Vi er 147 personer, i den her gruppe, så der må da være nogen der foretager sig noget interessant. Er i brugere, er i udviklere, hvem- og hvad er i, og hvorfor?

Er der i øvrigt ikke lidt dødt her? Det er den absolut største gruppe, og der sker intet...

#1 Flemming Sørensen

På den ene side er det ikke pænt selv at starte, på den anden side bør man selv gå forrest, med hvad man opfordre andre til. Det er midt om natten, og jeg har lidt for meget tid, så jeg starter.

Jeg ser nok mest mig selv som bruger, men er af nød tvunget ud i en slags udvikler rolle, som jeg måske ikke befinder mig helt så godt med som jeg kunne (jeg foretrækker ting jeg er god til, og software udvikling er ikke en af dem). Jeg er sidst i tyverne, og fik min første computer meget sent (for lidt over 10 år siden). Efter et lille år, fandt jeg Linux, og siden har jeg søgt efter det rette styresystem, for mig. Det fandt jeg i 2003, mit første lille bidrag til systemet var en dansk tegntabel, i starten af 2004. Jeg kom hurtigt med i inderkredsen omkring core-gruppen, og siden sommeren 2006 har jeg officielt været en del af denne. Mit område er mere eller mindre alt sprog-relateret, og så skriver jeg et par små-programmer nu og da, når jeg bliver træt af at vente på at andre gør det.

I arbejdstiden (nu...) laver jeg DVD skiver, så det sker ikke meget interessant der.

Mere er der nok ikke at sige om mig, men hvad med jer andre? :-)

 • 0
 • 0
#2 Martin Otzen

Hej

Jeg vil så være nr. 2 her Jeg har arbejdet med GNU/Linux og opensource i flere år end jeg har lyst til at tælle. De seneste tre år har jeg så arbejdet proff. med det. Jeg bruger min arbejdstid på at følge med i opensource/linux/GNU verdenen, med fokus på udvikling til indlejrede apperater. Og bruger min viden på at rådgive og hjælpe virksomheder der vil bruge Lunux i deres apperater, eller bare vil bruge opensource værktøjer i udviklingen. Fritids aktiviteten i opensource miljøet er desværre faldet til et minimum efter jeg blev singlefar. Men forsøger at generere lidt tid til at lave en børneDebian efter same koncept som det hedengangne kidssafe project (en afart af pclinuxos). Dukker en sjælden gang i mellem op i Alslug.

 • 0
 • 0
#4 Jesper Jarlskov

Jeg er civilingeniørstuderende på retningen IT- og Telekommunikation på DTU. Jeg er forholdsvis ny bruger af Open Source, da jeg først er begyndt at benytte Linux for ½-1 år siden. Det er dog siden blevet standardoperativsystemet på min bærbare skolemaskine, og jeg har derfor fået samlet mig nogle erfaringer. Pt. deltager jeg ikke aktivt i Open Source verden, som andet end bruger. Men jeg kunne godt tænke mig at give nogle ting tilbage på et tidspunkt. Jeg har ydermere udviklerinteresser, så det kan sagtens komme, hvis jeg finder noget interessant at arbejde med.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

Jeg er også fra DTU, fra informatk, og med i DTU-LUG :-), så til alle fra DTU, der findes et sted til jer også. og det sted er STU-LUG.

Men lidt om mig. jeg har bruge linux siden 2001 ca. og er stor tilhænger af FOSS.

 • 0
 • 0
#6 Jacob Saaby Nielsen

Systemadministrator med interesse for alle alternativer, men med erfaring hovedsagelig fra en platform.

Jeg er interesseret i konceptet opensource, fuldstændigt platformuafhængigt.

Og jeg er interesseret i de politiske aspekter og de debatter der tages omkring emnet. Et område jeg mener ofte er offeret for begge lejres religion og manipulerende argumenter for at få netop deres side til at vinde.

At Linux tilfældigvis er open source er for mig bare... hvad det er. Jeg bruger det, omend ikke som hovedplatform. Men for at lære om det. Fordi det er ved at være derhenne hvor det indenfor en generation eller to måske godt kunne være et helt reelt alternativ til de mere etablerede løsninger.

 • 0
 • 0
#7 Per Mikael Petersen

Hmm min indgangsvinkel til open source er lidt skæv...

Jeg er 23, sidder som trainee indenfor embedded / hardware udvikling hos et firma, der udvikler, producerer og markedsfører apparater til kvalitetskontrol til en masse forskellige grene af industrien -- primært fødevare/medicinal -- og skal videre som civ.ing. næste år.

Interessen for open source udspringer af at jeg har kørt Novell's / Opensuse's linux distro'er i nogle år efterhånden og helt er gået væk fra windåse forrige år.

Ligesom Jacob ovenfor er jeg interesseret i konceptet open source fuldstændigt platformuafhængigt ( ~kunne dog godt tænke mig lidt mere public focus på dette til Windows), og følger i øjeblikket ivrigt debatten om OOXML vs "the good guys" + jeg har en forkærlighed for alt FSF har sat et fedtet fingeraftryk på, men er dog ikke aktiv på FSF fronten (læses; elevløn rækker ikke til at supportere den slags projekter finansielt).

 • 0
 • 0
#8 Jacob Saaby Nielsen

"OOXML vs "the good guys"" er jo en subjektiv opfattelse ;)

En af de ting jeg netop har fundet ud af pga. den debat er, at det kan godt være at OOXML folkene gerne vil skubbe deres proprietære tilføjelser ud til alle, men omvendt er "the good guys" simpelthen så religiøse, hellige, moraliserende og nedsættende.

Og jeg er ikke sikker på jeg har lyst til at være en del af nogen af siderne faktisk.

 • 0
 • 0
#9 Kristian Thy

"Og jeg er ikke sikker på jeg har lyst til at være en del af nogen af siderne faktisk."

Nej, jeg har heller ikke forstået alt det kævl. Hvem har brug for andet end LaTeX?

 • 0
 • 0
#10 Klaus Kolle

... vist alt for gammel i dette forum ;-)

Arbejde med og på Unix tilbage i slutfirserne til op først i helvfemserne og der før på Cristian Rovsings CR80 computere og endnu før på RC4000. Efter nogle år i en anden verden er jeg for en 3-5 år siden vendt 100% hjem til moderne tiders Unix variant - Linux (af en eller anden grund blev det ikke *BSD, selv jeg har været en smut den vej for at snuse lidt). Har dog i den mellemliggende periode altid haft en eller flere småservere (Linux) kørende i baggrunden.

Er softwareudvikler, underviser og arbejder desuden med at undersøg powerline communication (PLC).

For det første er der jo en hel masse fordele ved Open Source - man kan hente næsten alt hvad man kan tænke sig af software uden at få dårlig samvittighed.

Og for det andet så er Unix og deraf afledte operativsystemer så langt andre overlegen når der skal strikkes løsninger. Men kombinationer at scripts og oversat kode kan man komme meget langt meget hurtigt.

 • 0
 • 0
#12 Claus Agerskov

Jeg blev interesseret i FOSS, da Rasmus Lerdorf holdt sit foredrag om PHP på Reboot 1.0 store bededagsaften i 1998. Kort efter blev det første LinuxForum afholdt (ja, der er først 10 års jubilæum i år) og så var jeg solgt.

Var i bestyrelsen i SSLUG under den store ekspansion i 1998/1999 fra få hundrede til 6.000 medlemmer og stod bag oprettelsen af KLID www.klid.dk

Gik i 1999 med i OpenOffice.org-projektet og opfordrede Sun til at flytte udviklingen af dokumentformatet ud i en standardiseringsorganisation i efteråret 2002 efter Teknologirådets rapport, som påpegede at der ikke var forskel på at bruge en producents format frem for et andet. OASIS-projektet som blev til OpenDocument startede i december 2002.

I de seneste år har mit engagement været meget mere sporadisk grundet barn og nybygget hus, men lidt hjælp med det frie, danske økonomisystem Saldi er det dog blevet til.

De herligste hilsner, Claus Agerskov AgerCon - åbne standarder og fri software

 • 0
 • 0
#13 Leif Lodahl

Jeg blev engagereret i open source software omkring 2002, hvor jeg fandt ud af at der fandtes et nogenlunde alternativ til Microsoft Office. jeg begyndte at bidrage, dengang primært med at oversætte til dansk. Siden er jeg blvet talsmand for det danske 'fællesskab'.

Særdeles engageret også i ODF og åbne standarder.

Jeg arbejder som projektleder og isntruktør i et IT-firma.

 • 0
 • 0
#14 Deleted User

Ja, men jeg fik startet med open source da jeg stiftede (sammen med tre andre) det egyptiske open source samfund (www.eglug.org) i circa 2000. Så var jeg involveret i at stifte mellemøstens første ICT4D open source konsuleringsfirma i 2005, og derefter var jeg ansvarlig for Grameen Foundations open source microfinans informationssystem i mellemøsten.

Ja, og nu er jeg flyttet tilbage til DK!

 • 0
 • 0
#15 Deleted User

Jeg er studerende paa DAIMI paa aarhus universitet og skal til at igang med mit specialle.

Min erfaring og brug af opensource er skabt gennem brug af Debian, som jeg har koert som primaer og til tider eneste system det meste af 4-5 aar. Jeg har hjulpet lidt med paa flere mindre projektet samt fulgt ivrigt med paa flere maillinglister blandt andet reactos, rockbox og dia, dog uden at deltage aktivt i udviklingen, det har tiden simpelhen ikke vaeret til.

Der ud over sidder jeg som studenter programoer ved B&O hvor jeg pt. sidder med noget crossplatform c++ kode.

 • 0
 • 0
#16 Martin Otzen

Lidt sent svar, men det nye initiativ med nyhedsbrev eller RSS feed, hjælper lidt med at opdage nye indlæg :o)

Men til din kommentar, mit projekt bygger på skolelinux. Men jeg henvender mig ikke til skolebørn men til mindre børn.

Så tilpasninger er primært en desktop uden de sædvanlige programmer og med lette menuer der primært indeholder spil. Og så lidt udvælgelse af spillene.

Hænger lige nu fast i at kde-kiosk ikke fungerer odentligt.

 • 0
 • 0
#18 Jacob Sparre Andersen

Jeg er analytiker hos Nykredit Portefølje. (Og så har jeg været med til at skrive en del af »Linux - friheden til ...«, siddet i SSLUG's bestyrelse, undervist i unix-programmering, m.m.m.)

 • 0
 • 0
#19 Søren Straarup

Hej,

Jeg har været bruger af FreeBSD siden 2.2.6-R som blev frigivet i marts 1998. I slutningen af 2006 blev jeg ports committer. Har arbejdet proff. med embeddet linux. Personligt er jeg mere til FreeBSD, grunden til dette er den måde hele OS'et er holdt sammen på. Det vil sige grupperinger af committere alle med deres speciale områder.

Dette er ikke ment som starten på en flamewar.

 • 0
 • 0
#20 Kim Bargholz

Jeg har været bruger af opensource siden 2001, og i mit daglige sidder jeg som systemadministrator I min fritid hvad der til overs efter familien bruger, jeg på at test og oversætte af SME server og Egroupware.

 • 0
 • 0
#21 Jesper Lund Stocholm Blogger

Civilingeniør, 34 år gammel.

Jeg er primært indvolveret i Open Source Software (TM) i forbindelse med mit arbejde med dokumentformaterne ODF og OOXML - begge på ISO-niveau.

Privat og professionelt bruger jeg Open Source Software, hvor det giver mening - dvs hvor jeg får konkret værdi ud af det. Det betyder bla. anvendelse af OOo, Firefox, Thunderbird, ubuntu. Det er en pragmatisk holdning, dvs jeg bruger det værktøj, der er bedst til mit givne formål. Derfor er programmer som Windows XP, Microsoft Office 2003/2007, Visual Studio, ORACLE (TOAD) også i min palette.

Jeg arbejder som ingeniør ved CIBER Danmark i Ballerup.

 • 0
 • 0

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér - sekretær, budgetansvarlig, rapportskriver, integrationsmedarbejder og en masse andre mærkater for Odense Kommune. Bruger GNU/Linux - fortrinsvis Slackware og Arch - og BSD-familien til private formål. Jeg er meget interesseret i, hvordan man kan tilrette software og hardware til at være bedre, ikke mindst i forhold til miljøet. Jeg er FSF- og FSFE-medlem, har været formand for FLUG for en kort periode, arrangerede install-caféer på Fyn i en længere periode og har skrevet lidt af hvert i retning af open source og fri software-anmeldelser.

 • 0
 • 0
#23 Louis Tim Larsen

Jeg er en fyr på 17. Har sommerferie pt., men skal starte på HHX efter sommerferien. Jeg har stor interesse for Linux, Open Source og åbne standarder og har brugt Linux siden sommeren 2005.

 • 0
 • 0
#24 Morten Krogh Andersen

Jeg er freelance systemudvikler og er i konstant søgen efter at benytte OSS værktøjer/komponenter i forbindelse med de opgaver jeg løser. Jeg har haft en eller flere linux servere kørende i køkkenskabet,klædeskabet og teknikrum hjemme. samt hos diverse kunder, siden jeg installerede slackware i 2001.

Lige nu er jeg ved at udvide et Joomla plugin fordi det mangler noget funktionalitet ift. en opgave jeg er ved at løse.. og ja, det ryger upstream.

 • 0
 • 0