Hvad arbejder du med?
»Jeg arbejder med OpenSource Drupal og Google Maps API samt OpenData og har lavet findtoilet.dk. En hjemmeside som viser et Google Map over offentlige toiletter i Danmark. Ved at give kommunerne adgang til at indtaste data, er det planen, at brugerne på sigt skal kunne finde nærmeste toilet uanset, hvor de befinder sig i landet.
Projektet var en af de tre vindere af ODIS-prisen i februar 2010.
Den 11. september 2012 indtastede en medarbejder fra Københavns kommune nye toiletter samt opdaterede på sitet, og kommunen vil løbende holde informationerne ved lige. Så toiletdata er nu up-to-date og vil altid være det, fordi det er kommunerne selv som styrer, hvilke data der vises. Jeg tror, det er den første kommune i Danmark, der er fremsynet nok til at arbejde sammen med en borger om en service. Alle Københavns kommunes offentlige toiletter bliver i øvrigt gratis senest 2013.
Der bliver i øjeblikket udviklet en Android app, men foreløbig kun for Københavns kommune, da de er de eneste, der som pilotprojekt har leveret data, men jeg håber selvfølgelig at de resterende 97 kommuner følger efter, så vi kan få dækket hele Danmark.
Jeg har fundet ud af, hvordan man med Drupal nemt kan dele data samt vise data på Google Maps, som alle kan downloade i forskellige formater og bygge egne mashups samt apps til smartphones. Teknikken bag kan læses i denne artikel.
I dette GoogleDoc har jeg forklaret og vist på video, hvordan man gør som kommune. Det giver alle en mulighed for at logge ind og se hvordan og hvor nemt, det hele fungerer.«
Hvilke it-udfordringer sidder du med i hverdagen?
»Jeg kan ikke få fat i nogen Drupal-udvikler, som kan hjælpe mig med at videreføre projektet. De er jo allesammen hyret af de store Drupal-firmaer, og flere har også travlt med deres egne firmaer. Der er heller ingen, som har tid til at svare på spørgsmål i Drupals danske fora, som jeg har skrevet om her og efterspurgt en løsning.
Jeg prøver hver dag at dygtiggøre mig og synes, Drupal er fantastisk, men også meget svært, når man skal ned og rode i koden og ikke selv er PHP-programmør. I forhold til Google Maps API 3 har jeg kontakt til en englænder, som har været med fra starten, og han er flink til at hjælpe, men han kender desværre ikke Drupal og har ikke mod på at gå i gang med at lære det. Han mangler også tid og vil jo også gerne ha’ penge for sit arbejde, og jeg har jo ikke meget at betale med på en efterløn.
Jeg tror dog så meget på projektet, og at nogen en dag finder ud af hvilket fantastisk site, jeg har lavet, og vil samarbejde eller overtage projektet samt tilføre penge.
Jeg vil helst gøre det gratis for de 98 kommuner, både på hjemmesiden og i forhold til apps. Det eneste, de skal sørge for, er at holde deres egne data ajour. Det var også en mulighed, at kommunen betalte et beløb pr. toilet, så der blev råd til at ansætte programmører til videreudvikling.
Måske er der også forskellige fonde/foreninger som vil donere et beløb, men jeg mangler hjælp til, hvordan jeg griber dette an på den bedste måde. Foreløbig knokler jeg dog videre hver dag med at blive bedre til Drupal, og det holder mig da også i gang. Jeg synes også, projektet er vigtigt for en masse mennesker, ikke mindst turister, så det er ikke ligegyldigt, at det bliver lavet.«
Hvad bruger du Version2 til?
»At holde mig orienteret om hvad der sker på it-området. Besøger siden som noget af det første om morgenen og deltager gerne med kommentarer på indlæg. Jeg besøger gerne siden et par gange yderligere om dagen. Det er fra Version2 og Twitter, at jeg får det meste af min viden om it.«
Har du en yndlingsblog på Version2?
»Jeg har ikke nogen yndlingsblog, men søger videre fra indlæggene på forsiden.«
Hvad vil du gerne læse mere om?
»Alt vedrørende open source, Drupal og Google Maps API samt OpenData. Eksempler på mashups lavet med OpenData, og hvordan andre giver mulighed for at downloade disse data i forskellige formater, som alle kan have glæde af.«
Meld dig ind i Version2's fagnetværk og bidrag med din ekspertviden til at gøre vores dækning af de it-professionelles verden endnu bedre