I tråd med min kommentar til nyheden om G1 lanceringen (http://www.version2.dk/artikel/8495#post23856), kunne jeg da godt lige tænke mig at høre, om der er nogle her der har overblik over hvor meget af platformen der pt. er frigivet kode til.

Ifølge diverse hints i bl.a. FAQ og dokumentation, og især milepælene (se gruppens links) er "den fulde" source skeduleret til frigivelse sidst på året. Men hvad mangler, og hvad er der frigivet nu, nogen der har været så langt nede og rode?

Mikkel,

#1 Esben Damgaard

Hey Mikkel,

Har du fået en Freerunner? Ved jo du har en Neo1973 :)

Det er lykkedes at få Android til at køre på en Freerunner (gider ikke selv prøve endnu): http://wiki.openmoko.org/wiki/Android og det må ved betyde at selve systemet er frigivet.

Det er derimod ikke muligt at hacke en telefon du har købt med Android, da den ved boot tjekker om du har ændret noget. Derfor er Android IMO kun interessant på en Freerunner (eller hvis den kommer på andre åbne telefoner)

  • 0
  • 0
#2 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Hejsa Esben,

nope, har haft for mange ting om ørene, til at få lavet det store med Neo'en eller prioritere at få købt en FreeRunner.

Var nok lidt washed off, af Neoens software (og hardware) tilstand, havde en forventning om rent faktisk at kunne bruge den som tlf. på et tidspunkt :) Men fint legetøj/eksperiment platform.

Yep, 21/10-2008 releasede OHA alt source, se annoncering på http://source.android.com/posts/opensource.

Bliver spændende at se det køre på Neo, kan se der allerede ligger et image. Vil jeg da lige flashe når jeg kommer hjem!

Mikkel,

  • 0
  • 0
#4 Esben Damgaard

"Jailbreak" synes jeg generelt er til grin. Hvis man køber hardware/software der har disse begrænsninger, så støtter man disse firmaer i at lave disse begrænsninger, uanset om man bagefter "jailbreaker" den.

Og angående Neo og Openmoko, er den faktisk blevet ret stabil. Openmoko er endelig begyndt at lytte til community'et, og deres software er blevet ganske stabil. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt jeg har købt en Freerunner.

  • 0
  • 0