Ja, for nylig kom der en iMac i huset og senest fik jeg en mindre hjerneblødning og nu står der en MacMini hjemme og knurer.

Det er egentlig planen at den skal bruges til MediaCenter, TV recording inklusive, - men her falder tingene lidt til jorden.

Jeg kommer fra en Window/Linux verden, hvor mediacentre som XBMC, MCE, GPVR osv osv er til at finde i hovetal, også med TV recording.

På MAC OS X ser det vist mere skidt ud, - godt nok findes XBMC, Boxee, Plex etc - men det er alle unden TV recording understøttelse.

Jeg har kigget på Elgato TV sticks og Eye TV 3 - men ud over at være stand-alone programmer, er det så noget der faktisk duer? Prisen er jo igen lidt høj for dem...

Og er der nogen der kender noget til http://www.equinux.com/us/products/mediacentral/index.html

#1 Niels Ganer Jespersen

Hej

Elgato EYE TV3 er ret sej og i sammenhæng med FrontRow og en Apple fjernbetjening kan du lave et mediecenter der er ret sej. Hvis du tilføjer Roxio Toast kan du også konverteret optagelser til andreformater og brænde optagelser.

MVH Niels

 • 0
 • 0
#3 Normann P. Nielsen

Så fik jeg kigget lidt på Elgato - og jeg må desværre sige at jeg ikke umiddelbart er specielt imponeret...

Ud af de 17 DVB-T kanaler jeg har over kabeltv er det vel en 4-5 stykker der faktisk flyder, resten er et stort hakken og manglende opdateringer...

EyeTV 3 er sgu heller ikke et studie i usability værd og den medfølgende remote er krampagtig lille med åbenlyse mangler, som f.eks en "record" knap. Så er der 4 fave knapper til div. ting, men det er rimeligt svært at navigere korrekt rundt - bevares, det kan sikkert læres, men intuitivt, nej!

Frontrow er bare lækkert og kører som smurt, det kan man ikke sige om EyeTV3, super ærgeligt at Apple ikke har indbygget en TV del.

Equinox Media Central var heller ikke noget at råbe hurra for, menuerne var uudholdeligt langsomme, men måske skal jeg lige få set om DVB-t kanalerne har samme problem.

For en Windows Guru der kender noget til MCE og f.eks GVPR var det altså lidt af en nedtur...

 • 0
 • 0
#5 Normann P. Nielsen

Ja, DVB-T over kabel TV er ikke helt standard, men der er flere antenneforeninger i Aalborg der kører dette :-)

Og hvorfor?

Jo, bla. er en af de største anker man altid hører fra folk problemet med flere TV og antal af boxe, altså flexsibilitet og muligheden for at se forskellige kanaler på div. TV i huset - for en normal familie bliver det jo nemt til mindst 4 TV, selv råder jeg over 5 p.t.

Samtidig er der issuet med hvad der er "standard" i Hr. og Fru. Jensens stur, og det er ikke lige nødvendigvis MPEG-4, snarer MPEG-2 fra dengang der var virkelig boom i fladskærme.

Så valget på bla. www.kafnet.dk (som jeg tilhører og har været formand for) er at sende i DVB-T/MPEG-2 for at tilgodese flest mulig husstande, vi har p.t. ca 20 digitale kanaler og resten; tja personligt er det tysk, fransk, italiensk - dvs. diverse fyldkanaler der er gratis - dem ser jeg aldrig, jeg har faktisk valgt ikke at kode dem ind.

Så rigitgt mange i KAF har glæde af deres måske ikke helt nye TV, faktisk regner vi med at sende MPEG-4 kanaler og i MPEG-2 for at flere skal kunne se dem.

Selvfølgelig vælger man ikke at tilgodese nogens behov; der er selvfølgelig også personer der gerne vil se MPEG-4 osv, men de må så finde andre løsninger - det er p.t. foreningen beslutning at næste skridt er IPTV (og ja, så er vi desværre ved en boxløsning igen, men der er nok også et par år til...)

Alt i alt tror jeg der er stor tilfredshed med DVB-T/MPEG-2 løsningen, og den har muligvis også været relativ billig at lave, samt har existeret i rimeligt lang tid i nogle foreninger heroppe.

www.kafnet.dk under Tjenester / Download / Dokumenter kan du finde KAF's blad og brugerafstemning 2009 med en artikel af Næstformanden "Digital TV i KAF - Nu og i fremtiden" der fortæller mere.

PS: GVPR er MEdia Centret http://www.gbpvr.com/ - og p.t. er status på min MacMini at jeg simpelthen ikke syntes at EyeTV3 er godt nok, resten af Mediacentrene er for ringe eller har ikke TV delen med, og endelig prøvede jeg at afspille en ISO fil under XBMC, under Snow Leopard på min sprit nye MacMini 2.26 GHz - det hakkede simpelthen i fremvisningen (trods det var direkte fra USB disk på MM'en) - dårligere en min 4 år gamle DELL D610 via en NAS - det er jo ikke opmuntrende....

 • 0
 • 0
#6 Rune Sindahl

Lækker hjemmeside(af en antenneforening), attraktive tilbud i antenneforeningen, og god og forståelig forklaring ovenover og i artiklen omkring problemstilling med MPEG-2/MPEG-4 blandt medlemmerne.

Gid jeg var med i sådan en antenneforening ;)

 • 0
 • 0
#7 Thomas Würgler

Jeg ved ikke helt, hvad der sker for din maskine, men jeg kan fortælle, at min Mac Mini, som er en 1,66GHz Core Duo-model, uden problemer spiller alt fra DRs HD-kanal til diverse HD-materiale i alverdens formater. Jeg bruger dog Plex (plexapp.com) til afspilning frem for den "rene" XBMC, men performance burde være den samme.

TV kører helt uden problemer, og min Mac Mini optager automatisk alle de programmer, jeg har sat på dens watch list. Det kører faktisk helt upåklageligt og langt bedre end da jeg brugte Windows Media Center.

Måske skulle du prøve lige at opdatere al software på maskinen - just in case? Dog bør du holde dig fra Flash 10.1 betaen.

 • 0
 • 0
#8 Normann P. Nielsen

Hvad bruger du til at optage med? EyeTV ? Som allerede skrevet syntes jeg at usability i det problem er fraværende, og remote'n er heller ikke alt for imponerende.

Men anyway, plex, xbmc osv er fint, mangler bare TV løsningen.....

Og sjov nok har jeg netop installeret W7 på den med en tuner til det 1/2 af hvad en Elgato koster ( og min Elgato kunne ikke se DVB-T på 482 MHZ af en eller anden grund) - og nu spiller det bare max, da alt er i en Application, ikke noget med at EyeTV skal starte en anden app osv..

 • 0
 • 0
#9 Thomas Würgler

Jep. Jeg bruger seneste version af EyeTV 3, og jeg har aldrig haft nogen problemer med det. Det første jeg gjorde, var dog at droppe den medfølgende fjernbetjening, da man kan styre EyeTV fuldt ud med Apples fjernbetjening (dvs. med seks knapper i alt), og det siger sådan set mere om usability end den billige kineser-remote, som ganske rigtigt ikke imponerer på nogen måde.

Men det er da super, at du har fået det hele til at spille på anden vis. Jeg ville dog ikke bytte. Min Mac Mini er også musikserver og filserver til hele huset og streamer til stereoanlægget i et andet lokale. Faktisk kan jeg dårligt komme i tanker om noget, som kunne virke bedre, udover en egentlig integration mellem Plex og EyeTV (hvilket der heldigvis bliver arbejdet på).

 • 0
 • 0
#10 Mads Andreas Sørensen

Hejsa. Jeg er meget nysgerrig på det I har skrevet om her. Så et par hurtige spørgsmål: 1) Hvordan får du, Thomas, dit TV-signal ind i huset? 2) Hvordan er lydkvaliteten på dit anlæg, når du streamer musik dertil - og bruger du itunes / airport express?

Kommentarer og råd - udover de fortræffelige indlæg I har leveret - modtages gerne. :-)

 • 0
 • 0
#11 Thomas Würgler

Hej Mads,

Jeg får TV-signal ind via almindelig stueantenne - altså DVB-T.

kvaliteten på anlægget er lige så god, som de kabler jeg bruger til det. Hvis man streamer ukomprimeret lyd, så bliver det også streamet ukomprimeret til anlægget (pakket ind i Apple Lossless). Hvis man streamer mp3/AAC, så bliver det selvfølgelig ikke bedre end den kvalitet, det oprindeligt var i. Og ja, jeg bruger iTunes + Airport Express og styrer iTunes med iPhone/iPod Touch.

 • 0
 • 0
#12 Henrik Verup

Vedrørende god lyd, så har en klog ven anbefalet mig at købe en såkaldt D/A (Digital/Analog) Converter, der tilsluttes USB i den ene ende og en forstærker i den anden ende, dvs. man går helt uden om lydkortet og har man rippet sin lyd i et lossless format, skulle man dermed få den "rene vare". Har set at HiFi Klubben har en sådan D/A converter til ca. 2.000,-

 • 0
 • 0
#13 Henrik Verup

Har netop indkøbt en MacMini og en TV Tuner fra Elgato (DTT). Jeg har TV via tagantenne (DVB-T hedder det vel) og alle kanaler kommer ind 110% problemfrit! Jeg synes EyeTV er fantastisk! Har nu fumlet lidt med FrontRow, Plex og XMBC, men har endnu ikke helt set lyset, fordi jeg også gerne vil kunne streame video fra min Synology NAS. Hvordan benytter du en Mac Remote til at ingangsætte en optagelse? Hvor i EyeTV opsætter man en Watch-liste?

 • 0
 • 0
#14 Peter Nielsen

@ Henrik V. Jeg har kun benyttet elgato med analog tv-tuner og Eyetv 2.5.

Men der er i EyeTv en Elektronisk Program Guide (EPG) hvor du kan tilkoble et abonnement fra fx tvtv i tyskland (det er vist der hvor de fleste dk-kanaler er). Du kan nu sætte EyeTv til at opdatere sin programguide fra tvtv. Mangler du programmer hos tvtv, så kan du skrive til deres support - de er meget hjælpsomme, og i 2006 fik jeg et par DK kanaler på, via den metode.

Jeg har ikke haft behov for at benytte apple remote med EyeTv, men det er vist noget med at der findes et "hack" på internettet, der gør at du kan styre EyeTv med apple remote.

NAS - lave en genvej i din film folder på mac til din filmfolder på NAS, så skulle du gerne kunne få adgang til indhold via frontrow.

Post gerne dine erfaringer her, da jeg er meget tæt på at returnere min TDC-hometrio til fordel for netop sådan et setup du har.

 • 0
 • 0
#15 Jesper Davidsen

Jeg har indtil fornylig haft Mac Mini + Eye TV 3 kørende som medie center (Mini'en er desværre død). Jeg forstår ikke helt problemet med brugervenlighed som Normann beskriver. Min datter på 5 år lærte lynhurtigt at betjene EyeTv med et trådløst tastatur.....

Fjernbetjeningen der følger med fra Elgato er som nævnt lige til at smide i skraldespanden. Ikke nok med at den er dårligt indrettet, så virker knapperne utroligt dårligt.

Jeg oplevede til tider problemer med at modtage MPEG4 kanalerne (DR HD, DR k osv). Jeg blev aldrig rigtg klog på om problemet var mit antenne signal eller det var computeren der var problemet.

 • 0
 • 0
#16 Peter Nielsen

Har anskaffet Mac Mini og Elgato Diversity. Jeg modtager DVB-t via antenne.

Når jeg scanner for kanaler får jeg et hav af betalings kanaler, samt DR HD, DR update, DR k, Ramasjang og xxx - men jeg mangler DR1 og 2 samt TV2, Det ser ud til at jeg mangler de kanaler der var digitalt tilgængelige før "det nye signal"

Jeg har kørt setup assistenten flere gange uden et bedre resultat. Nogen forslag?

 • 0
 • 0
#18 Anders Omel

Jeg har droppet at bruge frontrow, plex, boxee mv for det er for besværligt at sætte op, og der er altid noget der ikke fungere. Derfor bruger vi primært mus til at styre EYETV 3, iTunes, spotify, VLC mv. Når det er nødvendigt at bruge en fjernbetjening bruger jeg remote buddy, som er meget fleksiblet, men ikke kone og barn brugervenligt.

 • 0
 • 0
#19 Normann P. Nielsen

Hm - Så røg der sgu en Elgato Hybrid stick i kurven, så må vi se om jeg kan få et fornuftigt media center ud af den mini :-)

Jeg ville lige høre om nogle kender en lille app. til OSX der kan trigge HDMI'en så fjernsynet automatisk skifter over på HDMI - jeg skal nemmerlig trykke ca 5 gange (og vente lidt mellem hvert tryk) for at få mit Samsung på HDMI2; totalt pain hver gang man skal på media center...

 • 0
 • 0
#20 Morten Klinge

Jeg har for nyligt omlagt mit liv og konverteret fra Windows til Mac over næsten hele linjen (iMac, MacBook Pro, iPhone og hvad der ellers dertil hører ;-)

Så nu er eneste Windows maskine i hjemmet mit 5 år gamle trofaste passivt kølede mediecenter som kører WinXP MCE. Derfor er jeg selvfølgelig ved at kigge på om det også skal opgraderes til en Mac (mini), men jeg kan ikke rigtigt finde noget hæderligt mediecenter at smide på en Mac som Normann P. Nielsen er inde på i hans første post.

Jeg leder efter noget som kan være et rigtigt stuemøbel og dermed køre hele tiden på et fjernsyn og ikke ligne en PC for meget (hverken i udseende og interaction). De krav har mit Win MCE kunnet opfylde og jeg håbede at EyeTV kunne det samme, MEN det jeg umiddelbart har set af EyeTV så ligner det jo bare en computer applikation som kræver mus og tastatur som interactionsdevice. Dvs. ikke et WAF venligt stuemøbel med en simpel fjernbetjening. Der er en masse smart integration til iPad/phone/pod, men det er jo bare creme og uden den basale stue venlige funktion falder det jo til jorden det hele.

Er det mig som har misset noget med EyeTV eller er det bare sådan det er? Og kender I nogle Mac alternativer til Win7 Mediecenteret?

-Morten

 • 0
 • 0
#21 Normann P. Nielsen

Lige nu bruger jeg også Eye TV + iTunes/VLC med mus/keyboard - jeg må nok indrømme at med alle de ændringer og tinge-tangel der alligevel altid foregår på vores setup - både Media Center og Hifi - har resten af familien vist opgivet lidt at følge med...

Det er vel prisen/åget for at være nørd/IT mand... der er altid noget bedre imorgen...

Jeg har dog også fået den "åbenbaring" at jeg egentlig slet ikke skal have EyeTV på MediaCenteret, der skal optagelserne bare kunne afspilles; hvore de opdates er et fedt...

Så EyeTV er flyttet til konto/stue-pc'en hvor der jo alligevel er mus, keyboard etc og det er "mageligt" at schedulere/redigere etc, og så rsynces optagelserne bare til MacMini + NAS (så vores XBox 360 også kan afspille dem)

 • 0
 • 0
#22 Morten Klinge

Det vil sige at du bruger Eye TV som et sekundært apparat og ser live tv igennem en alm. dødelig tuner i dit TV, eller hvordan skal det forståes?

Jeg har igennem de sidste 5 år mere eller mindre kun set optaget tv mageligt fra sofaen igennem Win mediecenteret (livet er for kort til live tv ;-) Dvs. man slipper for at zappe rundt og springer snip snap over reklamer. En sjælden gang imellem ser vi live tv selvfølgelig også igennem Win MCE så man kan pause og gå ud at tisse ;-)

Jeg har derfor brugt mediecenteret som et primært apparat hvorigennem alt tv bliver set. Man schedulerer snapt i en guide vha. en fjernbetjening og ser tingene fra en liste over optagede programmer igen vha. fjernbetjeningen.

Jeg må indrømme det bliver en tand for nørdet hvis jeg skal ind på kontoret og sætte mig ned med en kop kaffe og schedulere optagelser som jeg senere skal grave frem i en folder med en mus.

Det er meget "unMac" tankegang at tingene skal være så "besværlige" og ikke brugervenlige, men det afhænger selvfølgelig alt efter hvad man er vant til.

Umiddelbart lyder det til at jeg skal gå Windows vejen. Det er dog en skam at Apple ikke helt kan slutte cirklen ;-)))

-Morten

 • 0
 • 0
#23 Normann P. Nielsen

Jeg bruger egentlig kun EyeTV til at optage på, optagelserne kopieres til min MacMini+NAS, så afspillelse kan så ske fra MacMini eller XBoxe (de kan faktisk afspille H264 nu). MacMini'en er i stuen til mit TV (har dog lige fået Sony med DNLA support, men ikke set på afspilning af filer fra NAS endnu).

Det er nu ikke besværligt at schedulere optagelser på min iMac, bestemt lige så nemt som med WMC7 (som jeg også har kørt før i tiden).. og slet ikke unmac, nej :-)

Har man som jeg en iPhone eller iPod har Elgato en suveræn EyeTV app til at schedulere fra. wmcmote til iphone/ipod er iøvrige nice til WMC7.

Men et all-in mediacenter som WMC7 finder du ikke til mac'en, det nærmeste er XBMC eller PLEX, der så mangler TV-delen. Man kommer langt med AppleScript og f.eks RemoteBuddy til automatisk at starte og stoppe programmer, men helt det samme er det ikke.

 • 0
 • 0
#24 Normann P. Nielsen

Lige en (syntes jeg) spændende update, da jeg har fået lavet en script som løser en stor problem med at XBMC ikke kan afspille alle optagelser, og man ikke kunne spole ordentligt i dem osv.

Scriptet løser dette ved en export af optagelser fra EyeTV til mp4 fil, men fornuftig navngivning etc.

Bemærk det er "Work in progress" :-) Scriptet vil blive forbedret :-/

http://www.mos-eisley.dk/MCE/Apple%20Media%20Center/Home.aspx

 • 0
 • 0