Hej Django-mennesker

Jeg er netop gået i gang med i min fritid at lære om Python og Django. Jeg synes ind til videre at det er fantastisk let at gå til :) Jeg har en baggrund i Java og dette indebærer at jeg er vandt til at arbejde med et IDE (eclipse) hvor jeg har enorm stor kontrol ned til den mindste detalje omkring debugging, webserver-kontrol, database-adgang mm.

Jeg har ind til videre fulgt Django's egen introduktion tutorial (http://docs.djangoproject.com/en/dev/intro/) og deri bruger man kommandolinjen og hvilken kode-editor man nu ønsker. Det fungerer også meget fint til de små applikationer men jeg kan godt lide at have en editor med lidt mere overblik og muligheder for debugging, kørsel af unittests etc. Så mit spørgsmål er: Hvilken editor/IDE bruger I til Django og Python udvikling og i hvilken grad er flg. understøttet:

 • Kørsel af unittests
 • Opstart af django test-webserver
 • Debugging
 • Code completion, coloring og den slags

Jeg har selv kigget ganske kort på PyDev og måske dækker den mine behov men jeg er ikke kommet til bunds i den endnu og ville gerne høre andres erfaringer også :)

Rene Nejsum

Jeg er aldrig rigtig blevet en IDE mand, brugte dog IntelliJ til Java dengang, men er aldrig kommet forbi indlæringskurven til eclipse. Jeg har dog hørt meget godt om PyDev til Python udvikling.

Selv bruger jeg derfor TextMate (Mac) eller emacs (PC). Jeg mener der kan siges meget godt om at kunne anvende et framework med kommandolinie og en texteditor :-)

/Rene

 • 0
 • 0
Kasper Sørensen

Jeg er enig i at det er et plus hvis man KAN nøjes med en texteditor og en kommandolinie, men det synes jeg ikke nødvendigvis betyder at man behøver nøjes :)

Jeg har nu fået leget lidt mere med PyDev og er rimelig godt tilfreds. Det eneste jeg faktisk har bemærket at jeg mangler er:
- et par shortcuts er ikke understøttet (særligt Shift+Alt+X = Execute, men ingen "Execute as Python" option)
- den kan ikke altid finde ud af at resolve klasser som der Ctrl+klikkes eller trykkes F3 på (ville sædvanligvis betyde at jeg skulle se kildekoden til pågældende klasse)

... og det er et rimeligt tradeoff ifht. at jeg plejer at være temmelig ekstensiv bruger af de mange features i eclipse. Debugging, refactoring, unittest-eksekvering mm. fungerer uden problemer!

 • 0
 • 0
Finn Gruwier Larsen

Jeg har brugt PyDev i en periode, men jeg fik aldrig code completion til at virke. Desuden er jeg ikke ubetinget tilhænger af Eclipse,som jeg synes er for tung at arbejde med til mindre projekter (omend integreret versionskontrol med f. eks. Subversion er en dejlig ting).

Jeg er for nylig blevet opmærksom på Komodo Editor. Altså ikke Komodo IDE, som er et købeprodukt, men Editor, som er en slags light-version af IDE'en, som er gratis og open source. Det er en glimrende editor til Python, og code completion virker umiddelbart, uden at man skal hekse med en masse indstillinger.

Find den på http://www.activestate.com/Products/komodo_ide/komodo_edit.mhtml

I øvrigt arbejder Sun på Python- og Djangounderstøttelse i NetBeans:

http://wiki.netbeans.org/Python

 • 0
 • 0
Michael Arp Sørensen

Jeg ville prøve WingIDE Pro, hvis jeg var dig. Det understøtter Django og har alt det du efterlyser. Det er dog Pay-ware, men fås i en mindre udgave der er billig, men du mister selvfølgelig funktionallitet. WingIDE kører på windoze/linux og andre hvis man vil underskrive en slags NDA.

Selvom jeg har købt en licens til linux, så bruger jeg mest emacs. Det skyldes at jeg mest udvikler på andre hosts end min egen, og af og til endda i en minicom-terminal.

Debugging klares med pdb, som virker fint for mig. Hvis man vil have en gui debugger, så er winpdb(winpdb.org) måske lige sagen.

WingIDE er meget god til code completion, og jeg har ikke noget alternativt i emacs. Et klart tab, hvis man bruger emacs. Man kan jo bruges emacs's apropos, men den er ikke bevist om objekter og deres metoder.

Håber det kan bringe dig videre.

/Michael

 • 0
 • 0