Nu hvor web2.0 feberen efterhånden er ved at falde af på den, er det så tid til at se sig om efter nye jagtmarker for os ildsjæle indenfor økonomi og datalogi, eller er det i virkeligheden nu vi skal slå til?

Der har i den seneste tid været en del hype og råberi omkring det såkalde "Web OS (Operativ System)" - der som bekendt udelukkende eksisterer i internet "cloud'en" - og hvilken leverandør, der vinder pladsen som "webplatformen".

Indtil nu har Google med deres Apps løsning været min favorit - og nu har de jo gjort det igen ved at lancere Google Apps Engine - en fantastisk løsning, der gør det muligt at bygge et website / webapplikation uden en eneste udgift til noget som helst + mulighed for at benytte alle Googles smarte dippedutter.

Hvad siger I? Bliver det nemmere at starte noget op på internettet?

Kasper Sørensen

Ja det blir lettere at starte noget op på nettet, men konkurrencen stiger jo også, så det er ikke min vurdering at det bliver lettere at tjene penge på det. Tværtimod, så kræver det lidt mere i dag at overtale folk til at oprette sig som brugere af diverse sites osv. Personligt har jeg i hvert fald en temmelig høj aversion mod at være "bruger" her og der og foretrækker eks. fora eller netbutikker hvor man kan være "one timer".

  • 0
  • 0
Simon Bjerregaard Rasmussen

Helt enig. Der er flere ting der gør at det nuværende brugerparadigme er helt i skoven. Jeg opretter mig på 4-5 sites og på hvert eneste skal jeg starte forfra med at udfylde information om mig selv - og ikke nok med dét, jeg skal også huske forskellige passwords? Giv mig OpenID nu - eller noget tilsvarende! =)

Jeg tror du har ret i at opbyggelsen af en brugerbase, eller den magiske "critical mass" som så mange webguruer snakker om er blevet væsentlig sværere.

Samtidig ser jeg dog nogle tendenser indenfor online marketing, der har gjort det væsentlig nemmere at "gøre opmærksom på sig selv". Viral marketing ser jeg f.eks. efterhånden som en standardvare enhver webnørd med en købmand i maven kan gøre brug af. Er der forresten nogen, der kender til en decideret "hype" virksomhed, der udelukkende lever af at skabe awareness via web?

  • 0
  • 0