Version2 tester SP1 til Windows Vista del 1

Del 1: Installation. Selvom Microsoft anbefaler at installere testversionen af Service Pack 1 via Windows Update, valgte vi den manuelle installation.

Microsoft står på tærsklen til at frigive den opdatering til Windows Vista, som mange observatører det sidste år har sat som et afgørende skel for, hvorvidt virksomheder såvel som private vil tage Microsofts nyeste styresystem til sig.

Microsoft hævder på sin side, at Service Pack 1 til Windows Vista ikke bliver lige så afgørende som tidligere Service Packs, fordi selskabet ruller flere jævnlige opdateringer ud gennem Windows Update i stedet for at samle dem i store opdateringspakker.

Enhver, der har prøvet kræfter med Windows Vista, er imidlertid klar over, at der findes en række såkaldte hotfixes, som er essentielle for at få visse applikationer til at fungere optimalt på styresystemet.

Version2 vil i løbet af de næste uger se nærmere på, om Windows Vista ét år efter lanceringen, lever op til forventningerne med udgangspunkt i Service Pack 1.

Vi har testet den version af SP1, som Microsoft kalder Release Candidate. Den har ikke fået et nummer som Release Candidate 0 eller 1, men om det betyder, at det er den eneste Release Candidate, vil de næste uger vise.

Testmaskinen:
AMD X2 4400+, 2 GB DDR2, Hitachi 320 GB 7200 RPM SATA
Microsoft Windows Vista Ultimate (English)

Kringlet vej til SP1

Hvis man har tænkt sig at installere Release Candidate af SP1, skal man være opmærksom på, at der er tale om en betaversion. Microsoft distribuerer den via Windows Update, og det betyder, at man først skal fortælle sin Windows Update-klient, at den skal installere testversionen. Det kræver et hack af registreringsdatabasen ved hjælp af et script.

Desværre har Microsoft valgt at pakke scriptet i en selvudpakkende ZIP-fil, som udpakker sig til en mappe, der normalt er skjult selv for administratorbrugere. Samtidig skal scriptet køres manuelt med administratorrettigheder. Man bliver ikke spurgt om tilladelse, men skal selv via højreklik vælge at køre scriptet med fuld adgang, ellers får man blot en fejl. Derefter kan man downloade det via Windows Update.

I forhold til tidligere Service Packs til eksempelvis Windows XP er det en mere omstændelig proces. Den endelige udrulning til slutbrugerne vil ganske givet være lettere, fordi den færdige version automatisk bliver tilgængelig via Windows Update.

For it-administratorer, der vil teste opgraderingen midt i en travl hverdag, er det ikke den mest elegante løsning.

Heldigvis har Microsoft også frigivet særskilte versioner af SP1, som kan downloades og installeres uden om Windows Update. Version2's testversion blev installeret på denne måde, da vi gav op over for den automatiske installation.

Tre genstarter

Som altid med Windows Vista skal man være opmærksom på, at der er forskel på 32 og 64 bit versionen, som Microsoft i dette tilfælde kalder henholdsvis x86 og x64.

Selve SP1 fylder 436 megabyte, som vi hentede fra Microsofts server på knapt 10 minutter.

Når først opdateringen er downloadet, skal man væbne sig med tålmodighed til selve installationen. Microsoft advarer om, at installationen kan tage mere end en time. På vores testsystem tog den samlede installation lidt over 40 minutter.

Det inkluderede i alt tre genstarter, da der tilsyneladende først blev installeret en række hotfixes før selve Service Pack 1 blev installeret.

Det gav nogle interessante skærmmeddelelser. Pudsigt nok startede maskinen op og gennemgik, hvad den kaldte trin 3 ud af 3 af opsætningen af opdateringerne, hvorefter den sprang til trin 1 fulgt af trin 2 og til sidst genstartede igen og gennemgik trin 3.

Efter endnu en genstart gentog mønsteret sig, men denne gang blev vi informeret om, at det var en Service Pack, der blev installeret. Det tyder på, at de første genstarter var installationen af visse hotfixes, som er nødvendige for selve SP1.

Efter en sidste genstart var installationen fuldført og vores Windows Vista forsynet med en meddelelse om, at vi havde en testinstallation af Build 6001 installeret.

Test med

Hvis du har spørgsmål til testen eller har særlige ønsker til områder, vi skal se på i SP1, så skriv til mig på jss@version2.dk. Hvis du selv har testet SP1 til Windows Vista og har erfaringer, som du vil dele med Version2's læsere, så er du også velkommen til at skrive til os eller starte en debat til artiklerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017