Takker på forhånd for en nem løsning på flg.:

Har i et gammelt cms (phpwebsite / mysql) en tabel med artikler. Ønsker tabellens data ud i et eller andet værktøj, hvorfra jeg nemt kan redigere & generere en csv fil import i nyt cms, drupal (node import).

Jeg kan fint med phpmyadmin dumpe tabellen ud, men pga. æøå i felterne (danske tekster) og meget andet snaller er det ikke lykkedes mig at importere data ind i noget som helst. Excel roder det totalt, Access nægter, div. editorer laver ulykker.

Tabelstruktur:

Feltnavn Datatype id int(11) subject text summary text body text image text hits int(11) approved smallint(6) active smallint(6) comments smallint(6) anonymous smallint(6) userCreated varchar(20) userUpdated varchar(20) dateCreated datetime dateUpdated datetime poston datetime expiration datetime sticky_id int(11)

What to do og mange tak på forhånd!

Rolf

PS: Så får vi også lige testet, hvad der sker med en tabel som ovenstående her i debatten. PPS: Jeg har også en tabel med "pages", den er endnu værre! (Tekstafsnit fordelt på flere felter)

#1 Thomas Hansen

Lyder mest somom du har tegnsæts problemer. Prøv at starte med at dumpe nogen data hvor der ikke er non-ASCII tegn i, og se om det ikke gør meget bedre.

  • 0
  • 0
#2 Rolf Ask Clausen

... ja, der er både tegnsæt og diverse html-stumper nede i felterne i tabellen. Det betyder, at jeg har mere end svært ved at finde felt-delimiters, som jeg er sikker på fungerer. ¤¤¤ er et bud. , og ; duer klart ikke og " rundt om feltindhold skaber også ravage.

Men det værste problem er nok, at også linjeskift tilter. I feltet "body text" kan der i mange poster ligge en lang tekst med en hel del linjeskift. Disse felter bliver totalt fejlfortolket, når jeg forsøger at importere data.

Jeg savner altså en exportfunktion, som lader mig totalstyre linjeskift og delimiters og dernæst en editor, som lader mig "oversætte" disse til noget, som er validt til import i det nye cms.

  • 0
  • 0