Nu starter det..

Fra den 31/5-2011 kan man ikke længere bruge KMD pinkode til at få adgang til sin e-Boks. Alle de øvrige login former kræver NemID, og hvis det ikke er en OCES-NemID skal man en besværlig omvej via netbanken.

e-Boks er i dag obligatorisk for en lang række mennesker, for eksempel alle statsansatte som ikke kan få adgang til deres lønseddel andre steder end i e-Boks. Udover at acceptere brugerbetingelserne for e-Boks for at se sin lønseddel (hvis man er så uheldig at være statsansat), skal man nu altså også give samtykke til DanID.

ATP har ligeledes tænkt sig at udfase deres egen adgangskode, og også her bliver NemID eneste adgangsform (eventuelt indirekte via bankernes NetID). Udover selve ATP pensionen administrerer ATP Feriekonto (man kan f.eks. have behov for at checke om arbejdsgiveren har indbetalt de feriepenge som står på lønsedlen) og Lønmodtagernes Garantifond.

#3 Maxx Frøstrup

Jo jo, men den har en levetid på 24 måneder, så har man da lidt at løbe på endnu.

Jeg kan også melde om at jeg som Kasser i en forening er blevet tvunget ind og registere mig på en lokalt by netværk her pr. 1. januar. Heldigvis har jeg DS og har kunnet gøre det denne vej.

Opbygningen af dette net er meget personligt info orienteret, men med utroligt mange relationer.

Det er flot og pratisk, men men bliver en smule paranoid.

  • 0
  • 0