Er der nogen der har erfaringer med software der kan bruges til at styre agil software udvikling? Altså noget hvor man kan håndtere back log, sprints og de daglige scrum møder?

Stig Efsen

Man kan naturligvis bruge fine værktøjer til at styre den agile software udvikling, fx ScrumWorks.

Vores erfaring er dog, at man kommer meget langt (længere?) ved at bruge simple værktøjer.

Et whiteboard som taskboard er et excellent værktøj. Del tavlen op i tre kolonner; Planned, Started og Done. Efter sprint planlægning sættes alle opgavesedler på tavlen under Planned, med den højest prioriterede opgave øverst. Alle tager en opgave og går i gang. Ved daglige scrums flyttes opgaver fra Started til Done - det giver en dejlig fornemmelse at se fremdrift på denne måde. Whiteboard giver også andre (projekter, ledelse, kunder m.fl.) mulighed for at følge med i status.

En burndown graf er nem og simpel at udregne i Excel. En liste over opgaver incl. estimater giver det samlede forventede forbrug i sprintet(sprint backlog). Antal folk i teamet og de timer de planlægger at bidrage med giver teamets kapacitet - ideelt set skulle disse to tal gerne matche. Så mangler vi blot at notere antal timer forbrugt på de enkelte opgaver og udregne restestimatet for sprintet.

Efter daily scrum opdaterer ScrumMaster regnearket ud fra opgavesedler og printer en ny burndown graf.

Er man fysisk fordelt på flere lokationer kan man sætte et web camera op så taskboard/burndown kan deles.

God weekend /Stig

  • 0
  • 0
Anders Lemke

Må jeg ikke anbefale dig at læse "Scrum and XP from the Trenches" af Henrik Kniberg (den kan findes på Google).

Han kommer rigtig godt rundt om hans praktiske erfaringer med Scrum (og vistnok også XP).

  • 0
  • 0
Nicolai Buch-Andersen

Jeg har deltaget i en række forskellige projekter, hvor der blev brugt en række forskellige værktøj. I nogle projekter har vi anvendt Whiteboards + Excel, i andre ScrumWorks og i atter andre XPlanner.

Whiteboards + Excel har den fordel, at de kan tilpasses til lige nøjagtigt det behov som man har, i det aktuelle projekt. Der er kun de rækker i regnearket, som projektgruppen har brug for, og kun de grafer, som der er nogle, der gider kigge på. Til gengæld kan et regneark være temmeligt irriterende at arbejde med til dagligt. Man skal være forsigtig for ikke at komme til at ødelægge en formel, skrive i de forkerte celler osv.

ScrumWorks var ret klodset at arbejde med. Det havde en fin, centralt-placeret burn-down graf, men resten af GUI'en var ikke særlig god. Specielt var Web-klienten elendig.

XPlanner synes jeg umiddelbart var det bedste værktøj. Det havde også muligheden for at man kunne indtaste forbrugt tid på en opgave, hvilket vi brugte i det pågældende projekt. Hvis man ikke har dette behov - og det har man vel normalt ikke, normalt er man vel mere interesseret i resttider? - så er XPlanner måske mindre relevant. Men stadigvæk, jeg kan godt lide at have et "rigtigt" værktøj til at styre iterationer, stories, task osv. frem for blot et ad hoc regneark. Især når man, som vi typisk gør i mit firma, kører med relativt lange sprints. Så får vi nemlig mange stories & tasks per sprint.

Hvad jeg virkelig godt kunne tænke mig at se, var et "digitalt whiteboard". Dvs. at man hængte en 32"+ fladskærm op i projektlokalet/lokalerne med real-time information om projektets status: CruiseControl build-information, det aktuelle burd-down chart, bug count fra Issue trackeren ect. Så var det ikke kun projektlederen, der havde overblikket over projektets aktuelle temperatur.

  • 0
  • 0
Kristian Østergaard

trac er en wiki lavet specielt til styring af softwareudviklings-projekter. Den er ikke lavet med særlig tanke på agil udvikling, men der findes bla. et scrum-burndown plugin og en del plugins til test management.

trac kan findes på trac.edgewall.org Det er et virkelig virkelig godt værktøj!

  • 0
  • 0
Kurt Frederichsen

Ja, vi har også hørt sangen: "...det er så bøvlet og man kunne da bare xxx SÅ vil jeg også bruge værktøjet". Vi har ét projekt, der bruger ScrumWorks og 2 der bruger Excel, Word og papir på væggen. Det er dem der bruger de hjemmelavede løsninger der har det bedste overblik og faktisk DAGLIGT kan følge burndown for både timer og tasks, kan se deviation på estimater og status på konkrete opgaver! Gør det simpelt og fleksibelt - så virker det! Forudsætningen er at ScrumMaster tager sin rolle alvorligt - og hér har vi fat i noget, der er meget vigtigere end værktøjer...

  • 0
  • 0