USA godkender IoT overvågningspille mod skizofreni

Illustration: popaukropa/Bigstock
Nordamerikanske medicinmyndigheder har godkendt en pille, der tracker om den bliver spist, til behandling af skizofreni.

Det bliver hver dag sværere at forestille sig hverdagsobjekter, som der ikke kan sættes en chip eller tracker i. Den nordammerikanske FDA medicinmyndighed har nemlig godkendt en pille til behandling af skizofreni, som kan sladre, hvis du ikke spiser den.

Pillen indeholder ud over det aktive stof Aripiprazol kobber, magnesium og silikone, og genererer et elektrisk signal, når den udsættes for mavesyre. Det signal bliver opfanget af et plaster på patientens ribben, som videresender data til en app på patientens telefon, skriver New York Times.

»At kunne tracke fordøjelsen af medicin mod psykisk sygdom kan være brugbart med nogle patienter,« siger Mitchell Mathis, der er læge og chef for afdelingen af FDA, der godkender af psykiatriske produkter.

Biomedicinsk Big Brother

William Shrank, der er medicinsk chef på Pittsburgh Universitet fortæller til New York Times, at når patienter nægter at følge lægers instrukser, eller ikke tager deres udskrevne medicin, er det både farligt for dem, og det kan blive dyrt på grund af genindlæggelser eller yderligere behandling. Og det kan pillen afhjælpe

Andre læger og forskere forholder sig dog kritisk til pillen.

»Et system, som overvåger deres adfærd og sender signaler ud af kroppen og underetter deres læge? Man skulle tro at enhver anden sygdom en skizofreni vil være et bedre sted at starte,« siger Paul Applebaum, der er forsker i psykiatri, jura og etik fra Columbia Universitet, til New York Times.

Patienter med skizofreni kan lide af vrangforestillinger såsom at blive udspioneret ifølge lægen Raben Rosenberg på min.medicin.dk.

Patienten skal personligt godkende, at data fra appen må sendes til deres læge, og kan vælge at op til fire andre mennesker såsom familie kan få adgang til patientens data. Patienten kan blokere disse adgange igen, hvis de skifter mening.

Udviklerne af pillen, firmaerne Otsuka og Proteus Digital Health, siger ikke noget om, hvorvidt data fra appen lagres andre steder end på patientens telefonen.

Pillen kommer på det nordamerikanske marked i løbet af 2018, skriver New York Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Ditlev Petersen

Den syge kunne jo få den tanke, at det var verden uden for, der var tosset. Og ikke have helt uret. "Stråler" og trådløs kommunikation med ukendte folk og tjenester. Nogen der taler i maven med "hemmelige agenter". Nej, nej, nej! Jeg har ikke engang skizofreni (helt), men i forvejen føles mange ting underligt syge. Beluring fra hackere og efterretningsfolk, it-systemer der er skabt for at genere, orgier i Syddjurs, ...

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder