Efter at have læst denne artikel er der mange ting, der chokerer mig...

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6067843/rad-vi-skal-alle-have-nye-c...

... For det første at vi - I Danmark - faktisk har et "Råd for Digital Sikkerhed"!
Hvor har de været henne alle de år op til at man valgte at basere Nem-ID på Java?

... For det andet at de - efter debatten omkring CPR-nummer som værende en "hemmelig" nøgle - er kommet frem til at løsningen er at samtlige danskere skal have et nyt CPR-nummer som midlertidig løsning indtil at man kan lave en digital løsning?!
Ja, det virker da som en genial ide!
Det betyder jo så at man i stedet for vil bede gamle fru Jensen om at huske på et 20-cifret tal af tilfældige numre når hun skal på kommunen i dagens Digitale Danmark. Godt tænkt! Hvorfor var der ikke en eneste i det "råd" der valgte at sige at CPR-nummeret faktisk ikke burde være en hemmelighed, men oplysningerne bagved er og derfor burde beskyttes med en nøgle - fremfor at nøglen i sig selv er hemmeligheden. En hemmelighed du bliver bedt om at sige højt til flere offentlige institutioner fordi de ikke forstår privat/offentlig-nøgle begrebet. Et koncept der åbenbart også er fuldstændig tabt på Danmarks "Råd for Digital Sikkerhed".

... For det tredje at de vil give dig et nyt CPR-nummer når du skal have udskiftet dit Pas, Sygesikringskort eller kørekort! Ja, det er jo super for borgeren at når du flytter fra A til B og derfor skal have et nyt sygesikringskort, som koster en 150 kroner så samtidig bliver bedt om at betale for et nyt pas og et nyt kørekort fordi at der sidder et råd med enhver mangel på forståelse omkring digital sikkerhed og har valgt denne MIDLERTIDIGE løsning.

Hvorfor er det ikke bare at rådet går ud og siger det, som alle med den mindste forståelse for IT allerede ved? Nemlig at Nem-ID er et makværk, som er placeret helt centralt i den Danske Digitalisering midt i et monopol og faktisk ikke kan bruges til det vi reelt har brug for - nemlig en reel certifikat-løsning - baseret på privat/offentlig-princippet... UDEN at CPR-nummeret skal være en "hemmelig" nøgle!

Man må håbe at der når at komme lidt udskiftning i det råd inden at de får nogle uvidende politikere til at høre på deres vås!

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere