Mens vi venter på et fælles login-system til nettet (når OpenID bliver mere brugervenligt eller Facebook Connect overtager hele verden - http://www.techcrunchit.com/2008/10/22/facebook-connect-and-openid-relat...) er jeg rigtig glad for Firefox' indbyggede funktion til at huske adgangskoder, så jeg slipper for gule lapper på skrivebordet.

Nu er jeg nået dertil, hvor jeg har så mange adgangskoder gemt i Firefox, at jeg meget nødigt vil dele dem med andre eller miste dem.

For at beskytte adgangskoderne mod at falde i forkerte hænder, har jeg derfor aktiveret hovedadgangskoden - så jeg ved opstart i Firefox skal indtaste en adgangskode for at få adgang til mine gemte adgangskoder.

Det får mig til at overveje, om det er den mest elegante løsning eller om der findes smartere plug-ins til at huske adgangskoder? Jeg har tidligere søgt efter, men ikke fundet noget tilfredsstillende gratis alternativ.

For at tage backup af mine adgangskoder blev jeg anbefalet MozBackup (http://mozbackup.jasnapaka.com/), men MozBackup understøtter mange ting, og jeg har blot har brug for at gemme mine adgangskoder. Efter at have surfet lidt rundt virker det derfor som den nemmeste løsning blot at tage en kopi af filerne

  • signons2.txt
  • key3.db

som ligger i Profile-mappen
http://kb.mozillazine.org/Signons2.txt
http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Firefox

Nogen, der har en smartere løsning her?

Kommentarer (1)