ingen blev svjv straffet:
https://da.wikisource.org/wiki/Tvindsagen_(1999):_H%C3%B8jesterets_dom_a...
https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingr...

Tilbage i 1994 blev HIV-loven vedtaget efter at højesteret kendte straffelovens paragraf 252 stk.1 utilstrækkelig ift. grundlovens paragraf 71 til at dømme en mand for at sprede HIV. En ualmindeligt kontroversiel dom om et kontroversielt emne:
https://ret.systime.dk/index.php?id=152
https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingr...

Men udover enkelte paragraffer er grundloven bøjelig som Beckham og forglemmelig for den almindelige dansker, forhåbentligt da. I andet fald er grundloven mest til for at støtte kongens magtanvendelse!

Af Steffen Lindemann 
måske en glemte "code review"

Jeg har i mit arbejde også set kode indsmulet fra diverse kode delings steder. Så mon ikke det "bare" var noget smart kilde kode der smuttede med uden at lave kode review?
Jeg er ikke "koder" men har set resultatet af det og mit bud er at det bliver mere og mere almindeligt. Jeg personligt mener at alt fremmende kode burde igennem en "code review" process inden det bliver lukket ind i ens eget miljø - på en systematisk måde.

Af Jan Heisterberg 
BIG brother watching

Det er jo, i fortsættelse af debat i andre tråde, interessant, at dette har kunnet lade sig gøre - sådan teknisk og lavpraktisk.

Aktiv person-sporing.

Det blev fanget fordi det var aktivt. Hvad nu hvis det sover sødt og kan vækkes senere ? Det heder vist en trojaner.

Det er jo det tætteste vi kommer på prof-of-concept for spionage-muligheden - hvis nogen skulle være i tvivl.

Af Hans Nielsen 
Nå- ingen Nokia i denne omgang.

De var ellers kommet langt op på mit liste, for ny mobil. På grund af kamera og at deres OS, var en meget ren Andriod uden alt for meget extra som "tvunget" konto ved producent.

Noget der har sendt, Sony og Samsung helt ud i kulden ved mig.

Huawei, som er det mærke jeg har nu, er på vej samme vej. Efter de sidste opdateringer er det blevet være og være. Også med "extra" software som konstant gerne vil høre om jeg var i trivl om mit først NEJ til instalation og acept af licens.
Måske kunne jeg levere telefon retur af samme grund og bede om at ophæve handlen, selv om den snart er 2 år. Det er jo noget som er kommet til bagefter køb, og noget som ville have fået mig til at bruge mit retur ret, hvis jeg have oplevet det ved køb.

Så måske en one plus igen, selv om de er blevet for dyre. Eller en anden telefon som også virker godt efter en root ?

Af tosset og tåbeligt software, så er det dog stadig ikke noget som slår Samsungs Bixby knap på siden.

Af Ivo Santos 
Velkommen til Kina

Hvorvidt vedkommende er i stand til at se Neflix eller ej burde være en private sag, det samme gør sig gældende om vedkommende vælger at blive boede hos forældrene eller vælger at flytte i egen lejlighed.

Alt i alt lyder det som magtmisbrug af værste skuffe. Havde det foregået i Kina eller i et af de tidligere Soviet lande, så havde jeg ikke være overrasket, men her i Danmark!, det lyder da for sindssygt.

Af Ditlev Petersen 
Re: GPS signal jammer.

Men kan det blive til politiets forunderlige forklaring? Vil politiet undgå, at tyve her i landet får kendskab til jammere? Næppe holdbart. Det lyder jo som om gps-antennen har haft en kedelig evne til at forsinke de modtagne signaler, hvilket jeg ikke får mening i. Et sort hul i bagagrummet?

Af Gert Madsen 
Javel, så

"Kunstig intelligens kan bidrage til at effektivisere den offentlige sektor yderligere."
Der findes en blog'er her på mediet, som leder efter forretningsplaner, og gevinstrealisering. Det er vist ikke lykkedes at finde nogen offentlige, som holder vand.
Hvis man prissætter den del ud af ligningen, som går på at flytte ansvar og besvær fra myndighederne over på borgeren, så har jeg meget svært ved få øje på nogen effektivisering.
Det er som telefonsluser. Det kan hjælpe på lønnen til telefonpasseren. Men hvis man skulle betale bare Fillipinerløn for den tid, som borgerne/kunderne spilder i slusen, så ville det give dundrende underskud.

Alt i alt virker påstanden som grebet ud af den blå luft.

Af Louise Klint 
Re: Glædeligt....

Når man kigger i artiklen fra 3F, som der henvises til, har kommunen stillet spørgsmålstegn ved om Kevin overhovedet kunne se film med hans lidelser.
Det er altså den blotte tilstedeværelse af et abonnement på Netflix, de tager som indicie på at han ikke har det så slemt som lægerne siger.
Så de har ikke fået oplysninger om det egentlige forbrug, men tager en oplysning og vinkler den meget kraftigt imod Kevin.

I så fald må det være oplysninger, myndighederne tilfældigt/sekundært har fået med ved anden dokumentation (fx via hans kontoudtog)
og det mener jeg ikke, at de skal (har ret til at) stikke næsen i.
Hverken mandens indkøb, hans spisevaner eller andre vaner.
Det hører ingen steder hjemme.

De er ikke en del af de lovpligtige oplysninger, så disse skal de hverken blande sig i eller botanisere i.
Deres metode er simpelthen usaglig, og indvendinger irrelevante.
Ellers bliver det jo et klondyke.

Jeg husker noget tilsvarende, for nylig vi havde emnet oppe at vende.
Hvor sagsbehandlingen var på grænsen til snagen, hvor sagligheden var svær at spore. Bl.a. de 52 siders udskrifter fra facebook…
17.02.19: https://www.dr.dk/nyheder/indland/anklaget-socialt-bedrageri-annette-ble...
18.02.19: https://www.version2.dk/artikel/adgang-mobilmaster-rejsekort-kommuner-vi...

Dengang kom det frem, via DRs afdækning, at kontrolopgaven løses af medarbejdere, som ikke har uddannelse på området.
Der findes ingen uddannelse til kontrolmedarbejder, man skal fx kende loven.

At selvom mange kommuner har medarbejdere dedikeret til at fange snyd med sociale ydelser, kan der være problemer med kompetenceniveauet, siger en sociolog fra Aalborg Universitet til DR:

Til trods for at det her er en ret kompleks opgave, så har vi
i Danmark ikke nogen formel uddannelse, hvor der stilles krav til,
at man har nogle specifikke kompetencer, kan lave ordentligt efterforskningsarbejde eller kan interviewe folk på en måde,
hvor man ikke forvrider fakta og så videre.
Morten Frederiksen, lektor ved Institut for Sociologi og
Socialt Arbejde, Aalborg Universitet.

17.02.19: https://www.dr.dk/nyheder/indland/myndighederne-afsloerer-socialt-bedrag...

Af Louise Klint 
Re: Glædeligt....

Men sagen er vist opstået, efter at han er flyttet hjemmefra, Louise Klint. Så mente man ikke, at forældrenes el-forbrug faldt nok - så er de stadig i søgelyset et stykke tid efter, at man er flyttet?

Ja, det er også det, jeg ikke tør regne på, Krogsbøll.
Jeg synes, det er langt ude.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Spin!

»Dataene blev aldrig behandlet


Hvordan kan man vide det, hvis det er en server i Kina, som man ikke selv ejer?

Af Robert Winther 
Spin!

Telefonens IMEI-nummer, Simkortets IMSI-nummer og mac-adressen på enheden er persondata.

Virksomheden bekræfter overfor NRKbeta, at et ikke nærmere specificeret antal Nokia 7 Plus-telefoner har sendt data til en server i Kina.

»Dataene blev aldrig behandlet, og ingen personoplysninger blev delt med tredjeparter eller myndigheder

At sende data til en server er behandling, og da China Telecom er indehaver af domænet og derfor må formodes at have adgang til serveren, så er data blevet delt med tredjepart.

Af Simon Rigét 
Re: en særegen undtagelse?

Og der er det så snedigt (set med magthaveres øjne) at der ikke findes en forfatningsdomstol her i landet.

Dommerstanden kunne vælge at gøre som i USA, hvor forfatningen altid står over lovgivningen, selv i ekvivalenter til byretten.

Dette er dog aldrig sket i Danmark.
Det ville være dejligt hvis en dommer havde mod til at vægte grundloven, menneskerettighederne mm. over loven.

Mig bekendt er der ikke noget jurisisk, der forhindre det? (Har ikke undersøgt det ordentligt...)

Af Leif M. Jensen 
GPS signal jammer.

Tyvene bruger små sendere der forstyrrer GPS signalerne, til at forhindre tracking. F.eks. som denne:
https://www.dx.com/p/quelima-car-gps-signal-shield-disturber-micro-signa...

Det er naturligvis ulovligt i Danmark og de fleste andre lande.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Glædeligt....

Det er altså den blotte tilstedeværelse af et abonnement på Netflix, de tager som indicie på at han ikke har det så slemt som lægerne siger.


Ok, hvis det er sådan, det skal forstås, så er det stadig meget langt ude. Er det meningen, at han skal ligge op kigge op i loftet døgnet rundt? Hvor sundt er det lige?

Men i så fald må konklussionen jo være: Hvis du er sygemeldt, skal du straks afmelde alle abonnementer, og opsige din DR-licens (det kan man vist ikke engang mere). Og du bør straks tildeles hjælp til at håndtere digital post og post i det hele taget fra det offentlige - for hvis man ikke kan se netflix, så kan man bestemt heller ikke forholde sig til henvendelser fra det offentlige.... og du bør straks trække alle gardiner for, for hvis nogen kan se, at du læser en bog, så smækker fælden...

Det rene idioti... eller chikane...

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Re: Glædeligt....

Man skal bl.a. opgive boligforhold, hvordan man bor (leje/eje, fx) og dér giver man samtykke til, at myndighederne må undersøge alle i husstanden.


Men sagen er vist opstået, efter at han er flyttet hjemmefra, Louise Klint. Så mente man ikke, at forældrenes el-forbrug faldt nok - så er de stadig i søgelyset et stykke tid efter, at man er flyttet?

Man skulle jo tro, at det afgørende var hans eget elforbrug i egen bolig - men det er stadig utroligt ubehageligt, at man skal udsættes for den slags nærgående overvågning, fordi man er afhængig af offentlige ydelser.

Af Simon Mikkelsen 
Re: Glædeligt....

Kan vi ikke få opklaret, hvordan denne overvågning helt konkret er foregået? Det fremgår af artiklen i 3F, at man har overvåget hans konti på bl.a. Netflix.

Når man kigger i artiklen fra 3F, som der henvises til, har kommunen stillet spørgsmålstegn ved om Kevin overhovedet kunne se film med hans lidelser. Det er altså den blotte tilstedeværelse af et abonnement på Netflix, de tager som indicie på at han ikke har det så slemt som lægerne siger.

Så de har ikke fået oplysninger om det egentlige forbrug, men tager en oplysning og vinkler den meget kraftigt imod Kevin.

Det må være helt forfærdentligt at være syg og ressourcesvag og så blive udsat for ikke kun en detaljeret sag og overvågning, men få fordrejet oplysninger på den måde. Man har jo ikke kræfter til at hamle op med dem - hvis man havde det ville man arbejde.

Af Christian Nobel 
Re: en særegen undtagelse?

Er det ikke på tide at nogen dømmes for grundlovsovertrædelse!?

Og der er det så snedigt (set med magthaveres øjne) at der ikke findes en forfatningsdomstol her i landet.

Når man så tager in mente at en regering tit udgør et flertal i folketinget, og dommerstanden nogen gange agerer lidt for politisk, så er magtens tredeling samtidig lidt af en illusion.

Af Mogens Lysemose 
Wow

Tænk at Nokias bagmandsfirma kan påstå at EMEI, SIM-ID o.lign. ikke kan spores til persondata! Hvor dumme tror de folk er?

Og hvordan kan de være sikre på at de data som DE har sendt til kina ikke er blevet brugt?

Af Simon Rigét 
en særegen undtagelse?

Problemet er her:

Grundloven, § 72 "Boligen er ukrænkelig. Husundersøgelse, beslaglæggelse og undersøgelse af breve og andre papirer samt brud på post-, telegraf- og telefonhemmeligheden må, hvor ingen lov hjemler en særegen undtagelse, alene ske efter en retskendelse."

Tilsyneladende udgører det, at man ønsker offentlig forsørgelse under sygdom "en særegen undtagelse" hvor man tvinges til samtykke, til at tilsidesætte sine grundlovssikrede rettigheder.

Andre særegne undtagelseser er, hvis man skriver elektroniske breve, eller læseer elektroniske medier, der siden logges af efterretningstjenester mm.

Er det ikke på tide at nogen dømmes for grundlovsovertrædelse!?

Af Louise Klint 
Re: Glædeligt....

Og vi taler endda om, at Kommunen har fingrene i FORÆLDRENES forsyningsdata. Altså har de kunnet indhente oplysninger om personer, som ikke engang er parter i sagen!

Jeg synes denne sag er virkelig vidtgående og jeg vil gerne have den uddybet.

Måske kan jeg tilføje nogle detaljer, forinden?
Jeg har på et tidspunkt hjulpet nogen, der var kommet lidt i klemme i systemet.
Derfor kan jeg sige, at hvis man ansøger om offentlige ydelser, som fyren nok har måtte, så er der et digitalt skema, man skal udfylde.

Man skal bl.a. opgive boligforhold, hvordan man bor (leje/eje, fx) og dér giver man samtykke til, at myndighederne må undersøge alle i husstanden.
(Jeg erindrer ikke den præcise formulering, og kender heller ikke lovgrundlaget).

Dvs. hvis man er et par, bor i bofællesskab eller, som fyren her, hos sine forældre, så omfatter det også dem.
Dette gælder også skatteoplysninger, så vidt jeg husker.
(Jeg ved ikke med el/forsyning. Jeg mener kun det gjaldt oplysninger hos andre myndigheder).

Fyren skal også angive, hvad han månedligt betaler i husleje
og hvad han har i forbrug (el, vand, varme).
Blandt meget andet.

Derudover vedlægge dokumentation for det hele, samt oversigt over pensionsopsparing og 3 md.s kontoudtog fra banken.

Jeg kan ikke regne ud, hvordan kommunen er kommet frem til sine konklusioner, og det bryder jeg mig egentligt talt heller ikke om at spekulere i.

Jeg synes denne sag er oprørende, og det ville være meget nyttigt og oplysende at få en afklaring omkring detaljerne og ikke mindst lovhjemlen afdækket.

Af Ditlev Petersen 
Re: Hvordan defekt?

Det er i øvrigt ikke GPS’en men sladderhanken der sender oplysningerne til producenten som gøres tavs.


Den var så åbenbart ikke gjort tavs men sat op (hvordan?) til at give en forkert placering. Det lyder ganske fascinerende. Måske har man en lokal sender, der forfalsker GPS-signalet? Den kunne snildt være i bilen eller sidde på taget. Derpå fortæller sladrehanken, hvor den tror den er.

Af Maciej Szeliga 
Re: Hvordan defekt?

Jeg hørte et sted (var det i radioen?), at den famøse defekte antenne, var blevet gjort defekt af tyvene, netop som modsvar på den slags sporing. Hvis man er vant til at stjæle luksusbiler, så er det åbenbart standardprocedure.

Nogen hos politiet havde bare ikke fået læst memoet.

Det er ikke nødvendigvis kun tyve - jeg overvejer stærkt samme tiltag da jeg ikke mener det rager nogen hvor jeg kører hen.
Det er i øvrigt ikke GPS’en men sladderhanken der sender oplysningerne til producenten som gøres tavs.

Af Anne-Marie Krogsbøll 
Hvor kommer den blåøjede begejstring fra?

Hvor er de strålende eksempler på, at store digitaliseringsprojekter har indløst forventningerne?
https://www.computerworld.dk/art/246877/endnu-en-ekstra-regning-paa-vej-...

Mærkeligt, at begejstringen ikke efterhånden er falmet bare en smule.... Måske har den slet ikke noget at gøre med, hvordan det faktisk går med disse kæmpeprojekter, men med helt andre ting.... partikassebidrag og den slags?

Af Lise Dahl Arvedsen 
Re: Gode betragtninger

Hej Peter,

Tak for din kommentar.

Det oplagte (og lidt let-købte) svar når det kommer til virtuelle teams i multinationale virksomheder er selvfølgelig det kulturelle aspekt. Dog er min erfaring, at det i lige så høj grad handler om manglen af det interaktionelle - specielt når vi taler om projektledelse. Når vi sidder i det samme fysiske rum, så bruger vi øjenkontakt, kropssprog og minimalrespons ("mmm", "yes", "aha", suk mv.) til at styre samtalen og progressionen i mødet. Det kan vi ikke på samme måde i det virtuelle møde. Det kræver derfor en anden styring af mødet - en mere rigid mødeform om man vil.

Jeg holder faktisk, sammen med en kollega, et gratis webinar i næste uge, som netop berører dette, og hvor vi kommer med lidt konkrete tips & tricks til at håndtere det virtuelle møde.

Du kan tilmelde dig her: https://www.augmenti.dk/events

De bedste hilsner,
Lise

Af Lars Bendix 
Retsstat...

Jeg ved ikke hvorfor jeg pludselig kommer til at tænke på en juraprofessors (eller jurists) "visdomsord" omkring hvad en retsstat er.

Han sagde, at en retsstat ikke bare er en stat, hvor alle er lige for loven. Stalin behandlede alle lige og henrettede høj som lav som det passede ham. Næh, en retsstat er en stat, hvor den enkelte borger er beskyttet imod staten. Thi staten er så stor og stærk og har så mange ressurser at den kan tromle henover stort set enhver borger.

Det er mange år siden jeg læste det - og det er åbenbart noget som helt er gået henover hovederne på dem som aktuelt udgør "staten".

Af Christian Nobel 
Re: Glædeligt....

Hvis det så bare var anarki - det ligner mere lurende fascisme herfra hvor jeg sidder.

Det er nok svært præcist at sætte en betegnelse på - der er nok mere tale om en indførelse at middelalderen version 2.

Bekymrende er det i hvert fald - og i denne sammenhæng er det nok stadig nødvendigt at gentage at den globale ulighed aldrig har været større de sidste 100 år end den er nu.

Den rigeste ene procent (og så kan man jo gætte på hvem der især er interesseret i at gøre bunden til datakvæg) ejer nu over 50% af den globale formue - i midten af 70'erne lå det tal på omkring 20%.
Hvad værre er, der er ingen udsigt til det vil ændre sig, tværtimod er udviklingen accelereret voldsomt siden bankernes pyramidespil i 2007, så man nu gætter på at senest i 2030 vil den rigeste ene procent sidde på over to tredjedele af den globale formue.

Og vores politikere (hverken sognerådsformændene på Christiansborg eller dem på den store scene) er slet ikke begyndt at tage fat på hvordan vi skal udvikle fremtidens skattesystem, men bruger i stedet tiden på lattelige symbolhandlinger der i hovedparten af tilfældene sparker nedad.

Af Christian Nobel 
Re: Glædeligt.... Dette har også undret mig ret meget - hvordan

ja så sidder og nærlæser Facebook, Twitter mv.

Jeg vil dertil så sige, at hvis folk er på offentlig forsøgelse, og de f.eks. skal stå til rådighed, så er de altså mere end dumme hvis de sidder og plaprer op på Navlepillerbogen om at de er på ferie på Mallårka.

I min optik er det en helt anden sag end at indhente fortrolige oplysninger - ting folk offentligt poster på Navlepillebogen kan dårligt anses for fortrolige.

Det jeg mere kan frygte er hvis når vanen med at checke folk ud på Navlepillerbogen bliver så udbredt at det anses for mistænkeligt hvis man slet ikke er der - så har vi virkelig et problem.

close
Får du vores nyhedsbreve?expand_lessmail_outline
Nej tak