Senest kommenterede indhold

Af Baldur Norddahl 
Re: Next step: aflive "fri data" med "fair use 1TB" ?

Jeg kunne drive en eller anden streaming service eller noget, men det falder sandsynligvis under en klausul om erhvervsbrug

Du kan også streame 8k video ukomprimeret fra sommerhuset 24/7 og på den måde belaste din internet forbindelse 100% til ingen verdens nytte.

Et andet eksempel er en VPN der programmeres til at sende fake data når der ikke er rigtig data at sende, så fjenden ikke kan aflure et eller andet blot ved at observere trafikmængden. Det bruges faktisk af militæret.

Begge eksempler vil give din ISP massive udgifter, der slet ikke står mål med det du betaler i abonnement. Derfor har de fleste en gummiparagraf, så man kan sætte en stopper ved misbrug.

Hvis du belaster din 1000 Mbps internet fuldt ud kontinuerligt, så bruger du omkring 500 gange mere end udbyderen har budgetteret med.

Af Gert Hansen 
Re: SKAT

Spændende at høre om enden på denne historie....

Af Gert Hansen 
Re: Kompleks verden

Selvfølgelig. Hvis du kan dokumentere dine købsprisen og dine salgspriser (alle handler opgjort enkeltvis efter FIFO), så kan et tab trækkes fra som øvrige lønmodtagere udgifter (ca 28% fradrag). Hvis der er tale om krypto skal man ikke fratrække de der ca 6000 som man ellers normalt skal med øvrige lønmodtagere udgifter.

Jeg kan kun anbefale alle der handler krypto til at få styr på deres handler. Alle handler skal opgøres med en værdi i DKK opgjort på handelstidspunktet. Så køber du 1 ETH til 380$ idag den 18.09.2020 så skal du opgøre det til DKK, kursen til USD er i dag 6.28 så den ETH er altså købt til 2.386,40 DKK. Når du så sælger den igen til f.eks. 360$ en dag hvor kursen til USD/DKK er 6.72 så har du solgt til 2.419,20 og altså tjent 32,80 kr.

Af Jacob Larsen 
Re: Next step: aflive "fri data" med "fair use 1TB" ?

Hvis der ikke er en fair use grænse er intet jo nogensinde frit.

Jeg vil stadig mene at hvis man reklamerer med at noget er frit, så skal det også være det. Normalt vil der være naturlige begrænsninger der gør at det ikke er praktisk at udnytte kapaciteten 100%. F.eks. kan jeg ikke downloade max i ret lang tid på min 1Gbps forbindelse før jeg ikke har plads til mere. Selv en stor NAS vil blive fyldt ret hurtigt med den hastighed, forudsat selvfølgelig at der kan findes så mange ting. Jeg kunne drive en eller anden streaming service eller noget, men det falder sandsynligvis under en klausul om erhvervsbrug. Med fitness er det jo begrænset hvor mange timer der er i døgnet, og noget lignende gælder jo for Netflix.

Af Svend Skipper Andersen 
Re: Next step: aflive "fri data" med "fair use 1TB" ?

Hvis der ikke er en fair use grænse er intet jo nogensinde frit

Der er ingen, der tvinger dem til at sige, at der er fri data. De kan jo bare skrive 1 TB data. Så drop de "fair" use-grænse, som sjovt nok kun er fair for den ene part, og skriv hvad kunden egentlig får. Det er ligesom at få en gratis gave, for kun 50 kr.

Af Thomas Kjeldsen 
Re: Kompleks verden

Øh, betyder det at folk der har tabt penge på crypto modtager penge retur fra SKAT?

Af Gert Hansen 
Re: SKAT

Ja, det kan du sige. Samtlige enkelt handler siden 2017 skulle med. Min opgørelse for sidste år er igen i kontrol. Så jeg skal nok snart snakke med dem igen. Første gang var træls, for det var det kæmpe arbejde at gøre op bagud i tid - og det kostede kassen 😱👎. Nu her er alt ok, min opgørelse passer ned til sidste øre nu. Så jeg forventer ikke der bliver noget problem i år.

Af Palle Simonsen 
Sporene fra sidst ...

Er så gammel i gårde at jeg har været med på både ESPRIT og RACE projekter. (Til de yngre: ESPRIT og RACE var to EU/EF programmer der søgte at højne IT niveauet i EF gennem at sponserer at firmaer på tværs af EF kunne gå sammen og produktudvikle 'noget med IT i' - for EFs penge).

Som jeg husker det kom der meget få konkrete resultater ud af programmerne og der var barokke krav om at bruge EF udviklede løsninger og komponenter til alt - også når man kom langt hurtigere i mål med et komponent fra den anden side dammen.

Man kan håbe og bede til at EU's ledere får nogle gode - måske bedre - råd, så der kan udvikles noget med europæisk basis, som giver en reel værdi og forskel. Der er ihverttilfælde ikke mangel på talent i EU jvnf. på det tekniske område bl.a. Linux, NMT, C++, C#, ...

Af Jesper Pedersen 
Re: SKAT

Ok, så du er kommet igennem møllen, sikkert med et størrer skattesmæk, kan jeg forestille mig.. Jeg har absolut ingen styr på hvad mine coins har foretaget sig de sidste 5 år, så jeg er jævntligt i dialog med min sagsbehandler ved Skat. Og ja, de er ret grundige. Hjælper bare ikke så meget, når man ikke lige har gemt så meget data. Det giver sikkert en eller anden dummebøde i den sidste ende...

Af Gert Hansen 
SKAT

Jo, jeg har været forbi SKAT 😳😱 Og der var ikke en sten, der ikke blev vendt. Nu kører jeg mit eget regnskab med det hele efter FIFO, så jeg kan følge med og indberette det hele korrekt 👍

Af Allan Kristensen 
Re: Next step: aflive "fri data" med "fair use 1TB" ?

Er personligt lidt i 2 sind omkring netop fair use limits.

På den ene side er det jo - som du selv pointerer - åbenlyst forkert. Der er ikke fri data...

... men på den anden side er der "fri data til det som man normalt bruger det til", og hvis nogle så vil ud over 1TB er det vist rimeligt at antage, at det ikke er et normal-scenarie som den normale familie med netflix og netbank rammer.

Realistisk set vil ingen ISP nogensinde udbyde reelt fri data, for så vil det jo stikke helt af, når jeg hoster en personlig hjemmeside som giver alle brugere adgang til at downloade en hvilken som helst youtube video de har lyst til (Dårligt eksempel, sikker på pointen bliver fanget alligevel).

Hvis der ikke er en fair use grænse er intet jo nogensinde frit. Slut med "Træn lige hvad du vil", "Se alle de Netflix film du har lyst til" og i stedet ind med "Træn op til 200 timer om måneden" og "Se op til 800 timers netflix", og så ved jeg sgu ikke hvad der er mest gennemskueligt for hr. og fru Jensen.

Såå.. Ja, jeg er sgu lidt undecided her - Ville bare lige have perspektiverne med i diskussionen.

Af Jesper Pedersen 
Re: Kompleks verden

Gert, nu er der godt nok gået to år siden denne tråd. Nu har Skat tilsyneladende fået mandet op i deres krypto-afdeling og er begyndt at chikanere alle os, der har handlet bitcoin. Er du også havnet i suppedasen?

Af Martin Jeppesen 
Re: Tralala.

Nej, den måler hele tiden. Og den måler også Bluetooth LE signalstyrken samtidig. Derfor kan den så også se, hvis du over et tidspænd på 15 minutter har haft en signalstyrke, som svarer til at være mindre end 1 meter fra den anden telefon.

Af Søren Laursen 
Re: Tralala.

Den kan altså reelt ske bare ved, at I er gået forbi hinanden på gaden.

Men den officielle definition af "nær kontakt" er mindre end 1 meters afstand i mere end 15 minutter.

Tak.

Men betyder det at telefonen kun scanner omgivelserne en gang hvert kvarter?

Med andre ord: Kan man risikere at have været tæt på en smittet i 29 minutter uden at blive advaret?

Af Martin Jeppesen 
Re: fis i en hornlygte

Det har jeg ikke hørt om før. Vil du dele dokumentationen for det?

Af Helge Svendsen 
Re: Agurk

Tjae, de IP adresser der lyser rødt i min firewall kommer ikke i stor udstrækning fra USA.

De kommer fra Kina, Rusland og Indien. I den rækkefølge.

Af Thomas Toft 
fis i en hornlygte

De bluetooth indstillinger app'en bruger betyder den mister "forbindelse" (batteri spare) når telefonen har lagt stille noget tid. Så husk at dans natten lang hvis du er i byen hvis du vil have noget ud af app'en.

Af Martin Jeppesen 
Re: Tralala.

Ja, det er forventet. Beskeden under "COVID-19 Exposure Notifications" er OS'ets egen notifikation og fortæller kun, at den har registreret, at den via Bluetooth har kunnet få forbindelse til en mobil, som er ejet af en smittet.

Den kan altså reelt ske bare ved, at I er gået forbi hinanden på gaden.

Men den officielle definition af "nær kontakt" er mindre end 1 meters afstand i mere end 15 minutter.

Så Smittestop-app'en giver først besked, hvis de kriterier har været opfyldt.

De har også skrevet om det her: https://smittestop.dk/nyheder/

Af Thomas Toft 
Agurk

Hvornår mon de går efter de lokale hackere? Nå nej, det er jo lovligt når det er USA selv der gør det. Tak for ufiltreret videregivelse af propaganda Version 2.

Af Thomas Toft 
Too little, too late

Lur mig om ikke nogen har en genvej ind som de benytter under valget..

Kommentar til: Fairtrade Data
Af Niels Madsen 
Re: Hvor kommer data fra?

Ja, det var netop der jeg gerne ville hen med mine første kommentarer. Jeg synes at det er bizart at tale etik og fairtrade længere ude i "værdi-kæden" uden først at sikre at data også er etisk indhentet til at starte med.

Erik skrev fornyligt en artikel på denne blog, med titlen "Dataetik – det handler om tillid", hvor det lader til han holdning er at borgerene ikke som udgangspunkt selv skal have retten og muligheden for at afgøre hvilke formål deres private data må anvendes til, og af hvem.

Det er netop der at jeg synes at det bliver groteskt når han så i denne artikel begynder at bruge betegnelser som Fairtrade om data. For at sætte det lidt på spidsen, så bliver hælervarer jo heller ikke Fairtrade ved senere at blive sorteret og pakket af en person med rimelige arbejdsvilkår.

Jeg har svært ved at se denne blog som andet en end del af det større lobby-arbejde som skal hvidvaske yderligere ekspropriation af befolkningens privatliv, hovedsageligt til gavn for visse private økonomiske interesser. Og af denne grund kommentere jeg på denne blog, som jeg ville til en sælger eller politiker med egne økonomiske eller ideologiske dagsordener, og ikke som jeg ville kommentere en machine-learning expert med en teknisk/videnskabelig dagsorden.

Af Claus Eriksen 
Next step: aflive "fri data" med "fair use 1TB" ?

Når nu teleselskaberne får en over nakken her, kan de så ikke også stoppe deres vildledning mht. mobildata pakker?

Kan desværre ikke huske hvilket selskab det er der pt. reklamerer fint med "fri data" - og så samtidig skriver "fair use limit 1TB". Hvis der er en limit, så er der jo ikke fri data.

Kommentar til: Fairtrade Data
Af Bjarne Nielsen 
Re: Hvor kommer data fra?

Et andet aspekt er hvor data kommer fra.

Jeg er også sikker på, at der er stor forskel på, hvilke data man snakker om.

De fleste er nok helt trygge ved at mennesker kigger med, når man træner med billeder af f.eks. ulve og huskier, mens når mennesker sidder og lytter med på lydoptagelser fra private hjem fra f.eks. Alexa (ofte med uhyre privat indhold) for at træne stemmegenkendelse, så vakte det berettiget og forventelig bestyrtelse (det er en ren tilståelsessag, at man havde gået stille med dørene).

Kommentar til: Fairtrade Data
Af Simon Mikkelsen 
Hvor kommer data fra?

Et andet aspekt er hvor data kommer fra. Har man fået 500k billeder fra et socialt netværk som ikke har spurgt deres brugere, eller som har gemt tilladelsen væk i de 30 siders betingelser ingen har en chance for at læse at forstå. Måske har man juridisk lov til at gøre det man gør, men moralsk er data tyvstjålne.

Har man bare ladet en robot samle ind hvad de kan af billeder på internettet, kan man også regne med at man krænker mange fotografers copyright, ligesom man heller ikke har fået lov. Hidtil har man lukket øjnene - men det er ikke kun moralsk forkert men direkte ulovligt.

Kommentar til: PHK → 💌 → EU
Af Gert Madsen 
Desværre

Har PHK ret.

Men ikke fordi EU er blevet bedre, men fordi Danmark er rutsjet ned i sumpen.

En gang var CPR, og den type registre omgærdet af stor sikkerhed, og registersammenkøring var et skældsord.

En gang var "lobbyist" et skældsord, og noget som politikerne i hvert fald ikke ville stå ved.

En gang var der politikere, som arbejdede for Danmarks bedste, uden tanke for lukrative poster efterfølgende. - OK det gjaldt ikke alle, men nu lader den type politikere til helt at være forsvundet.

Dette skal bestemt ikke tages som "alt var bedre i gamle dage", men der er altså nogle tendenser, som er ret kedelige for dem, som mener noget med frihed og retfærdighed.

EU er desværre præget af strategien for den tyske genforening: Vi holder kæft med problemerne, lyver hvis det behøves, og så gennemfører vi det, vi tror er det bedste.

Det gik OK for tyskerne, men finanskrisen og flygtningekrisen viser at det er gået alt andet end godt for EU.

Kommentar til: Fairtrade Data
Af Claus Wøbbe 
Hvad er problemet?

Når vi ser bort fra sourcingmuligheder som fx citizen science og Captcha er anvendelsen af levende mennesker som arbejdskraft givet vis en god mulighed. Det er specielt en super mulighed for uuddannet arbejdskraft - selv et barn kan udføre arbejdet.

Dermed skaber du jo beskæftigelsesmuligheder for helt fattige mennesker, hvilket da er en god ting.

Jeg kan derfor ikke rigtig se problemet.

Husk på, at børnearbejde i u-lande ofte er et alternativ til værre ting som fx prostitution.

Kommentar til: Fairtrade Data
Af Jakob Skov 
Hvorfor starte med to bunker?

Man kan stille spørgsmålet om boolean bør være udgangspunktet? Sortering i flere kasser hvor midten er "kommer an på...", "måske" og "ved ikke", kan i nogen grad være en fordel, idet miskarakterisering/lavere datakvalitet i input i så fald må antages at falde i midterste kasser.

KISS: Hvis en person er i tvivl om et billede er i den ene eller anden kategori, er det ikke ideelt som del af første træningsdata, uagtet.

Rom blev ikke bygget på én dag. Hvorfor skulle en AI kunne det hele fra dag 1? Generelt er det bedre at have en relativt lille type 1/2 fejl ved et beskedent datasæt og bygge ovenpå, end idriftsætte et ringere produkt og håbe at det bliver bedre over iterationerne. Som du selv nævner kræver det rigtig mange iterationer at kalibrere.

Af Flemming Riis 
Ligegyldigt Fnidder og Ego

»Hvis en CISO rapporterer til it-chefen om, at kvaliteten af informationssikkerhed i organisationen ikke er i orden, så kan der opstå en naturlig interessekonflikt, siger han og tilføjer:

Det er vel intet der forhindrer at CISO rapportere højere op , hvis man ikke kan snakke på kryds i en virksomhed har man større problemer end placeringen af en rolle

Af Søren Laursen 
Re: Tralala.

Angående notifikationer, så undrer følgende mig lidt:

Under settings/COVID-19 Exposure Notifications får jeg:

Oplysninger om tjek

Tidsstempel 16. september 2020 15.01

Antal nøgler 301

Antal matches 1

App Smittestop

Hashkryptering blabla

Går jeg ind i Smittestop app'en hedder det:

Du har ingen beskeder

Hvis du har været tæt på en bruger med COVID-19, som også bruger appen, vil du automatisk få besked om det her.

Hvordan hænger det sammen?

Er der et threshold, så der kræves et vist antal matches før alarmen går?

Af Michael Jensen 
Re: Hvordan forfordelt?

"Forfordelt" kan betyde 2 ting: Enten at man har fået mindre end andre, eller mere end andre.

Her menes vel mere end andre. At det ikke har kostet data forbrug at benytte de apps.