Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle lover aldrig at hjælpe regeringer med cyberangreb

Illustration: karn684/Bigstock
34 store teknologivirksomheder, herunder Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle har netop underskrevet en fælles erklæring om it-sikkerhed. It-giganterne lover blandt andet aldrig at hjælpe regeringer med at udføre cyberangreb.

34 store teknologivirksomheder, herunder Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle, har netop underskrevet en fælles erklæring om it-sikkerhed. It-giganterne lover blandt andet aldrig at hjælpe regeringer med at udføre cyberangreb mod uskyldige borgere eller virksomheder.

Det skriver The Verge

Erklæringen indeholder fire hovedpunkter, hvoraf de første tre blandt andet handler om at beskytte brugere mod cyberangreb og hjælpe kunder og udviklere med at forbedre cybersikkerhed. Det er under punkt to, der tales om ikke at hjælpe regeringer med cyberangreb mod »uskyldige borgere og virksomheder«.

Det fjerde punkt omhandler et samarbejde om at forbedre cybersikkerheden generelt. Ifølge erklæringen vil firmaerne »arbejde med hinanden og etablere formelle og uformelle partnerskaber med industri, samfund og sikkerhedsforskere på tværs af proprietære og open source teknologier for at forbedre teknisk samarbejde ...«

Desuden forpligter firmaerne sig til »koordineret offentliggørelse af sårbarheder og trusselsdeling samt minimering af mængderne af skadelig kode, som introduceres til cyberspace«.

Ifølge New York Times har drivkraften bag initiativet været Brad Smith, formand for Microsoft. Hans mål er at udvikle en 'digital Genevekonvention', som skal sætte regler for, hvad der er acceptabel digital krigsførelse. Firmaerne bag erklæringen forpligtiger sig til at offentliggøre eventuelle fremskridt mod de erklærede mål.

Erklæringen er stort set kun bakket op af amerikanske firmaer, desuden er der en del it-giganter, som eksempelvis Apple, Google og Amazon, der ikke har tilsluttet sig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Eskild Nielsen

Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle lover aldrig at hjælpe regeringer med cyberangreb

Det kan læses på to måder:
1. Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle lover at de aldrig vil hjælpe....
2. Microsoft, Facebook, Cisco og Oracle lover aldrig at de vil hjælpe....

Jeg håber at det er 1. der menes, da 2. har en undertone af at de NATURLIGVIS gør det

Henrik Madsen

Så de vil ikke hjælpe med angreb på uskyldige.

Hvem har definitionens retten i forhold til hvem der er skyldige og ikke, for som jeg læser det så har de jo ikke lovet, ikke at hjælpe hvis det er "skyldige" der skal angribes?

Hans Nielsen

"at jeg kan købe en laptop uden Intel vPro"

De nye Ryzen mobil CPU er ved at komme på marked, du får ud over en IKKE intel CPU. Grafikydelse tæt på et dedikeret grafikkort.

Med Ryzen CPU, hvis muligt, hurtigst muligt RAM, og altid KUN 2 stk.

Her
https://www.anandtech.com/show/12655/lenovo-lists-thinkpad-e485e585-amds...

Mere information
https://www.amd.com/en/products/ryzen-processors-laptop

Har selv prøvet den nye Desktop 2200g udgave med indbygget grafikkort Og for de 730,- kr, så får man MEGET for pengene. Lydløs og strømbesparende..

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder