Jeg har følgende eksempel:

EBOKS: Følgende skal gøres for at logge ind hos EBoks: 1) Indtast brugernavn og password 2) Indtast nøglen fra kortet

Eboks mener åbenbart, at det er nødvendigt med fuld sikkerhed (Brugernavn, password + nøgle)

inden man kan læse sine dokumenter.

NYKREDIT NETBANK: Følgende skal gøres for at logge ind hos NyKredit netbank: 1) Indtast brugernavn og password - Ingen nøgle nødvendig (Nykredit mener, at det er nok med Brugernavn + password for at se kontooplysninger.

2) Ved overførsel af penge til andre end egne konti skal der indtastes password + en nøgle (Nykredit mener, at det er nødvendigt med fuld sikkerhed (Brugernavn, password + nøgle) ved pengeoverførsler)

Log ind på Eboks via NykreditBank: a) Jeg logger ind på netbank med brugernavn og password

b) Jeg logger ind på Eboks vha. menuen "start min eboks"

Nu er jeg inde og kan læse alle mine dokumenter UDEN at skulle bruge min nøgle. Dette betyder for Eboks at kun brugernavn og password bliver brugt fra NemId og derfor er spørgsmålet om NemId er nødvendig?.

#1 Lars Sommer

Jeg gider ikke fedte med papkort og koder, så længe jeg kan slippe, så jeg fandt en vej via post.dk, hvor jeg kan logge ind på "Mit E-Posthus" via den gamle TDC Digital Signatur (hvor Firefox har husket koden for mig). Fra menuen kan jeg klikke videre ind i E-boks.

Det holder dog op med at virke når TDC-certifikatet udløber, men når det er så nemt at udvikle et system der giver adgang, kommer der nok flere andre "genveje" fremover .-)

  • 0
  • 0
#2 Nikolaj Halberg

Man kan stadig (dagligt hvis man vil) forny sin gode gamle Digitale Signatur. Dette kan gøres på:

https://www.nets-danid.dk/_shared/links/digital_signatur_selvbetjening

Og det vil jeg klart anbefale folk som bruger ePosthuset, eBoks o.s.v. hvor de stadig tillader brug af Digital Signatur at gøre.

Digital Signatur er også meget nemmere/ bedre at bruge til f.eks. signering af e-mail, da man nemt kan exportere den til pkcs#12 format her:

https://www.certifikat.dk/eksportp12.html

Såeh.... kom igang! ;)

P.S. I kan forøvrigt hygge jer med lidt underholdende læsning her:

http://www.version2.dk/grupper/digitalsignatur/forum/14334

  • 0
  • 0