Forleden dag købte jeg i det lokale byggemarked en lille strømmåler, så jeg har hygget mig med at kigge på strømforbruget i mit Myth-setup.

Der er sikkert mange der vil finde det interessant med en lille sammenligning af forskellige opsætningers strømforbrug, så hvis I andre har lavet eller kan lave tilsvarende målinger, vil det være spændende.

Jeg har en kombineret front- og backend bestående af en EEE-boks (EB1012), hvor der er tilsluttet en Anysee-tuner. Jeg har systemet kørende hele tiden, så jeg fx konstant kan bruge MythWeb, og måske mest fordi jeg endnu ikke har givet mig tid til at sætte automatikken op til at gå i dvale når den ikke optager eller skal være klar til at svare på fjernbetjeningen. (Smart opsætning af dvale osv. kunne være et emne til en anden tråd, hvis nogen har gode løsninger :-) )

Men hvorom alting er, har jeg målt følgende:

  • "idle"-strømforbrug: 21,4W-21,8W
  • Under optagelse: 22W
  • Visning af tv: Et sted mellem 25W og 27W (forbruget stiger mens man ser tv, sandsynligvis fordi maskinens indre organer kræver mere og mere køling)

Jeg har ikke set et forbrug over 27W. Dog kan min MythTV ikke vise HD-kanaler, så tallene gælder kun for SD-kanalerne.

Har I andre nogen tal?

Kommentarer (3)
Kenni Lund

Yep, dengang jeg samlede min server til backend målte jeg med noget strømmåler fra Elsparefonden. 115-125watt afhængig af om den lavede noget eller ej.

Core 2 Quad, 2.4GHz
4 x 750GB SATA HD

Dét med måling af forbrug på frontends, droppede jeg efter at have målt hvad mit 40" Samsung brugte :-D Jeg kan ikke huske hvor meget det var, men det var mere end min server.

Mvh,
Kenni
MythTV.dk

Martin Nørby

Jeg har en mail/web/fil/mythtv-server stående 24/7. Jeg søgte i sin tid højt og lavt efter et tilpas nøjsomt bundkort, og endte med at anskaffe et MSI IM-945GSE-A herfra: http://www.mini-tft.de/xtc-neu/product_info.php?info=p28361_MSI-IM-945GS... samt en picoPSU fra samme leverandør. Bundkortet selv bruger såvidt jeg husker max. 12 watt.
Hele serveren med 2GB RAM, 2 stk 3,5" diske i RAID1 samt en USB DVB-T tuner sluger 30 watt målt på primærsiden af AC/DC-converen (som i øvrigt i mangel af et low-loss alternativ er en aflagt 'brick' fra en IBM laptop). Hvis nogen har et godt bud på en 230V AC -> 12v DC adapter hører jeg gerne om det.

Jeg har ikke målt på min frontend, men har læst at sådan en Asrock ION 330 bruger omkring 40 watt. Forbruget af frontend'en er ikke så afgørende, da den kun kører når der skal ses optagelser eller film (i lydefri HD-kvalitet!).

Jens Kjellerup

Jeg har en backend som idag består af en IBM 9339 med tilhørende Anysee tunere. Den bruger 120 - 140 watt i døgndrift.

Min Frontend er en nyindkøbt Acer Aspire Revo 3600 (købt for 1400 kr incl fragt i England). Når den viser HD-TV bruger den 22 watt. Slukket bruger den mindre end 1 watt.

Min gamle frontend - en Shuttle x27D skal overtage rollen som backend. Den bruger i min nuværende backend testopstilling (Myth-backend, Web-cms, mail, VPN, og SonosWeb) 27 watt.
/jens