Dropbox skifter fra Amazon til egen hardware og omskriver software i Rust

Dropbox har bygget sin egen storagehardware kaldet Diskotech, hvor hver kompakte enhed kan lagre en petabyte.

Fildelingstjenesten Dropbox har tidligere været baseret på Amazons sky, men ligesom flere andre cloud-tjenester, så har Dropbox nu skiftet til selv at drive en sky, hvor selskabet også har bygget sin egen hardware. Det skriver Wired.

Dropbox brugte Amazons S3 storage-tjeneste, men mener, at omkostningerne vil være lavere, hvis selskabet selv står for driften og kan bestemme hele stakken fra netværk over storage til software.

»Der er ingen, der driver en sky som en velgørenhed. Der er altid en profit ét eller andet sted,« siger teknisk chef Aditya Agarwal fra Dropbox til Wired.

Dropbox' nye platform består af softwaren Magic Pocket, som først blev skrevet i programmeringssproget Go, mens dropbox kørte hos Amazon. Dropbox havde lavet et testdatacenter med standardkomponenter, hvor Magic Pocket blev testet.

Dropbox opsagde efter otte måneders test kontrakten med Amazon og begyndte en lagvarig flytning af de mange petabyte data, samtidig med at det nye datacenter til de amerikanske kunders data blev udbygget. I Europa ligger Dropbox-brugernes data stadig hos Amazon.

Storage hardware kan rumme én petebyte

De store mængder filer fik også Dropbox til at udvikle sin egen storagehardware kaldet Diskotech, som hver især kan rumme op til én petabyte og blot optager nogle få rack-units. Den Go-baserede udgave af Magic Pocket viste sig imidlertid at være forholdsvis hukommelseskrævende.

Derfor valgte udviklerne midt i migreringsprojektet at skrive Magic Pocket om i Rust for at udnytte hukommelsen bedre på de nye Diskotech-enheder.

Dropbox er én af Silicon Valleys 'super-enhjørninge', der på et tidspunkt blev vurderet til en markedsværdi på 10 milliarder dollars. Tjenesten har imidlertid en række konkurrenter, ikke mindst Box.com, som især forsøger at fravriste Dropbox de professionelle brugere.

Samtidig benytter flere af de applikationer, der generer de filer, Dropbox lever af at lagre og dele, deres egne cloud-lagringstjenester med mulighed for deling, ligesom eksempelvis Microsofts Office 365 kommer med en særlig udgave af Microsofts OneDrive som standard.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017