Hej Alle,

Jeg ville gerne vide hvad BI er ligepræcis for dig og din virksomhed. Hvad er dit skoleeksempel?

Business Intelligence er vel forudsætningen for også i dag at kunne udøve godt købmandskab.

I gamle dage vidste købmanden inde i sit hoved hvem der var hans kunder og kendte deres præferencer. Han vidste hvilke varer, han havde på hylderne og hvordan de solgte. Han opsamlede information, bearbejdede den og brugte sin viden til at købe ind, stille varer op, sætte priser, anbefale varer, give kredit og så videre.

I en moderne forretning af bare nogenlunde størrelse har vi ikke en person, der kan alt dette på en gang. Udfordringen er, at forretningerne er større, tingende går hurtigere, processerne er mere komplekse og der er mange personer involveret. Til gengæld opsamler vi også mere og mere data digitalt. Business Intelligence er at udnytte disse data til fortsat at udøve godt købmandskab.

Business Intelligence er således basalt set at stille data til rådighed på en sådan måde, at der kan træffes nogle gode beslutninger, som gavner forretningen. Et problem er imidlertid, at du ikke kan undgå at interessere dig for, hvordan disse data er fremkommet, kvaliteten af disse data og hvilke data, der eventuelt mangler – og det gør jo emnet ganske bredt.

  • 0
  • 0
#2 Kasper Sørensen

For mig er BI "for lidt". I hvert fald hvis jeg ser på ambitionsniveauet for dé BI-projekter der er derude... Jeg tænker tit på hvor høj intelligence man har når man spiller eksempelvis Sim City eller andre strategiske computerspil - her kan man ofte træffe en beslutning på baggrund af data og data er oftest tilgængeligt på dét sted (samme skærmbillede eller whatever) hvor beslutningen skal træffes. Eller tænk på hollywood film hvor der i det forkromede CIA-mødelokale er alle de relevante tal på storskærmen og beslutningen herefter kan træffes.

Min pointe er, at alt for få (hvis nogen) i dag tør tænke business intelligence ind som en dél af de operationelle systemer, istedet tænkes der i silobygning hvor man køber noget intelligence som får lov at leve sit eget liv, på sin egen portal eller hvad det nu kører på. Jeg håber for BI-fremtiden at vi vil se meget tættere integration med medarbejderes og lederes øvrige værktøjer. Dette kræver at man begynder at se BI som integrationsprojekter og ikke blot applikationsprojekter.

  • 0
  • 0