Her på AU-HIH har vi drøftet at anvende Eclipse som generel IDE for vores studerende. Jeg ser at Eclipse kan dække de fleste behov idet f.eks. vores FPGA udviklingsmiljø allerede anvender Eclipse. Java folkene gør (vist) også.

Jeg har derfor bedt nogle studerende at prøve at installere Eclipse på deres Windows maskiner, men de løber i problemer med gcc og det slæng deromkring. Jeg kører selv Linux og har naturligvis ingen problemer desangående.

Kender du et link til en vejledning som kan guide os videre så Eclipse er værktøjet for e-ingeniør studerende på AU-HIH?

Peter Gylling Jørgensen

Der findes mig bekendt et shortcut, kaldet wascana, tidligere blev det kaldt cdt-windows.
http://wascana.sourceforge.net/

Wascana er et shortcut, da samme installer pakke river både eclipse+cdt, samt de underliggende krav: gnu-tools fra mingw

Umiddelbart burde de studerende kunne klare sig med mingw alene, og derefter tage en standard eclipse distribution.

Med brug af nedenstående links burde en normal eclipse bruger med interesse for c/c++ kunne få et miljø op at stå, selv på windows.

http://www.mingw.org/
http://wiki.eclipse.org/CDT/User/FAQ

  • 0
  • 0
Klaus Kolle

@Peter
Tak for link. Jeg vil prøve at lade de studerende eksperimentere med noget af det. Mit problem er at jeg ikke lige har en Windows maskine ved hånden - den medleverede XP blev straks overskrevet med en Fedora da jeg fik udleveret en Dell fra Uni. ;-)

Vi skal jo gerne frem til at have en enkel og sikker step by step instruktion, for på 1. semester er en del studerende ganske blanke m.h.t. programmering, håndtering af udviklingsmiljøer og så videre. Men vores primære formål er ikke at lære dem at opsætte et udviklingsmiljø, men at lære dem at programmere. Det med miljøerne kommer senere på 2 og 3. studie år, hvor de begynder at få embeddede projekter ind og derfor skal opsætte et miljø til at udvikle i.

Jeg ser Cygwin refereret flere steder. Kunne det være vejen frem? Det ligner jo det miljø jeg færdes i til dagligt.

  • 0
  • 0
Tonny Madsen

CDT og de tilhørende værktøjer er et af de områder jeg ikke kender stort til... Beklager. Jeg er dog ude efter en der ved noget om emnet og gerne vil fortælle til et Eclipse.dk gå-hjem møde.

@Peter
Er det noget for dig?

  • 0
  • 0
Peter Gylling Jørgensen

@Tonny
Jeg tjerner ikke min dagløn på c/c++ code, så jeg har ikke noget primært formål med, at CDT virker. Men igen samme miljø kan jo efter sigende også håndtere fortran90, så det kan jo være jeg har nogle simple fortran90 ting liggende. Jeg har efterhånden sat det op så mange gange, så jeg vil ikke afvise din ide. Om instruction.

@Klaus
Cygwin er et direkte fjendtligt overgreb på en windows box, men jeg vil ikke afvise, at det kan være vejen frem. Cygwin er absolut sidste skridt inden dual boot med windows og linux på hver sin partion. For studerende kan det dog være en ok mulighed for at få en virkende c/c++ compiler.

  • 0
  • 0
Klaus Kolle

@ Peter

Den sidst link ser meget interesant ud. Den vil vi forsøge at arbejde videre ud fra. Mon ikke de kan komme videre herfra.

Tak til alle der fulgte og bar. ;-)

  • 0
  • 0