Hej med jer.

Som relativt ny på Mac-vognen vil jeg lige høre her, om der er nogen, der kan anbefale et godt gratis antivirusprogram til OS X?

Mvh
Julian Henlov
Community Builder, Version2

Kommentarer (3)
Jarnis Bertelsen

Det kommer lidt an på hvilket miljø man færdes i. De eneste virusser jeg har haft problemer med som sysadm på både Mac OS 9 og X, er MSOffice macro virusser, der ikke udretter skade på mac'en men kan bruge den til at sprede sig. De kan sagtens fjernes manuelt, men det kræver at man opdager dem og ved/finder ud af hvordan man gør.

Selvfølgelig er der også en mulighed for malware udviklet specifikt for mac. Bare fordi vi ikke har set noget effektivt i denne kategori er det ikke en garanti for at det ikke kommer. Med iPhones popularitet (og Mac'ernes udvidede markedsandel) bliver det nok mere attraktivt fremover.

Desværre gør manglen på malware det svært at vurdere effiktiviteten af diverse antivirus produkter.

Personligt er jeg ikke bekymret nok til at bruge resourcer på antivirus, og jeg vil til enhver tid prioritere en fornuftig backup strategi frem for antivirus, hvis det er enten eller, men det må være op til dit personlige paranoia niveau om det er umagen værd :)

Jarnis