Jeg skal til at teste interoperabilitet indenfor dokumentformater på bla. Linux og jeg har derfor behov for at kunne lege lidt med med operativsystemet og applikationerne på det - men hvad gør jeg?

Optimalt kunne jeg tænke mig at kunne boote fra en USB-stick, da jeg derved kunne adskille Linux og Windows helt og jeg vil stadig kunne gemme dokumenter på stick'en. Kan I give mig et par idéer til, hvordan jeg kommer videre? Mit eksisterende system er Windows XP på en Lenovo ThinkPad T61p og jeg vil helst undgå at lave dual-boot på den, da det ikke er min egen PC men fra mit arbejde. Det er heller ikke en mulighed at slette Windows helt og installere en dist. på den.

Pft,

Jesper

#3 Kristian Thy

Da jeg bootede min arbejds-XP-laptop med en Ubuntu Live CD var der automagisk trådløst (WPA-krypteret) internet, så jeg ville have troet den burde autodetektere det. Med andre ord: Ingen anelse om hvad problemet er :-)

  • 0
  • 0
#4 Anonym

Kan du bruge DHCP og Ifconfig til at få din internet forbindelse op. Det kan også godt være du selv skal skrive din ip som gøres bedst i console.

"Console Uddrag" root@maskine:~# ifconfig eth0 up root@masking:~# dhcpcd eth0

Og det er sådan set bare sådan du gør hvis du kan det. Hvis du sidder på et netværk hvor du skal skrive din egen ip pga. hele netværket er bygget op omkring faste ip'er, ja så ville jeg skrive:

root@maskine:~# ifconfig eth0 192.168.x.x Dette er den ip som din maskine normalt har.

Og det kan også godt være du selv skal sætte din netmask op. Det kan du gøre ved at skrive:

root@maskine:~# ifconfig eth0 192.168.x.x netmask 255.255.255.0

Hvis dette så er din ip og netmask.. Det er med vilje jeg har skrevet 192.168.x.x da jeg ikke ved hvad din interne ip-addresse er.

Hvis det er trådløst netværk kan du bruge applikationer, såsom "Wifi Assistant" og andre lignende eller du kan bruge kommandoen "iwconfig" uden gåseøjne.

Husk du skal IKKE skrive "root@maskine:~#". Det er bare et eksempel på hvordan f.ex. min console måske ser ud.

  • 0
  • 0
#5 Anonym

At du skal også huske på at der er STOR FORSKEL, på små og STORE bogstaver i Linux. (hvis det er ELF systemet som den Linux distrobution du bruger har).

I linux kan der sagtens være en fil navngivet: HEJ.heh og en anden fil navngivet hej.heh og en tredje fil navngivet Hej.heh ..

Det er pga. den måde Linux filsystemet er bygget op på.

Der findes et utal af Live CD'er på markedet.

På denne side kan du finde ud af mere: http://distrowatch.com/

  • 0
  • 0
#6 Flemming Sørensen

Du snakker om to meget forskellige ting, i dit indlæg, og den første del:

"At du skal også huske på at der er STOR FORSKEL, på små og STORE bogstaver i Linux. (hvis det er ELF systemet som den Linux distrobution du bruger har)."

... er i direkte modstrid med den virkelige verden, idet det for mig ser ud til at du påstår at det er det binære format (der benyttes til de eksekverbare filer), der afgør om systemet er case sensitive eller ej.

  • 0
  • 0
#7 Anonym

Som hedder præcis det samme i f.ex. Slackware.

Prøv at skrive CAT /etc/issue .. Hov det kunne man ikke, programmet hedder jo cat med små bogstaver og ikke STORE bogstaver.

På winbl0wz, er det så en helt anden historie. Der kan man kun have 1 fil navngivet det samme, ligemeget hvor meget man ellers vender op og ned på de samme bogstaver.

I Linux, ihvertfald i Slackware er det helt anderledes.

Og nej jeg påstar ikke at ELF bestemmer om systemet er case-sensitive eller ej, jeg fortæller bare hvordan det hænger sammen og ja jeg ved godt ELF består af filer med: Ingen extension, .so og .o

Slut.

  • 0
  • 0